Preverite kaj vse vam ponuja Kranjska Gora s svojo okolico in kako najbolje izkoristiti svoj oddih na tej priljubljeni turistični destinaciji (ne glede na letni čas)! Odkrijte tudi zakaj so apartmaji Kranjska Gora najboljša možnost, ko se odločate kje bivati na svojem oddihu.

Apartmaji Kranjska Gora

apartmaji kranjska goraBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Kranjsko Goro:

Kranjska Gora je osrednji del istoimenske občine, nahaja pa se na Gorenjskem, v bližini tromeje s sosednjim Italijo in Avstrijo. Zaradi svoje lege ob zgornjem delu reke Save, na vznožju Julijskih Alp in Karavank ter v bližini številnih znanih turističnih atrakcij, so tako Kranjska Gora kot tudi apartmaji Kranjska Gora zelo priljubljeni pri turistih in to v vseh letnih časih. Kranjska Gora apartmaji so zato priljubljeni pri smučarjih, planincih, pohodnikih, ljubiteljih wellness sproščanja, oddihov v naravi pa tudi pri ljubiteljih športnih prireditev. Apartmaji Kranjska Gora so zelo iskani tudi pri tistih turistih, ki si želijo ogledati vse znamenite okoliške atrakcije, katerih pa ni malo – jezero Jasna, Vršič, Planica, Zelenci, sosednja Belopeška jezera, Planinski muzej, …

Apartmaji Kranjska Gora: dih jemajoče jezero Jasna

Tik pred začetkom vijugastih zavojev na Vršič, vas na desni strani ceste pozdravi jezero Jasna. Ena najbolj znanih atrakcij Kranjske Gore si je svoj laskavi naziv prislužila zaradi izjemne lepote, kristalno čiste vode, umirjenosti in brezčasne naravne elegance. Seveda je poskrbljeno tudi za turiste – okoli obeh jezer, ki sestavljata jezero Jasna, so speljane sprehajalne potke, klopce, razgledni stolp na vodi, pomoli in tudi manjši bar za osvežitev. Tik ob jezeru je tudi bronasti kip Kozoroga, ki na svoji naravni skali navdušuje obiskovalce že vse od leta 1988. V bližini jezera so tudi apartmaji Kranjska Gora, nekaj gostinskih objektov, igrala, le dober kilometer stran pa je tudi center Kranjske Gore.

Apartmaji Kranjska Gora: Smaragdni Zelenci

zelenci

Kranjska Gora apartmaji vam postrežejo še z dodatnimi naravnimi lepotami. Na poti proti tromeji vas čakajo Zelenci. Že samo kratek sprehod po tem naravnem rezervatu vam bo postregel s številnimi rastlinskimi in živalskimi vrstami, ki jih boste kje drugje težko uzrli. Smaragdno zeleno jezero bo le še pika na i, ko se boste po sprehajalni potki prebili skozi bujen gozd. Jezero, ki je tudi nekakšen zaključek tega močvirja, je svoje ime, kakopak, dobilo po svoji barvi. Zanimivost tega jezera je tudi njegova stalna temperatura, ki skozi celotno leto znaša približno 6 stopinj Celzija. Zelenci so tudi izvir Save Dolinke, tovrstnega izvira pa ne boste videli nikjer drugje v Sloveniji. Še niste prepričani, da so apartmaji Kranjska Gora prava izbira za vaš naslednji oddih? Nič hudega, pojdimo nekaj kilometrov naprej in obiščimo Planico.

Apartmaji Kranjska Gora: Planica z okolico

Planica, snežna kraljica! Najbolj odmevne besede v sredini marca, ko na tej lokaciji potekajo smučarski poleti. Kranjska Gora apartmaji so ravno zaradi Planice zelo iskani tudi v mesecu marcu, ko se smučarska sezona že zaključi. Dolina pod Poncami je najbolj znana slovenska ledeniška dolina, nahaja pa se (tako kot apartmaji Kranjska Gora) v Julijskih Alpah. Obdajajo jo številni vršaki – Visoka Ponca, Ciprnik, Sleme, Mojstrovka, Travnik in Jalovec in zato je Planica tudi idealna izhodiščna točka za obisk gora. Če raje hodite po (skoraj) ravnem terenu, potem se lahko iz Planice odpravite proti dolini Tamar. Lahkotna pot traja malo več kot eno uro, zaključi pa se s širokim travnikom, slapom in kočo, kjer lahko naberete moči za pot nazaj.

