Sredi neokrnjene narave, obdana s številnimi vrhovi, s katerih pogled seže v nepredstavljive daljave, si je svojo pot utrla smaragdna reka Soča. Ni je besede, s katero bi si lahko dovolili opisati njeno veličino. Njena mogočna struga, kristalna barva, ledena bistrost in šumenje vode so dovolj, da te celotna njena dolina, ki si jo je drznila zavzeti, preprosto zasvoji! Sredi te doline pa je naseljeno majhno mestece Tolmin. »Tmin«, kot mu radi rečejo njegovi prebivalci. In ni ga »Tminca«, ki svoji duši ne bi dopustil vsaj koščka svobode, ki mu ga ta dolina ponuja. Svoj košček pa si lahko privošči vsak. Tudi ti. Prav zato so apartmaji Tolmin odlična možnost, ki ti omogočajo preživeti nekaj dni oddiha v tej prijetni dolini. Tako kot dolina so prijetni tudi Tminci, ki želijo z apartmaji Tolmin in različnimi ponujenimi aktivnostmi približati košček njihovega življenja vsakemu obiskovalcu.

Apartmaji Tolmin

apartmaji tolminBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Tolmin:

Ponudba apartmajev v Tolminu:

Apartmaji Tmaynka

Lokacija: Tolmin (Zatolmin)

Ocena: Izjemno!

Bi želeli zjutraj ob pitju vaše prve kave uživati v prekrasnem razgledu na okoliške hribe in neokrnjeno naravo Severne Primorske? Te apartmaji so odlična izbira za vse, ki si med oddihom želite popolnega udobja in miru. Novi, sodobno opremljeni apartmaji z gostoljubnimi najemodajalci.

Apartmaji

Brezplačen Wi-Fi

Vrt

Brezplačno parkiranje

Apartmaji Tolmin: TOLMINSKA KORITA

Eden izmed razlogov, da so apartmaji Tolmin tako iskani, so zagotovo Tolminska korita. To čudovito naravno znamenitost sta skozi skale izdolbli kristalno obarvani reki Zadlaščica in Tolminka, ki v Sloveniji veljata za edino sotočje v koritih. Skozi korita se lahko sprehodimo po prijetni stezici, med tem pa občudujemo še ostale zanimivosti, ki kar tekmujejo med seboj katera nas bo bolj osupnila s svojo izjemnostjo. Vsekakor nas ravnodušne ne pusti Hudičev most, postavljen 60 m nad reko Tolminko, na katerega straši tako pogled nanj s korit kot tudi razgled z njega v prepad vse do dna korit. Pravo nasprotje le-tega je sotočje, ki s svojo nadmorsko višino 180 m velja za najnižjo točko Triglavskega narodnega parka. Prehod skozi tunel in doseg končne točke stezice pa nas bo nagradil s pogledom na Termalni izvir. Vsekakor je lepot preveč za en dan in Tolmin apartmaji so popoln zaključek napornega dneva in počitek pred naslednjimi izzivi.

tolminska korita

Apartmaji Tolmin: MUZEJ NA PROSTEM KOLOVRAT

Apartmaji Tolmin skrivajo tudi bogato vojaško zgodovino, skozi katero se lahko dobesedno sprehodite. Na grebenu Kolovrat, vzpenjajočim se med Tolminom in Kobaridom, zgodovina seže daleč nazaj, vse do 1. svetovne vojne, ko je na tem območju potekala Soška fronta. Tu je italijanska vojska zgradila sistem tretje obrambne črte in še danes je celotni začetni del grebena pozidan z ruševinami kavern, strelskih jarkov, rovov, opazovalnih mest in ostalimi vojnimi prostori. Vojaško območje je danes urejeno v muzej na prostem, ki je dostopen vsem. Apartmaji Tolmin omogočajo hiter in preprost dostop do vpogleda v ta košček zgodovine.

Apartmaji Tolmin: RAZVALINE GRADU NA KOZLOVEM ROBU

Za eno izmed zanimivosti, ki jih ponujajo Tolmin apartmaji, se bomo mogli peš povzpeti na Kozlov Rob, ki se dviguje tik ob mestu Tolmin. Pohodniški podvig ni naporen in ni nevaren, je pa vsekakor vreden vsakega prehojenega koraka, ki ga bo potrebno narediti. Tudi te razvaline sežejo daleč v zgodovino, saj je grad včasih veljal za enega najpomembnejših gradov tega področja. Razvaline so danes delno obnovljene, Kozlov Rob pa je postal predvsem zelo priljubljena rekreativna točka prebivalcev. Vrh nam prav tako ponudi izjemen razgled na celotno mesto in okoliško hribovje.

Apartmaji Tolmin: VZLETIŠČE KOBALA

Ena izmed priljubljenih športnih točk, s katero se lahko pohvalijo Tolmin apartmaji, je vsekakor vzletišče Kobala. V poletni sezoni lahko na področju Tolmina na nebu opazujemo številne zmajarje in padalce, ki omenjeno vzletišče naravnost obožujejo! Vzletišče je primerno za dolge lete ob Julijskih Alpah in zaradi tega zelo zanimivo tudi za turiste. Apartmaji Tolmin ponujajo še eno vzletišče – Vzletišče Mrše, ki pa je primerno za krajše lete.

