smučanje v sloveniji
Priporočene aktivnosti

Smučanje v Sloveniji – odlična ideja za vse ljubitelje zimskih radosti

Nekateri pravijo, da zim pri nas v Sloveniji ni več in da čez nekaj let ne bomo imeli več kje smučati. Bi se strinjali s tem? Mi upamo, da se seveda motijo. Smučanje je v Sloveniji eden najbolj priljubljenih športov in zagotovo si nihče od nas ne želi, da bi postale zime tako zelo mile in tople, da v Sloveniji smučanje ne bi bilo več mogoče. Težko je verjeti, da bo čez nekaj let tako toplo pri nas v času zime, da ne bo več snega, zato mi ostajamo optimisti, saj verjamemo, da se bodo zadeve z našo naravo uredile in da bomo pri nas v Sloveniji lahko uživali na naših zelo priljubljenih smučiščih.

Smučanje je eden izmed najbolj priljubljenih športov v Sloveniji in skoraj zagotovo drži dejstvo, da v Sloveniji velika večina ljudi zna smučati. Že kot otroke nas tega športa učijo v raznih šolah v naravi, zimskih taborih in podobno. V kolikor ste tudi sami ljubitelji smučanja verjamemo, da vam bo ta članek zanimiv, zato vam svetujemo, da nadaljujete z branje.

Pravijo, da je par smuči ultimativno prevozno sredstvo do svobode. Se strinjate s to izjavo?

krvavec slovenija smučanje

V Sloveniji boste lahko uživali med smučanjem po različnih znanih smučiščih, ki vsako leto privabijo zelo veliko tujih turistov. V Slovenijo prihaja smučati veliko Hrvatov, tudi Avstrijcev in Madžarov, vsekakor pa tudi Italijani zelo radi pridejo k nam, saj so mnenja, da imamo zelo lepa in dobro urejena smučišča. Drži tudi dejstvo, da so v Avstriji in Italiji prav tako zelo lepa smučišča, kjer lahko uživate v zimskih radostih, toda ta članek bomo posvetili raje našim – Slovenskim smučiščem.

Smučišča v Sloveniji, ki so nekako najbolj znana so zagotovo Krvavec, Rogla, Kanin, Kranjska Gora, Golte, Pohorje in še nekaj bi se jih našlo. Katerega boste izbrali je najbolj odvisno od vas. Krvavec in Kanin sta tista dva, ki med smučarji pridobita kar največ glasov, vsekakor pa sta to dve smučišči, ki sta nekako najbolj primerni za nekoliko bolj izkušene smučarje. V kolikor se na smučanje odpravljate kot družina z majhnimi otroci, potem bo najbolje, da se odpravite v Kranjsko Goro ali na Roglo, kjer se najde kar nekaj nekoliko bolj položnih prog, kjer bodo lahko otroci izpopolnili svoje smučarsko znanje.

V Kolikor se boste odpravili v Kranjsko Goro, boste tam lahko zagotovo uživali, saj se tam nahaja kar nekaj zelo dobrih prog za smučanje. V Kolikor se odpravljate v Kranjsko Goro poskrbite, da boste najeli kakovostno turistično nastanitev. Apartmaji v Kranjski Gori so odlična rešitev tako za domače, kot tudi tuje turiste. V kolikor pa ste bolj ljubitelji hotelov, boste v Kranjski Gori zagotovo lahko našli nekaj primernega za vas.

Koliko stane povprečna smučarska karta v Sloveniji?

V Sloveniji se cene smučarskih kart gibljejo nekje med 30-40€ na osebo na dan. Svetujemo vam, da pred odhodom na neko smučišče preverite, koliko dejansko stane vstopnica za smučišče, ki ste ga izbrali, prav tako pa vam tudi svetujemo, da vedno preverite ali obstajajo kakšni družinski popusti, študentski popusti ali otroški popusti. Vsekakor se te popuste izplača izkoristiti, če le imate to možnost.

Smučišča v Sloveniji so po večini zelo dobro urejena, se je pa vedno potrebno zavedati dejstva, da je urejenost posameznega smučišča precej odvisna od tega, koliko imajo skrbniki dejansko na voljo naravnega snega, koliko umetnega lahko naredijo, kakšne so temperature ozračja in podobno. Kar nekaj faktorjev je, ki vplivajo na kakovost smučarske podlage in posledično urejenost smučišč, zato je vedno pred kakršnimkoli kritiziranjem potrebno ozavestiti to dejstvo in se morda zadržati kakšnih negativnih komentarjev, ki bi bili sicer namenjeni lastnikom oz. skrbnikom določenega smučišča.

Želimo vam veliko smučarskih užitkov, vedno bodite pozorni na to, kako se obnašate na smučišču, vedno pazite na to, da ne boste ogrožali drugih, vsekakor pa nikoli ne pozabite uživati, saj je to v končni fazi glavni namen, da se na smučanje sploh odpravljate.