Pa se vrnimo v Planico! Ne samo, da je to dom smučarskih poletov v Sloveniji, pač pa lahko tu počnete še marsikaj drugega kot pa le navijate za slovenske orle! Vsi adrenalinski navdušenci se bodo tako razveselili zip-line spusta iz ene od skakalnic. Za tiste malo manj pogumne pa je na voljo ‘sprehod’ do vrha skakalnice ali pa uživanje ob kavi ali čaju v Nordijskem centru. Center se ponaša tudi s snežnim tunelom za treniranja teka na smučeh, še bolj zabaven pa je vetrovnik, kjer lahko prav zares letite. No, skoraj zares. V vsakem primeru je to nekaj, česar ne želite zamuditi! Ker so apartmaji Kranjska Gora oddaljeni le nekaj kilometrov od Planice, se lahko do nje odpravite kar peš ali s kolesom, saj do tja vodi urejena steza, namenjena izključno pešcem in kolesarjem.

Apartmaji Kranjska Gora: izlet čez mejo

belopeška jezera

Kljub temu, da Slovenija ter Kranjska Gora apartmaji nudijo več kot dovolj možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pa lahko vseeno pokukate tudi v sosednjo Italijo, saj se le kakšne dobre pol ure stran nahajajo Belopeška jezera. Tako kot pri jezeru Jasna, gre tudi v tem primeru za dve jezeri, ki se prav tako nahajata v Julijskih Alpah, v bližini mesta Trbiž. Ledeniški jezeri vas bosta prevzeli s svojo čudovito zeleno barvo in dih jemajočim pogledom na Mangart. Najboljši način kako doživeti lepoto jezer in okolice je s sprehodom okoli enega ali kar obeh jezer. Za tiste, ki imate radi bolj aktiven dopust in obožujete kolesarjenje pa še en namig – apartmaji Kranjska Gora so idealna izhodiščna točka za kolesarski izlet do Belopeških jezer, saj do tja vodi ena lepših kolesarskih stez. Malo bolj zahteven bo le zadnji klanec, zato je steza primerna tudi za malo mlajše kolesarje. Belopeška jezera pa niso edina atrakcija čez mejo – v bližini je tudi Rabeljsko jezero, ki ste ga že zagotovo videli na kakšni fotografiji pa sploh niste vedeli kako blizu je! Zagotovo pa je vreden vašega obiska, predvsem v poletnih mesecih, ko se tam lahko tudi okopamo (če smo le dovolj pogumni in nam hladnejša voda ni prevelik zalogaj) in uživamo v vodnih športih.

Apartmaji Kranjska Gora: aktivnosti

Kranjska Gora apartmaji so idealna izbira za aktivnosti poln oddih, seveda pa so te aktivnosti prilagojene letnim časom.

– Zimski oddih: apartmaji Kranjska Gora so zagotovo najbolj znani v zimskem času, saj se Kranjska Gora ponaša z enim najbolj priljubljenih smučišč v Sloveniji. Smučarjem je na voljo kar 18 smučarskih prog, na nadmorski višini od 800 in vse do 1215 metrov. Sistem povezuje 13 vlečnic in 6 sedežnic, proge pa so seveda razdeljene po zahtevnosti. Smučišče se nahaja praktično v centru Kranjske Gore, tako da so Kranjska Gora apartmaji popolna izbira, če ne želite celotne smučarske opreme vsak dan znova nalagati v avto in se voziti do smučišča, saj se lahko tja odpravite kar peš. Apartmaji Kranjska Gora imajo običajno tudi prostor za shranjevanje smuči in ostale smučarske opreme, tako da se le-ta lahko čez noč posuši in je naslednji dan ponovno pripravljena za uporabo na smučarskih strminah. Poskrbljeno je tudi za tiste, ki ne smučajo – sankanje, drsanje na ledu, pohodi, … V okoliških hotelih pa so na voljo tudi bazeni in savne, ki ogrejejo vse tiste, ki niso ravno največji oboževalci zime in snega.

smučanje kranjska gora

– Oddih v ostalih letnih časih: v ostalih letnih časih pa so apartmaji Kranjska Gora priljubljeni predvsem zaradi zgoraj naštetih naravnih lepot, atrakcij in možnosti za rekreacijo. Sprehajanje, kolesarjenje, pohodništvo, planinarjenje, športno plezanje, … Urejene sprehajalne in kolesarske steze so idealne za vse generacije.

