Zakaj so Terme Čatež, apartmaji najbolj priljubljena termalna destinacija pri nas? Ker so edinstvene slovenske terme, ki nudijo celoletno vodno zabavo, zelo priljubljene in poznane tako v Sloveniji, kot tudi zunaj njenih meja. Ponujajo kar 12.000 m2 vodnih površin za zabavo, saj je tukaj 11 termalnih vrtin. Terme Čatež, apartmaji in vodna zabava že leta privabljajo obiskovalce, še zlasti najmlajši se tukaj zabavajo skozi vse leto, saj jih tukaj pričakuje tako zimska, kot tudi poletna termalna riviera. Poleg termalne zabave pa je v okolici veliko možnosti za izlete in preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi.

Terme Čatež apartmaji

terme čatež apartmajiBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico Čateža:

Apartmaji Terme Čatež – poletna termalna riviera

Temperatura vode se giblje od 26 do 36 stopinj celzija, zato je primerna za vse starostne skupine, tudi tiste, ki v poletnih dneh kljub vročini ne marajo mrzle vode. Najmlajše obiskovalce navdušuje gusarski otok, kjer lahko preživijo ure in ure, uživajo v igri in vodni zabavi. Terme Čatež, apartmaji in družinska zabava je garancija za nepozabne počitnice za vso družino. Bazen z valovi vam pričara skoraj morsko vzdušje, božanje valov, pa čeprav v bazenu je prijetno doživetje za vse generacije. Za tiste bolj aktivne je na voljo olimpijski bazen, kjer po navadi ni gneče, zato lahko športno plavate. Apartmaji Terme Čatež in poletna termalna riviera s svojo ponudbo navduši vsakega obiskovalca, oziroma kopalca.  Za vse adrenalinske navdušence je na voljo veliko toboganov različnih velikosti, za neustrašne male in velike kopalce je tobogan boomerang obvezna preizkušnja. Brez skrbi, tudi najmlajši bodo našli primeren tobogan za svojo starost, saj je izbira res pestra. Terme Čatež, apartmaji v poletnih mesecih privabijo res veliko število gostov, zato opravite rezervacijo pravočasno. Počasna reka je še en biser poletne riviere. Na napihljivih obročih sami ali v dvoje plujete skozi bazenski kompleks, medtem, ko si ogledujete vso živo dogajanje v bazenih. Pravi počitek in užitek. In apartmaji Terme Čatež vas pričakajo v vsej svoji domačnosti in lepoti po napornem dnevu, polnem norih dogodivščin.

Zabava v Zabaviščnem parku

Ko se naveličate vodne zabave, kar verjetno ne bo tako kmalu, pa obiščite še zabaviščni park, ki se nahaja poleg bazenskega kompleksa. Še zlasti otroci se ga bodo razveselili, apartmaji terme Čatež pa so tako blizu, da boste po vseh vragolijah lahko kar padli v posteljo. Doza adrenalina je zagotovljena na gusarskem stolpu, bungee trampolini pričakujejo male in velike skakalce, mini golf pa bo tudi prijetna sprostitev za celo družino, kjer boste svoje dejavnosti lahko malo umirili, a se še vedno zabavali. Apartmaji terme Čatež ponujajo vse to in še več, saj v zabaviščnem parku lahko doživite tudi pravo družinsko borbo z vodnimi baloni. Po navadi se družine razdelijo na dve polovici in tekmujejo med seboj in igra zna biti zelo zabavna. Še zlasti otroci so zelo tekmovalni, Terme Čatež, apartmaji in doživetja ustvarijo res nepozabne spomine. Igra se imenuje »water wars« in res je prava vojna, vendar zabavna in sproščujoča. Za najpogumnejše pa je tukaj še prosti pad z gusarskega stolpa, ki doseže hitrost 5 metrov na sekundo, občutek prostega pada pa je resnično adrenalinski.

Apartmaji Terme Čatež – zimska termalna riviera

Zimska termalna riviera obsega 2.300 m2 vodnih površin pod tremi kupolami, zato tudi pozimi vodnih doživetij ne primanjkuje.  Majhni otroci bodo lahko raziskovali gusarsko ladjo na 200 m2 površine, globina otroškega bazena pa je le 0,2 m, zato je primeren tudi za najmlajše. Bazen nepravilnih oblik obsega kar 1100 m2, na voljo pa so tudi whirlpooli, masažna ležišča, slapovi… Tudi v pokritem delu boste lahko uživali med valovi ali se spustili po divji reki, na voljo so različni tobogani, skakalnica in kamikaza. Posebnost pa je tudi zaprti tobogan s svetlobnimi efekti in drevo doživetij. Terme Čatež, apartmaji in vodna zabava v vse mesecih leta je recept za prave družinske počitnice, še zlasti otroci vam bodo hvaležni za vsa doživetja, ki so na voljo. V zimskem delu se boste sproščali v pravem tropskem okolju s pridihom Mediterana, ki pričara res lepo vzdušje za vse obiskovalce, apartmaji Terme Čatež pa vas pričakujejo tik ob rivieri.

