Krvavec je gora v Kamniško – Savinjskih Alpah, najbližje smučišče glavnemu mestu Slovenije, Ljubljani, saj je oddaljen približno 25 km, nahaja pa se v občini Cerklje na Gorenjskem. Pozimi se lahko odpravite na smučišče Krvavec s kabinsko žičnico, poleti pa tudi po asfaltirani cesti iz Cerkelj. Krvavec, apartmaji pa vas seveda pričakujejo tako poletni, kot tudi pozimi, saj je na voljo veliko različnih aktivnosti v vseh letnih časih. Krvavec pa je poznan tudi po železnem stolpu, ki je visok preko 100 metrov – oddajnik RTV Slovenija. Seveda pa obiskovalci tu iščejo predvsem aktivno preživljanje prostega časa in oddih sredi čiste narave.

Apartmaji Krvavec

apartmaji krvavecBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Krvavec:

Apartmaji Krvavec – katera legenda o imenu je prava ?

Obstajata dve legendi o nastanku imena Krvavec.  Ena legenda pripoveduje o ajdovskih deklicah in velikanih, ki so jih lovili Pesjani in so se pred njimi skrili visoko v planinah. Oče ajdovskih deklic je imel grad v Komendskem Borštu, tega so uničili, apartmaji Krvavec pa vam bodo zaupali celotno zgodbo o tem, kako bridko sta jokali ajdovski deklici, saj so njune krvave solze napolnile nižavje in od tukaj ime Krvavec. Druga legenda pa nas pelje v čase turških vpadov in seveda so bili domačini tukaj zelo iznajdljivi. Apartmaji Krvavec vam znajo povedati tudi to zgodbo, kako so domačini Turke pretentali in jih zvabili na prepadne stene Kokrškega grebena. No, Turkov je bilo kar precej in posledično je bilo tudi veliko prelite krvi, zato ime Krvavec. Kateri legendi boste bolj verjeli, pa je odvisno od vas, morda nobena čisto ne drži, bo pa zagotovo nekaj na tem.

Apartmaji Krvavec – smučišče z zgodovino

Na Krvavcu je prva žičnica pričela z obratovanjem že davnega leta 1958. Prve obiskovalce je iz doline do vznožja planine vozila 17 minut. To je bila zelo preprosta eno vrvna žičnica, ki jo je izdelalo podjetje Žičnica Ljubljana. Krvavec, apartmaji so tu pričeli svojo turistično zgodbo, čeprav v tistem času pravzaprav sploh niso vedeli, kaj bi počeli z obiskovalci. Ta žičnica je obratovala vse do leta 1973, imela pa je 20 dvo sedežnih kabin in 40 odprtih dvo – sedežev. Leta 1973 so jo zamenjali z modernejšo francosko žičnico.

krvavec apartmaji

Apartmaji Krvavec – z žičnico se prične razvoj

Vlečnica od Tihe doline do Njivic in sedežnica od Gospinca do Doma na Krvavcu je bila postavljena že davnega leta 1966 in obratuje še danes. Tudi za gradnjo RTV oddajnika je prišla tovorna žičnica še kako prav, saj so na ta način prevažali težki tovor na planino. Krvavec, apartmaji in vsa infrastruktura na planini ima svojo zgodovino, svojo gorsko dušo, ki očara vsakega obiskovalca. Dvosedežnica Tiha dolina je pričela obratovati leta 1970 za smučarje in šele leta 2009 jo je nadomestila štirisedežnica sodobne izdelave. Seveda pa je za kvalitetne smučarske proge potreben tudi teptalni stroj, prvi je opravljal svojo nalogo že leta 1968. Krvavec, apartmaji imajo zavidanja vredno smučarsko zgodovino pri nas. Danes ima seveda celotno smučišče urejeno umetno zasneževanje. Najvišja dvosedežnica se imenuje Zvoh, zgornjo postajo ima na nadmorski višini 1971 m. Leta 1973 je začetek snovanja in gradnje RTC Krvavec.

Apartmaji Krvavec –kapacitete smučišča

Smučišče Krvavec ima 26 km urejenih smučarskih prog na nadmorski višini 1450 m – 1971 m in približno 100 smučarskih dni v letu. Na voljo je enosedežnica Gospinca, dvosedežnice Križka planina, Njivice I in II, Zvoh, štirisedežnica Tiha dolina in šest sedežnica Vrh Krvavca.  Najmlajši bodo lahko uživali v vrtcu ob vlečnici Luža. Krvavec, apartmaji in smučarske radosti so popoln recept za odlično smuko in zimska doživetja.  Poleg Luže je na voljo še vlečnica Kržišče A in Kržišče B. Izbire je dovolj za izkušene smučarje, ki želijo težavnejše proge in tudi smučarje začetnike in otroke, ki smučanje šele spoznavajo.