Apartmaji Kranjska Gora: številni dogodki skozi celotno leto

Če imate radi skupinske aktivnosti, potem ne spreglejte večjih športnih in zabavnih dogodkov v Kranjski Gori in njeni okolici: Ruski vikend, Vaški dan v Ratečah, Srečanje na Tromeji, Juriš na Vršič, FIS Poletna velika nagrada v nordijski kombinaciji, Tek na Vršič, Poletje pod Vitrancem, Kranjskogorska desetka, Pokal Vitranc, Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih Planica, Advent v Kranjski Gori, Silvestrovanje, Žive jaslice, Svetovni pokal v teku na smučeh, … Za vse te dogodke so vam na voljo Kranjska Gora apartmaji, kjer z veseljem gostijo športne navdušence in ljubitelje Kranjske Gore!

Apartmaji Kranjska Gora

Ste se že odločili, da so apartmaji Kranjska Gora najboljša izbira za vaš naslednji dopust? Poskusite nekaj novega! Odpravite se tja že spomladi in raziščite številne možnosti preživljanja prostega časa. Zabava za celotno družino je več kot zagotovljena! Oddih na svežem gorskem zraku bo zagotovo dobro del vsem družinskim članom. Nekateri apartmaji Kranjska Gora sprejemajo tudi hišne ljubljenčke, tako da lahko na dopust pripeljete tudi svojega štirinožnega prijatelja, ki bo zagotovo vesel brezskrbnega uživanja v naravnem okolju.

Kaj je dobro vedeti?

Koliko stanejo apartmaji v Kranjski Gori?

Cena apartmajev v Kranjski Gori je kar visoka, saj se čedalje več tujih turistov odloča za najem in lastniki apartmajev to izkoriščajo v svoj prid. Svetujemo vam, da rezervirate apartma kar nekaj mesecev pred vašim prihodom, saj boste tako lahko dobili bistveno bolj ugodne cene. Prav tako se izogibajte najemu apartmaja v neposrednem centru.

Kaj vse si lahko v okolici Kranjske Gore ogledate?

V okolici kranjske gore si lahko ogledate številne zanimive lokacije, ki so tako med domačimi, kot tudi tujimi turisti zelo priljubljene. Nekaj izmed najbolj zanimivih lokacij: Zelenci, jezero Jasna, prelaz Vršič, lahko se zapeljete tudi čez mejo in si ogledate Belopeška jezera. Vsekakor je kar nekaj dobrih lokacij, tako da v Kranjski Gori vam zares ne bo zmanjkalo stvari, ki jih lahko počnete.

Kakšno je običajno vreme v Kranjski Gori?

Kranjska Gora ima relativno lepo vreme, je pa seveda vreme nepredvidljivo, zato ne morete pričakovati, da bo vedno lepo. Če se odločate za rezervacijo apartmaja nekaj mesecev v naprej, potem skoraj zagotovo ne boste morali predvideti, kakšno vreme vas čaka. Pozimi v teh krajih rad zapade sneg, ki pa ga je žal iz leta v leto manj. V toplih poletnih mesecih pa so temperature zelo prijetne.

Kako so opremljeni apartmaji v Kranjski Gori?

Zelo odvisno od apartmaja do apartmaja. Če boste najeli apartma, ki ima nekoliko višjo ceno se lahko nadejate, da bo apartma bolje opremljen, velja pa neko nepisano pravilo, da so v teh krajih vsi apartmaji kolikor toliko lepo opremljeni, saj se lastniki apartmajev trudijo, da bi pritegnili čim več pozornosti tujih turistov.

5/5 - (4 votes)