Wellness in Spa sprostitev v Termah Čatež

Za vse, ki obožujete wellness razvajanje, so Terme Čatež pravi naslov, saj ponujajo vrhunske storitve za blagodejnost telesa in duha. Lahko si privoščite klasično, aroma terapevtsko , refleksno ali ayurvedsko masažo. Ayurvedska masaža izvira iz Indije, Terme Čatež, apartmaji in spa center pa ponujajo tudi kitajsko tehniko masaže – tui-na. Vsaka masažna tehnika blagodejno vpliva na določene fukcije in sprostitev in strokovnjaki v centru vam bodo prijazno in profesionalno svetovali, katera tehnika je najbolj primerna za vas. Masirate se lahko posamezno ali v dvoje. Apartmaji Terme Čatež pa imajo tudi to prednost, da so v bližini wellness centra, ker je po masaži priporočen počitek, še zlasti po intenzivnejših tehnikah. Vsekakor boste vse informacije prejeli od usposobljenih terapevtov in maserjev, zato se nikar ne bojte vprašati vsega, kar vas zanima in preizkusite več različnih masaž, če imate to možnost.

apartmaji terme čatež

Apartmaji Terme Čatež so prijetna namestitev ne samo za družine, temveč tudi za vse pare, ki cenijo mir in zasebnost ter udobje. Razvajanje v dvoje v spa centru, tajska masaža v dvoje,  Savna park v zimski termalni rivieri, savne v spa centru ali v Centru zdravja in lepote so namenjene tudi vsem romantikom, Terme Čatež, apartmaji in paket razvajanj ali sprostitve vas pričakujejo skozi vse leto. Na voljo je res pester izbor, saj lahko izbirate med kristalno, parno, ekstremno, solno, infrardečo, finsko, lanconium, aquaviva in indijansko savno v Centru zdravja in lepote. V Spa & Wellness centru je na voljo turška kopel, finska in biosavna.

Apartmaji Terme Čatež in blagodejni učinki savne

Poznate učinke savne ? Kristalna savna učinkuje s pomočjo negativnih ionov, ki pomirjajo, osvežujejo in sproščajo telo. Parna savna čisti dihalne poti, solna savna je učinkovita za piling telesa, infrardeča savna poskrbi za odpravljanje strupov iz telesa, Terme Čatež, apartmaji in paket savnanja za zdravje telesa in sproščenost pa je oddih, ki ga priporočamo vsem, ki živijo stresno življenje. Finska savna poskrbi za krepitev in pomlajevanje, v aquavivi pa se boste pomirili s svetlobnimi in zvočnimi učinki. Apartmaji Terme Čatež so pravo izhodišče za zunanjo indijansko savno poleti in pozimi, lanconium pa je predprostor, kjer se ogrejete ali počivate, blagodejno deluje na cirkulacijo in srce. Turška kopel ima številne zdravilne učinke, blagodejno vpliva na povrhnjico kože, sprošča mišice in čisti dihalne poti. Biosavna z infrardečo lučjo pomaga pri glavobolih, visokem ali nizkem pritisku, artritisu, revmi in astmi. Apartmaji Terme Čatež in savne za okrepitev telesa in sprostitev so pravi paket za vse odrasle, saj so savne primerne za obiskovalce od 16 leta naprej.

sauna terme čatež

V Centru zdravja in lepote pa vas pričakuje še nekaj posebnega, kar se tiče savnanja, zato nikar ne izpustite obiska, ko apartmaji Terme Čatež postanejo vaš drugi dom za nekaj časa. Pričakuje vas Jupitrova savna, ki je pravzaprav notranja in zunanja savna, ki doseže temperaturo 85 do 90 stopinj celzija in osveži telo in duha, sprosti mišice in očisti telo. Neronova kopel je notranja turška kopel, nudistična terasa pa poskrbi za počitek po savnanju.

Terme Čatež, apartmaji in okoliški izleti

V okolici Term Čatež je kar nekaj sprehajalnih in pohodnih poti, kjer se lahko naužijete svežega zraka ali pa se odpravite v hrvaško prestolnico Zagreb, kjer si lahko ogledate živalski vrt ali advent v zimskem času ali pa obiščete katerega od številnih muzejev ali galerij. Apartmaji Terme Čatež so odlično izhodišče za ogled Brežic in gradu v Mokricah z dvesto let starim angleškim parkom. Potep po Gorjancih vas popelje v svet pravljic in legend, ki jih je kar nekaj v teh krajih, ki vabijo vsakega obiskovalca, da jih ponovno odkrije. Škrati so tukaj doma od nekdaj, apartmaji Terme Čatež in okolica so njihovo okolje, zato je mogoče celo, da srečate enega od njih! Okolica s svojo bogato naravno dediščino vabi vse pohodnike, pa tudi kolesarje, tako aktivne športnike kot tudi tiste, ki le se s športom ne ukvarjajo vsakodnevno. Krajši oddih ali daljše počitnice, dolgčas vam zagotovo ne bo.

5/5 - (1 vote)