Apartmaji Krvavec – zimske radosti

Krvavec je smučišče za vse okuse, pravzaprav še mnogo več, saj ponuja obilico možnosti za zimske aktivnosti na svežem zraku. Če ste navdušeni smučar, zagotovo že poznate smučarske proge, v zadnjem času pa je vse bolj priljubljeno tudi turno smučanje, ki je namenjeno vsem adrenalinskim navdušencem. Krvavec, apartmaji in različne možnosti na smučkah so odlična izbira za zimske počitnice na snegu. Vsa družina bo uživala na tako imenovani Plaži na Krvavcu, kjer se lahko okrepčate s toplo malico, spijete vroč napitek ali pa se preprosto predate sončnim žarkom, kar je svojevrstno doživetje na belem snegu. Apartmaji Krvavec so zagotovo prava izbira za vsakogar, saj omogočajo svobodo, prostornost in odlično izhodišče za zimske radosti.

zimske radosti krvavec

Če niste smučar, pa bi to želeli postati, potem je vsekakor najboljša izbira vpis v smučarsko šolo na Krvavcu, smučarski tečaji potekajo v skupinah ali individualno. Morda pa ste smučar, pa bi se želeli naučiti deskati na snegu ? Krvavec, apartmaji ter velik izbor različnih možnosti vam nudijo edinstvena doživetja in nova znanja, na vas pa je, kaj vse boste izkoristili.

Če imate majhne otroke, ali pa le nosite v sebi pravo otroško dušo, potem zagotovo ne boste izpustili nočnega sankanja. Pozimi si rezervirajte vsaj en vikend, apartmaji Krvavec bodo odlično izhodišče za snežne radosti in po nočnem sankanju prijetno pribežališče. Nočno sankanje poteka na progi Ror, ki je delno osvetljena in prilagojena sankanju ob petkih in sobotah. Vozovnica vključuje neomejeno število prevozov s štirisedežnico Tiha dolina. Odprti pa so tudi gostinski lokali, ki bodo poskrbeli, da ne boste lačni in žejni.

Apartmaji Krvavec – Bike park

Bike park je pravi raj za kolesarje, saj ponuja več različnih prog z različno težavnostno stopnjo, ima pa tudi največjo višinsko razliko spusta v Sloveniji. Novejša pridobitev je tudi Skills park na Plaži Krvavec, če ste kolesarski akrobat ali navdušenec, boste tukaj lahko dodelali ali preizkusili svoje sposobnosti. Krvavec, apartmaji in neizčrpna naravna zakladnica – narava so pravi recept za poletne, pomladne ali jesenske počitnice. Kolesarskim navdušencem je na voljo več trailov :

  • Rock n flow – za najbolj izkušene kolesarje, kamniti zgornji del proge od zgornje do spodnje postaje kabinske žičnice
  • Muci – Krvavec, apartmaji in po mnenju kolesarjev najboljši trail, ki prečka kar nekaj gozdnih cest na poti med zgornjo in spodnjo postajo kabinske žičnice
  • Jezerca –skupaj s trailom Muci obsega kar 10 km dolg spust in 1000 m višinske razlike
  • Panorama – apartmaji Krvavec bodo poskrbeli za lepe razglede, a v primerjavi z razgledi na tem trailu se žal ne morejo primerjati
  • Bambino – primeren trail za vse kolesarske navdušence, tako za odrasle, kot tudi otroke, skratka za vse, ki obožujejo gorsko kolesarjenje. Vožnja po ovinkih, leseni mostovi, skoki in valovi so pravo kolesarsko doživetje za vso družino.

Apartmaji Krvavec – Pustolovski park za celo družino

Poletni čas je odličen za oddih na Krvavcu, saj ponuja odlično osvežitev med poletno vročino. Topli spomladanski in jesenski dnevi pa seveda kar vabijo v gore. Krvavec je prava izbira za celo družino, saj ponuja za vsakogar nekaj, apartmaji Krvavec pa bodo poskrbeli za udobje in počitek po napornih dnevnih aktivnostih. Če želite doživeti avanturistično gozdno dogodivščino, se odpravite v Pustolovski park, ki ponuja res pestro izbiro. Na plezalnem stolpu lahko preizkusite svoje plezalske sposobnosti, odigrate frizbi golf, se sprostite na trampolinu, našli boste tudi slackline – hojo po vrvi, lokostrelstvo in kolesarsko pot Scott Trail, apartmaji Krvavec pa so odlično izhodišče za navedene aktivnosti. Zagotovo je ena od top aktivnosti tudi spust po makadamski poti z gorskimi gokarti, na katerih sedite ali pa gorskimi skiroji, na katerih stojite. Tudi, če vam adrenalin ni blizu, boste tu našli veliko sprehajalnih gozdnih poti, ki vas bodo napolnile z energijo.

Apartmaji Krvavec – Gorska Plaža sredi planin

Plaža na Krvavcu je osrednja točka zabave in kulinarike tako pozimi, kot tudi poleti. Zagotovo bo gorski zrak pripomogel k temu, da boste postali lačni, a kar brez skrbi, saj vas bodo ta znana gorska Plaža in apartmaji Krvavec razvajali tudi s kulinariko. V gorkem raju ne sme manjkati tradicionalnih planinskih jedi – žgancev, kislega mleka, obar, ajdovega kruha, štrukljev… Poleg tradicionalnih jedi so na voljo tudi ostale klasične jedi za tiste, ki brez pečenega krompirja in zrezka ne zdržijo. Tudi s sladicami vas bodo razvajali, da bo gurmansko doživetje popolno. Apartmaji Krvavec pa vam ponujajo popolnoma opremljeno kuhinjo, kjer si lahko pripravite domači zajtrk ali romantično večerjo tudi sami, kar pa je prednost predvsem za družine, ki želijo biti svobodne na oddihu. Pa tudi za romantike, ki se iz adrenalinskih navdušencev zvečer prelevijo v vrhunske kuharje. Ne odlašajte z rezervacijo, saj so apartmaji na Krvavcu med najbolj iskanimi namestitvami pri nas !

4.5/5 - (2 votes)