Slovenija je dežela neštetih možnosti in včasih se sploh ne zavedamo, kakšno srečo imamo, da je naša dežela tako kulturno in naravno bogata, pa tudi infrastruktura je moderna in v koraku s časom. Če razmišljate o kratkem oddihu ali daljših počitnicah, je Prekmurje zagotovo prava izbira.

Prekmurska vas – pridih preteklosti

prekmurska vasBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico Prekmurske vasi:

V prekmurski vasi je čutiti pridih preteklosti v sodobni preobleki. Vasica je zgrajena iz naravnih materialov, nastanitve pa so opremljene sodobno in z dovršenostjo. Vsi apartmaji imajo popolnoma opremljeno kuhinjo, kopalnico in eno ali več spalnic, zato lahko ugodno gostijo tudi večje družine. Prekmurska vas je ljubko naselje, ki je več, kot samo apartma, kjer lahko prespite. Vasica sredi prekmurskih ravnic je pravi dom in verjemite, da se boste na oddihu počutili prijetno in domače. Apartmaji nudijo vse udobje, jutranja kavica ali čaj na terasi je pravi balzam za dušo, seveda pa so opremljeni tudi z wifi-jem. Prekmurska vas je urejeno naselje hišk sredi neokrnjene narave z obilo možnosti preživljanja prostega časa za vse generacije. Sveži zrak, okoliška narava in bližina termalnih bazenov je le drobec vsega, kar lahko počnete sami, v dvoje ali z družino. Zagotovo boste poleg namestitve očarani tudi nad ostalo ponudbo v bližnji okolici. Prekmurska vas očara vsakega obiskovalca.

Družinska pravljica sredi narave

Za družine z otroki je naselje odlično izhodišče za mnogo dejavnosti, apartmaji pa nudijo udobje in več prostora kot hoteli, zato se boste tukaj počutili bolj svobodne, kar bo razveselilo še zlasti otroke, sploh tiste iz večjih mest. Prekmurska vas je varno okolje, kjer otroci lahko tekajo v naravi, se svobodno zatopijo v igro in uživajo na prostem. Pravi užitek je posedanje na terasi apartmaja in opazovati otroke, kako se brezskrbno igrajo v naravi. Namestitev omogoča svobodo, saj niste vezani na uro, kdaj boste pojedli zajtrk ali kosilo, prekmurska vas vam omogoča tudi popoldanski zajtrk, če želite. Tisti, ki imate otroke, že veste, da jedo takrat, ko so lačni in ne takrat, ko je zajtrk v hotelski restavraciji. Seveda pa se lahko odpravite tudi na kulinarično razvajane v bližnje restavracije, ki jih je tu kar precej. Prekmurska vas leži v osrčju Prekmurja in zagotovo je to odlična priložnost za preizkušanje lokalne kulinarike. Le kdo ne pozna prekmurske gibanice ? Ste jo že jedli v tipičnem prekmurskem gostišču ? Zagotavljamo vam, da je okusnejša kot drugod v Sloveniji. Bujta repa je jed, ki jo morate poskusiti, pa bograč, dodoli…

Slika je simbolična.

Prekmurska vas je v neposredni bližini Term 3000, otroci pa obožujejo kopanje in vodne vragolije na toboganih, zato jim tukaj zagotovo ne bo dolgčas. Zimska termalna riviera v dveh nadstropjih vas bo očarala, otroci bodo veselo čofotali v spodnjem nadstropju, zgornji del pa je namenjen tistim bolj umirjenim. Prekmurska vas je v neposredni bližini kopališča, zato se lahko na kopanje odpravite kar peš. V poletnih mesecih je prav tako odlično poskrbljeno za vodno zabavo in tudi za vse adrenalinske navdušence, saj ponuja prave poslastice za vse tiste, željne zabave, predvsem za mlajše družinske predstavnike, ki jih boste verjetno težko spravili nazaj v prekmursko vas, zagotavljamo vam pa, da bodo utrujeni po vseh vragolijah, ki so na voljo tukaj. Poletje je namenjeno zabavi in animatorji skrbijo za to, da zabave res nikoli ne zmanjka !

A ne skrbite, tudi starši boste lahko poležali v prijetni senci, ki jo ponujajo velika drevesa, saj so tako prekmurska vas, kot termalni park ovita v naravo. Otroke bo navdušil Boom tobogan z vizualnimi efekti, Aqualoop tobogan z 80 km/h pa je za tiste bolj pogumne in malo večje otroke. In starše, seveda. Aqualoop tobogan je prvi tobogan s pospeškom 2,5 G in polnim obratom. Prekmurska vas bo poskrbela za vaš počitek po adrenalinskem dnevu, vendar vragolij tukaj še ni konec. Prosti pad Kamikaze je tobogan, kjer se pravzaprav tobogana komaj dotikate, ko se spustite 22 m nižje v bazen in je primeren za tiste najpogumnejše. Zip line Štorkljin let pa vam omogoča, da si park ogledate iz zraka. Prekmurska vas in poletna termalna riviera sta čudovita tudi iz ptičje perspektive, zato nikar ne zamudite pogleda, kot ga imajo štorklje v teh krajih. Najmlajši pa se lahko zabavajo v parku štrka Vilija, kjer jih čakajo igrala, trampolini, skakalni grad in peskovnik. Zabava je zagotovljena tudi za njih.

