Termalni park je po prenovi zasijal v vsej svoji lepoti. Bazenski kompleks vas pričakuje v dveh nadstropjih, v spodnjem delu uživajo predvsem družine in mlajši obiskovalci, saj je namenjen aktivnim kopalcem, v drugem nadstropju pa se lahko sprostite v bazenih in savnah.  Apartmaji terme 3000 v bližnji okolici vam zagotavljajo brezskrbne počitnice, saj se boste do bazenov lahko odpravili peš. V zimski termalni rivieri vas pričakuje obilica vodne zabave, zdravilnih učinkov termo mineralne vode in sprostitev v savnah. Do kompleksa pa se lahko odpravite bosih nog tudi pozimi po za to namenjeni bosonogi poti.

Prenovljene Terme 3000, apartmaji – zimska termalna riviera

terme 3000 apartmajiBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico Term 3000:

Apartmaji terme 3000 in poletna termalna riviera

Zunanji del termalnega parka bo navdušil zlasti družine in predvsem otroke s svojimi neskončnimi možnostmi adrenalinske zabave in animacije, za katero skrbijo poklicni animatorji. Skoraj 3.200 m2 zunanjih vodnih površin ponuja vsakemu obiskovalcu nekaj. Od mirnejšega dela do divjih pustolovščin, apartmaji, terme 3000 in adrenalinska vodna zabava. Tobogan Aqualoop in Kamikaza privabljata najpogumnejše, poskrbljeno je celo za skakalce, saj je na voljo bazen s skakalnico. 11 bazenov s filtrirano termo mineralno vodo ali naravo črno vodo, zip line Štorkljin let in travnik štrka Vikija so priljubljene točke družin z majhnimi in malo večjimi otroki. Terme 3000, apartmaji in zunanja termalna riviera so priljubljena destinacija za preživljanje poletnih počitnic, zato nikar ne odlašajte z rezervacijo.

Kaj pa zdravje?

Poleg blagodejnega učinka na telo in splošno počutje so terme 3000 primerne za zdravljenje bolezni in stanja po poškodbah in po operacijah. Apartmaji terme 3000 so v bližini zdravstvenega centra, zato so tudi v ta namen bivanja zelo popularna namestitev. Zdravljenje je primerno za vse poškodbe gibalnega sistema ter njihovo krepitev po operacijah – zdravijo kolke, kolena, hrbtenico, ramena, kronične bolečinske sindrome. Bogastvo termo mineralne vode in terapije blagodejno vplivajo tudi na revmatične bolezni, po terapiji pa vas pričakajo apartmaji terme 3000 s svojo domačnostjo in komfortom. Degenerativne bolezni, kot so vertebralni sindromi, artroze, bolečine v križu ter ne infekcijske kožne bolezni kot je luskavica ali psoriatični artritis so razlogi, zakaj ljudje prihajajo v terme 3000 na zdravljenje, ki ga lahko uredite tudi na napotnico. Terme 3000, apartmaji blagodejno vplivajo na telo, saj je tu narava in njeno bogastvo ter zdravilna termo mineralna voda biser, s katerim lahko okrepite svoje zdravje.  Bližina apartmajev in svoboda bivanja pa sta razloga, zakaj se veliko ljudi, ki iščejo povrnitev ali okrepitev zdravja odloča za takšno vrsto bivanja. Terme 3000, apartmaji so priljubljeni tako pri družinah, kot tudi pri posameznikih in še zlasti seniorjih, ki iščejo mir in vrhunske turistične in zdravstvene storitve.  Osteoporoza je bolezen, s katero se sooča čedalje več starejših in  Terme 3000 so pravi kraj za krepitev gibalnega sistema, saj ponujajo različne možnosti terapij.

apartmaji terme 3000

Slika je simbolična

Terme 3000, apartmaji in zdravstveni center ponujajo tudi metodo kineziotapinga, ki temelji na vzpodbujanju samozdravljenja in pomaga pri različnih težavah. Na telo se prilepi več lepilnih trakov in s tem se sproži sam proces samozdravljenja telesa. Izboljša se nevrološki in cirkulacijski sistem, zmanjšajo se bolečine po poškodbah, glede zdravljenja pa se posvetujete s fizioterapevtom.

Terme 3000, apartmaji pa ponujajo še veliko klasičnih metod zdravljenja, ki jih uspešno kombinirajo z novimi metodami in pristopi za različne težave.  Alternativna oblika zdravljenja je tudi akupunktura, ki je primerna še zlasti za bolnike, ki ne prenašajo dobro zdravil in standardnih oblik zdravljenja. Terme 3000, apartmaji in akupunktura vam lahko ozdravijo najrazličnejše težave od tesnobe, stresa, depresije, nespečnosti, do težav s kožo, bolezni ožilja in bolezni sklepov. Je zelo uspešna metoda tudi pri težavah z odvisnostjo, od debelosti do odvajanja od kajenja, pomaga pa tudi pri raznih alergijah in  astmi. Akupunktura uspešno odpravlja bolečine po zlomih, zvinih in tudi pri zobobolu.

