Čatež ni potrebno posebej predstavljati, saj je najbolj poznani termalni kraj pri nas, zelo priljubljen tudi pri naši hrvaških sosedih. Poleg hotelske namestitve, ki je nekoliko dražja je na voljo veliko število apartmajev različnih velikosti in kategorizacije. Seveda pa kopanje ni edina aktivnost v Čatežu.

Apartmaji Čatež – zabava za celo družino

apartmaji čatežBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico Čateža:

Apartmaji Čatež – zimska termalna riviera

Zimska termalna riviera Term Čatež je največja pri nas, saj obsega preko 2.300 m2 notranjih termalnih bazenov in termalnih atrakcij, kot so whirlpooli, masažna ležišča, divja reka, valovi, tobogani za najmlajše, tobogan Kamikaza, drevo doživetij, zaprti tobogan s svetlobnimi učinki in še marsikaj. Čatež, apartmaji in zimska termalna riviera so odlična izbira za družinske počitnice v hladnejših mesecih, saj bodo otroci tu resnično uživali. Zabava je zagotovljena na vulkanski gori, odrasli pa si lahko odpočijete na urejenih plažah ali pa se sprostite v masažnih prostorih in savnah v Savna parku. Delovni čas je vsak dan od devete zjutraj, pa vse do devete ure zvečer.  Če boste Čatež obiskali v toplejših mesecih, pa boste hitro prek povezovalnega mosta v poletni termalni rivieri. Vodne atrakcije privabljajo predvsem družine, pa tudi za pare je dobro poskrbljeno, saj si lahko privoščite različna wellness razvajanja in kopanje v termalnih bazenih.

Apartmaji Čatež – poletna termalna riviera

V poletnih mesecih si lahko privoščite kopalne dogodivščine na 10.000 m2 termalnega kompleksa,  v vseh atrakcijah, ki so na voljo pa lahko uživa cela družina. Temperatura vode se giblje od 26 do 36 stopinj celzija, zato bo vsak lahko našel pravi bazen zase. Apartmaji, Čatež in vodna zabava v poletnih mesecih privabljajo goste iz Slovenije in okoliških držav, v zadnjem času pa Čatež odkrivajo celo gostje in Izraela, Rusije in drugih dežel, zato si zagotovite rezervacijo počitniškega termina dovolj zgodaj.

čatež apartmaji

Ste vedeli, da je površina bazena z valovi velika kar 1250 m2 ? Apartmaji Čatež bodo pravo izhodišče za raziskovanje, kaj vse ponuja poletna termalna riviera, saj bo en dan zagotovo premalo. 450 m dolga počasna reka, po kateri se spustite v napihljivem obroču, je v poletnih mesecih zagotovo atrakcija številka ena, otroci pa bodo uživali na pravem gusarskem otoku  ali otroškem vodnem parku, vodnih drčah ali številnih toboganih. Apartmaji Čatež so odlična izbira namestitve, saj vam omogočijo več svobode in prostora, hkrati pa odličen dom stran od doma po dnevu polnem vodne zabave. Za tiste bolj športne je seveda na voljo olimpijski bazen, pa bazen z valovi, skratka za vse okuse in starostne skupine se najde prava zabava.

Apartmaji Čatež in wellness razvajanja

Savnanje je primerno skozi vse leto, saj odlično odpravlja stres, razstruplja telo, blagodejno vpliva na mišice, priporoča pa se tudi pri revmatičnih obolenjih. Še zlasti pozimi je povpraševanje po savnanju povečano in v Čatežu imate na voljo Savna park, savne v Spa& Wellness centru in savne v Centru zdravja in Apartmaji Čatež so kot nalašč za vikend razvajanja v savni in spa centru.

čatež savna

Za romantična razvajanja je ponudba zelo raznovrstna, saj si lahko privoščite romantično kopel, masažo v dvoje ali posamično, različne nege obraza in telesa, antistresne programe in razne tretmaje za oblikovanje telesa. Čatež, apartmaji in razvajanja so tisto, kar iščejo predvsem pari različnih starostnih skupin. V Čatežu je našla svoj prostor tudi azijska filozofija, ki ponuja različne tehnike sprostitve in tajsko masažo za lajšanje bolečin, razstrupljanje telesa, odprava napetosti in glavobolov… Tajska masaža pa v telesu vzpostavi naraven pretok energij in poživi vaše telo in duha. Apartmaji Čatež so prava namestitev za vsakogar, saj so ugodni in ponujajo kar največ udobja. V wellness ponudbi pa so tudi posebni večdnevni programi, namenjeni različnim posameznikom in parom. Preverite ponudbo za razvajanja, odpravo stresa, hujšanje, odpravo celulita in drugih, za vsakogar se bo nekaj našlo !

Apartmaji Čatež – Grad Mokrice

Grad Mokrice je čudovit dvorec, ki si ga je vredno ogledati, če ste že v teh krajih. Izlet bo prava popestritev v vsakem letnem času. Raziščete lahko, zakaj je v grajskem grbu vrana s puščico v vratu, Čatež, apartmaji in grad Mokrice ponujajo vsakemu obiskovalcu svojo zgodovino in dogajanje v tem prostoru v nekem drugem času. Legenda pripoveduje o tem, kako je na grajsko dvorišče padla vrana, ustreljena s puščico v času turških vpadov in tako opozorila grajske prebivalce na njihov prihod. To opozorilo jih je rešilo,  zato se je graščak odločil, da bo ta vrana v njihovem grbu. Apartmaji Čatež pa so odlično izhodišče tudi za golf igralce, saj je pri gradu Mokrice veliko golf igrišče.