Prekmurska vas – seniorji jo ljubijo

Za vse tiste malo starejše je Prekmurje odlična izbira, saj ponuja obilico dejavnosti, ki so primerne za starejšo populacijo. V bližini je veliko možnosti za ogled znamenitosti in naravnih lepot te pokrajine, sprehod v neokrnjeni naravi ali le zgodnje jutro ob dišeči kavi ali čaju na terasi, prekmurska vas ponuja zavetje vsem, ki iščejo miren in hkrati zanimiv oddih.

prekmurska vas apartmaji

Bazeni s termo mineralno vodo blagodejno vplivajo na telo, še zlasti v zrelih letih. V drugem nadstropju zimske termalne riviere je mirnejši bazenski kompleks, zelo primeren za starejše obiskovalce. Tukaj je tudi prostor s savnami, prekmurska vas pa je oddaljena le za kratek sprehod, zato je še posebno priljubljena pri starejši populaciji. V bazenu hotela Termal boste odkrili moč kristalov in kromoterapije, v zdravstvenem centru pa je na voljo tudi terapija na zdravstveno napotnico. Pri vašem zdravniku se pozanimajte o možnostih za napotitev na terapije, prekmurska vas pa je ugodna in prijetna namestitev, ki si jo lahko privoščite in tako združite prijetno s koristnim. Organizirane so tudi vodene vodne vadbe in vadbe na prostem za starejše, za tiste bolj aktivne pa tudi različne aktivne delavnice skozi vse leto. V celotnem naselju je obilo možnosti za druženja.

Prekmurska vas za romantične

Neskončne prekmurske ravnice bodo očarale prave romantike, jutranji ali večerni sprehod z roko v roki po naravi, ki je čudovita in blagodejna, čas samo za vaju, obisk savne s prekmurskimi zelišči, črna termo mineralna voda, kulinarična doživetja ob soju sveč, romantična kopel v dvoje… Prekmurska vas s svojo ponudbo in okolico vam ponuja vse to in še več. Pravi oddih za romantike v ljubkih hiškah z edinstveno ponudbo v okolici je priljubljena točka oddiha v dvoje. Čokoladnice, oljarne in vrhunske vinske kleti vabijo vse zaljubljene na dnevni izlet, kjer boste pozabili na vsakdanje skrbi in težave.

Prekmurje – športna destinacija

Prekmurska vas vedno znova navduši tudi vse športnike, saj ponuja obilo možnosti za rekreacijo in treninge. Poleg neskončnih ravnic za sprehajalce in tiste, ki si ne predstavljajo življenja brez jutranjega teka ponuja še veliko različnih možnosti za športno preživljanje prostega vseh športnih navdušencev. Kolesarji destinacijo odlično poznajo, prekmurska vas je pravo izhodišče za mnoge kolesarske poti v okolici. Kolo so lahko tudi izposodite, preverite pa tudi organizirane kolesarske ture, morda najdete kakšno novo idejo tudi, če poznate okolico in njene poti. Za vse prave pohodnike Prekmurje ni potrebno posebej predstavljati, saj ponuja obilico pohodnih poti različnih težavnosti, prekmurska vas pa ponuja zavetje po aktivno preživetem dnevu. Poskrbljeno pa je tudi za vse igralce golfa, golf igrišče Livada ponuja 18 igralnih polj, vadbišče in trgovino za nakup opreme. Nogometašem je na voljo več nogometnih igrišč, najbližje je oddaljeno le 8 km, na razdalji do 20 km pa so kar trije. Prekmurska vas lahko v svojih apartmajih gosti tudi športne klube, nogometna moštva, saj ima dovolj kapacitet, športniki pa po navadi znajo ceniti svobodo in eleganco naselja, zato so tukaj dobrodošli gostje.

Tukaj pa ste seveda dobrodošli tudi tisti, ki ljubite šport, živite aktivno in zdravo življenje, a se s športom ne ukvarjate profesionalno. Prekmurska vas je priljubljena pri vseh obiskovalcih in priporočamo vam, da vaš oddih načrtujete in rezervirate vsaj nekaj mesecev pred prihodom, sploh, če želite dopustovati ob praznikih ali šolskih počitnicah. Naj še enkrat omenimo termalno bogastvo tega kraja, najtoplejše izvire blagodejne črne termalne vode. Prekmurska vas je zato priljubljeno pribežališče za vse plavalce, tudi tiste, ki se profesionalno ukvarjajo s plavanjem, saj je na voljo veliko možnosti za treninge. Ne glede na to, ali ste profesionalni ali ljubiteljski športnik, ali pa morda v vsakdanjem življenju ne najdete časa za šport, tu boste v gibanju uživali.

5/5 - (1 vote)