Apartmaji Tolmin: POHODNIŠTVO

V obilici hribov, s katerimi so apartmaji Tolmin obdani, si bo vsak hribolazec zaželel vzpona vsaj na en bližnji vrh ali pa bo to prav ključnega pomena za obisk teh mirnih krajev. Prvi izmed vrhov, ki ga je potrebno omeniti, je Krn. Dviguje se na 2244 m nadmorske višine, poznan pa je predvsem po svoji imenitni Krnski plošči, po kateri se je moč povzpeti. Tik pod Krnom je postavljeno Gomiščkovo zavetišče na Krnu, v katerem lahko prenočimo. Dih jemajoča pohodniška destinacija so tudi Krnska jezera, ob katerih lahko posedamo in uživamo v gorski tišini, ki nam jo ponujajo. Najbližji vrh, ki nam ga apartmaji Tolmin nudijo, je Vodil vrh. Zaznamuje ga predvsem strm vzpon, ki pa nagradi z nepozabnim pogledom proti reki Soči. Pohod lahko podaljšamo na sosednji Mrzli vrh ter se v dolino spustimo po drugi poti in tako prehodimo nepozabno krožno pot. Nekdo, ki išče nekaj drugačnega, raznolikega, pa se mora povzpeti na Rdeči Rob. Njegova značilna kamnina, rdeče barve, poskrbi za drugačnost, vrh pa nam ponudi s prostranim pogledom po ostalih Julijcih. Tolmin Apartmaji pa poleg teh ponujajo še številne druge, tudi nižje, vrhove, kot so Mengore, Kolovrat, Žabijski Kuk, Tolminski Kuk, Tolminski Triglav, Žabijski vrh, idr.

pohodništvo

Apartmaji Tolmin: CERKEV SV. DUHA V JAVORCI

Kot najlepši kulturni spomenik z Znakom Evropske dediščine se Tolmin Apartmaji lahko pohvalijo s Spominsko cerkvijo Sv. Duha v Javorci. Cerkev je postavljena v spomin padlim avstro-ogrskim borcem v Soški fronti, zgradili pa so jo avstro-ogrski vojaki. Na cerkvi lahko vidimo grb avstro-ogrske monarhinje in napis PAX, kar pomeni mir. Do cerkve pridemo po zelo strmi, ozki cesti, kar cerkvi doda posebno vrednost. Postavljena je v osrčju narave in od tam lahko opazujemo visokogorje, ki jo obdaja.

Apartmaji Tolmin: KONCERTI

Tolmin pa je postal zanimiva turistična točka ne le zaradi naravnih zanimivosti, čudovite reke Soče, številnih vrhov in kulturnih zanimivosti, pač pa nam Tolmin apartmaji obljubljajo tudi zabavo. Veliko zabave! Skoraj cel poletni mesec v Tolminu potekajo glasbeni festivali, med katerimi je daleč največji in najbolj znan festival MetalDays. V tednu festivala apartmaji Tolmin spremenijo svojo barvo v črno, mesto pa se poveča za več tisoč prebivalcev. Ko mesto dobi svoje naravne barve, se začnejo vrstiti še Overjam Festival, Punk Rock holiday in drugi. Vsekakor bo vsakdo našel glasbo zase in dolino reke Soče doživel še na drugačen način.

koncerti

Apartmaji Tolmin: REKA SOČA

Že zgoraj večkrat omenjena smaragdno obarvana, ledeno mrzla, nadnaravno bistra, reka Soča si definitivno zasluži dodatno omembo. Noben »Tminec« si poletja ne predstavlja brez nje. Skok vanjo je obvezen del poletja vsakega prebivalca in žgoče sonce, poležavanje na kamnih ob njeni strugi in visoke temperature, ki ji dodajo nekaj stopinj, to omogočajo. Reka Soča pa nam ponuja še ogromno vodnih športov, kot so supanje ter vožnja s kajakom in kanujem, vso opremo pa si lahko sposodimo pri lokalnih ponudnikih.

reka soča tolmin

Apartmaji Tolmin: KULINARIČNA RAZVAJANJA

Brez hrane seveda ne gre. In tudi Tolmin apartmaji se tega zavedajo. Torej, kje v Tolminu se dobro je? Na poti proti Tolminskim koritom se lahko ustavite v Okrepčevalnici Tolminska korita, kjer ponujajo tako tradicionalne kot klasične jedi. Tik ob Tolminu se »stiska« majhna vasica Zatolmin, takoj ob vstopu vanjo pa se nam ponudi gostilna Zatolmin, s svojo pestro ponudbo ribjih in mesnih jedi ter sladic. Za ljubitelje domačih lokalnih jedi, ribjih dobrot, hamburgerjev in jedi iz žara bodo poskrbeli tudi v Gostilni Labrca. Ravnodušne pa nas ne bodo pustili niti v Letnem vrtu Pr’Jakču, kjer nam bodo postregli še s čudovitim razgledom. Nekaj, česar ne smemo izpustiti in se mora vsekakor znajti na našem seznamu pokušanja, je Tolminska frika. Značilna jed, narejena le iz dveh preprostih sestavin: krompirja in sira, pa vendar tako zelo zahtevna za pripravo. Najdite domačina in pokušajte!

Apartmaji Tolmin nam resnično ponujajo celo paleto dogodivščin, ki bodo naš oddih naredile izjemen in nepozaben. Tolmin in njegova okolica so najbolj privlačni v poletni sezoni, a nam tudi pozimi nikakor ne bo dolgčas. S svojo naravo, prijetno tišino, svežim zrakom nas kar vabijo k sebi, ob koncu izleta pa obljubljajo sproščeno počutje in nasmešek na obrazu.

Pri načrtovanju počitnic ali izleta na Tolminskem vsekakor upoštevajte svoje želje, izberite apartma in aktivnosti, ki najbolj opišejo vas in si dovolite doživeti dolino reke Soče na način, ki se vam bo za vedno utrnil v vaša srca.

5/5 - (3 votes)