Terme 3000, apartmaji in iskanje nafte

Ste vedeli, da je bilo na tem področju nekdaj Panonsko morje ? V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so tu iskali črno zlato – nafto, a namesto čiste nafte je na površje privrela črna natrijevo kloridna hidrogenkarbonatna voda. Terme 3000, apartmaji se nahajajo na termalno res bogatem področju, saj ima voda pri izviru še danes 72 stopinj celzija. Tudi z odkritjem termalne vode je to področje obogatelo, saj so se tu razvila zdravilišča, ki blagodejno vplivajo na zdravje ljudi in s tem prispevajo k bogastvu kraja. Terme 3000, apartmaji so priljubljena destinacija za vse generacije, saj ima kraj bogato turistično infrastrukturo, ki skupaj z indikacijami za zdravje omogoča nepozabno zabavo najmlajšim in zdravilne učinke na telesno zdravje starejšim. Že sama neokrnjena narava z obilico možnosti za rekreacijo in učinki termo mineralne vode ugodno vplivajo na počutje in predstavljajo odlično možnost za odpravo stresa.

Apartmaji terme 3000 in črna termo mineralna voda imajo bogato zgodovino.  Voda je bila že davnega leta 1964 razglašena za zdravilno, vrelci pa se nahajajo v globini od 967 do 1467 metrov. Upravičeno je dobila ime črno zlato, saj je polna zdravilnih učinkovin. Dejansko je tukaj družba Nafta Lendava iskala nafto.

Terme 3000, apartmaji, doživljajski park Vulkanija in Grad na Goričkem

Če želite spoznati vulkansko področje Smrekovec in zadnji bruhajoči vulkan pri nas, se odpravite v doživljajski park Vulkanija.  Tu lahko spoznate veliko geoloških zanimivosti in dobesedno doživite izbruh vulkana.  Pot k vulkanu ni enostavna, Terme 3000, apartmaji so vaša začetna točka, od koder se odpeljete z avtomobilom, na začetku učne poti pa vas bo pričakal krtek Oli, ki bo navdušil zlasti najmlajše. Krtek Oli bo vaš vodič po parku, preganjala pa vas bo tudi čarovnica Eza, saj želi dobiti dragocene kristale olivina, ki so z izbruhom prišli na površje. Apartmaji terme 3000 so vaša oaza po napornem raziskovanju vulkanov od blizu. Najmlajši pa bodo poleg aktivne pustolovščine lahko spoznali tudi računalniško igrico in se tako preizkusili še v virtualnem svetu.  Ogled je možen le z vodenjem, primeren pa je tako za družine, kot tudi skupine in posameznike.

Terme 3000, apartmaji in bazeni vas bodo pričakali po naporni pustolovščini v vsej svoji lepoti in domačnosti. Ogled pa lahko združite tudi z Gradom Goričko, ki je s svojimi 365 sobami največji grad na Slovenskem. Ja, prav ste prebrali, za vsak dan v letu je ena soba, vabljeni ste, da raziščete skrivnosti, ki so ovite v grad Grad. Poleg gradu se razprostira čudovit park, po katerem se lahko sprehodite, lahko pa tudi kupite kakšen rokodelski izdelek in se spoznate s prijaznimi domačini, ki vas bodo razvajali s kulinaričnimi dobrotami, ki jih v teh krajih resnično ne primanjkuje.

Apartmaji terme 3000 in življenje naših prednikov

V Filovcih si lahko ogledate primer obnovljene stare prekmurske hiše, ki je bila zgrajena leta 1903 in predstavlja edinstven spomenik ljudske arhitekturne dediščine Prekmurja. Gre za staro, cimprano hišo, krito s slamo, v kateri je muzej, ki bo starejšim pričaral nostalgične spomine, najmlajšim pa predstavi zgodovino na zanimiv način. Terme 3000, apartmaji in prekmurska dediščina vam nudi bogata doživetja, zato nikar ne zamudite ogleda te hiše, ki je poimenovana po Magdi Nemec in ima hišno številko 40. Magda Nemec je življenje preživela ravno v tej tipični hiši, ki ima značilno obliko črke L. Apartmaji terme 3000 so srce Prekmurja in njihove šege in običaje, način življenja boste najbolje spoznali, če si ogledate, kako so živeli prebivalci v preteklosti.

Otroci bodo lahko sodelovali v delavnicah, ki jim približajo delček takratnega vsakdana, si ogledali veliko »ižo«, največji prostor s krušno pečjo in večjo mizo, kjer se je včasih ob jedi zbrala celotna družina. Na stenah visijo slike prednikov in svetnikov. V starih časih so dojenčki spali v zibelkah, večji otroci pa kar na tleh ali na krušni peči. Kuhinja, imenovana »čarna kujnja« ima odprto ognjišče, kjer se je včasih kurilo, zato je prostor črn od dima. Terme 3000, apartmaji in potovanje v preteklost v Magdini hiši je pravo družinsko doživetje, ki ga ne gre zamuditi. Celotno okolje Prekmurja z vsemi svojimi naravnimi in kulturno etnografskimi zanimivostmi je področje, ki lahko ponudi res veliko vsakemu obiskovalcu, saj je izbor pester in primeren za vsakogar. V Prekmurje se gostje vračajo večkrat, saj je v enem obisku nemogoče spoznati vse lepote teh krajev.

5/5 - (1 vote)