Grad Mokrice je sicer preurejen v hotel in je pod okriljem Term Čatež, vendar je tudi priljubljena izletniška točka za vse navdušence nad zgodovino in naravo. Apartmaji Čatež so blizu gradu, zato ga lahko obiščete po kopanju, čudovita narava okoli gradu je odlična za sprehode. V gradu je ogromno dvorišče in kamnit vodnjak. Na grajskem dvorišču pa kraljujejo tudi štirje kipi, ki predstavljajo štiri letne čase, v grajski ječi je na ogled spominska plošča Matije Gubca. Čatež, apartmaji in tisočletna zgodovina prevzamejo vsakega obiskovalca. V grajski restavraciji si lahko pozimi privoščite topel napitek, poleti pa se na vrtu osvežite z limonado ali spijete kavico. Ponujajo tudi hrano ter izbrana vina, vendar so cene primerne grajskemu okolju. Za romantična kulinarična razvajanja pa je restavracija gradu Mokrice pravi naslov.

Angleški park ob gradu je čudovit, saj v njem domujejo drevesa, stara več sto let, v parku je čutiti posebno energijo, hkrati pa je odlična priložnost za spoznavanje drevesnih vrst za vaše otroke, saj je park izredno raznolik, tu lahko najdete smreko, hrast, bukev, tiso, plantano… Apartmaji Čatež nudijo obilo svobode, niste vezani na obroke, zato se v parku lahko ustavite tudi ob manjšem ribniku in kapelici Sv. Ane v zavetju visokih dreves, kar daje cerkvici mogočen pridih nekega drugega časa. Ob koncu ogleda pa si privoščite še sladico v Klubski hišici, ki ponuja tudi čudovito teraso z razgledom na golf igrišče.

Apartmaji Čatež – zgodovinske in naravne znamenitosti

Poleg Mokric je v tem delu Slovenije še kar nekaj zgodovinsko zanimivih krajev in zgodovinskih gradov. Grad Bizeljsko, Pišečki grad, Grad Brežice, Mestna hiša Rotovž in staro mestno jedro Brežic so odlični predlogi za raziskovanje zgodovine v okolici Čateža.

Čatež, apartmaji in naravno bogastvo za vse navdušence nad neokrnjeno naravo – obiščete lahko park Pišece, se sprehodite po učni poti med bogatimi drevesi ter občudujete lokvanje v ribniku. Predlagamo tudi obisk sotočja reke Save in Krke, ki se nahaja med Čatežem in Brežicami. Na mostu je obvezno fotografiranje, saj je postal priljubljena točka, ki je ne gre zamuditi.

Apartmaji Čatež – izlet v Zagreb

Zagreb je od Čateža oddaljen dobre pol ure, zato je skok čez mejo zelo priporočljiv, če ste tukaj na oddihu. Glavno mesto naše sosede Hrvaške je vredno obiskati kadarkoli v letu, v vsej svoji lepoti pa zažari zlasti decembra. Čatež, apartmaji in adventni Zagreb so odlična kombinacija v zimskem času, Zagreb pa navduši tudi v ostalih letnih časih, saj je možnosti za preživljanje prostega časa zares veliko. Družine rade obiščejo zagrebški živalski vrt, kjer domuje veliko različnih živalskih vrst, otroci pa so navdušeni nad levi, surikatami, morskimi levi… Apartmaji Čatež so med najbolj priljubljenimi destinacijami v Sloveniji, ne samo zaradi kopanja, pač pa tudi zaradi obilo možnosti za izlete za vse starostne skupine.

Zagreb v adventnem času pa je postal že prava senzacija v srednji Evropi, saj ga obiskujejo obiskovalci iz različnih držav. Če Zagreba v prazničnem času še niste obiskali, je vsekakor pravi čas, ko vam apartmaji Čatež predstavljajo vaš drugi dom. Portal European best destinations je Zagreb v zadnjih letih že trikrat razglasil za najlepši božični sejem v Evropi in zagotovo bo prepričal tudi vas. Vonj po Božiču je v zraku,  mesto je odeto v tisoče lučk, zvečer pa vas v svoji domačnosti pričakajo apartmaji Čatež, le dobre pol ure vožnje stran, zato zagotovo nimate več izgovora, da ne doživite te božične pravljice sami, v dvoje ali z otroki. V prazničnem času so na voljo različna dogajanja in doživetja na različnih predelih mesta, zato se za vsakogar nekaj najde. Čatež, apartmaji, Zagreb….potrebujete še kaj več ? Najbolj znan predel je vsekakor Zrinjevac, kjer je velik ledeni park z drsališčem, že sam sprehod čez staro mestno jedro pa je zares nekaj posebnega, saj je odlična priložnost za nakup božičnih daril, v zraku pa vonj po miškah, cimetu, palačinkah. Zagotovo se boste v Zagreb po prvem obisku še vrnili in prav nikoli ne boste razočarani nad tem mestom.

5/5 - (1 vote)