Ne glede na to, ali se odpravljate na daljše počitnice ali le vikend oddih, v paru ali z otroki, boste v Prekmurju našli nekaj za vsakogar, saj je pokrajina in ponudba resnično izjemna.  Moravske toplice, apartmaji, vam omogočajo svobodno izbiro namestitve, saj bo vaš oddih v apartmajih svobodnejši, zjutraj se vam ne bo mudilo na zajtrk in tudi, če niste ljubitelj kuhanja, je v bližini precej kulinarične ponudbe, kjer bo vsak našel nekaj zase.

Apartmaji Moravske Toplice

apartmaji moravske topliceBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico Moravskih Toplic:

Apartmaji Moravske toplice  – oddih ali počitnice za vse generacije

Družinski oddih pa bo prijetnejši tudi zaradi večjega komforta, saj imajo apartmaji moravske toplice poleg odlične opreme tudi večje terase, kjer boste lahko posedeli ob toplih večerih, ali pa si privoščili pozni zajtrk v jutranjem soncu. Odlično izhodišče za kopanje v termah ali raziskovanje bogate kulturne dediščine v okolici !

 Prednost namestitve je tudi v velikosti, saj apartmaji moravske toplice lahko sprejmejo tudi večje družine ali skupine, ki pa imajo tudi več zasebnosti, saj imajo več spalnic, dnevno sobo, kuhinjo, eno ali več kopalnic in teraso za prijetna druženja. Še zlasti družine cenijo namestitev, kjer je več svobode, tako pri bivanju, kot tudi pri razporeditvi dragocenega prostega časa.

Še zlasti otroci uživajo v svoji svobodi, saj v majhni hotelski sobi nimajo dovolj prostora, zato se kmalu začnejo dolgočasiti, po navadi niso lačni takrat, ko so na voljo obroki v hotelski restavraciji, ampak vedno po zajtrku, po kosilu, pred večerjo in, če imate otroke, se zagotovo strinjate. Poleg tega so apartmaji moravske toplice tudi ugodnejši. Vse to so razlogi, da so zlasti v poletni sezoni, ob praznikih in šolskih počitnicah razprodani zelo kmalu. Če želite bivati v teh obdobjih je pravi čas za rezervacijo vsaj dva meseca pred načrtovanim dopustom, za poletne počitnice pa se pričnejo polniti že v mesecu januarju.

Moravske Toplice, apartmaji in termalni užitki

Zagotovo je kopanje v termalnih bazenih eden večjih razlogov za bivanje v tem področju Slovenije,  saj regija ponuja obilo možnosti za kopanje poleti in pozimi. Termalni kompleks Terme 3000 so največji sklop bazenov, tako za zimsko, kot tudi poletno kopanje, še zlasti priljubljene pri družinah. Apartmaji moravske toplice pa vam omogočajo bližino kopališča, saj se lahko sprehodite do bazenov. Za tiste, ki imajo raje bolj mirno okolje pa ponujajo Terme Vivat poletno in zimsko kopanje v svojih termalnih bazenih, posebnost pa je tudi bazen s črno termalno vodo, ki je edinstven na svetu. Moravske toplice, apartmaji in zdravilna nafta bodo poskrbeli tudi za hitrejše okrevanje po poškodbah in izboljšanje pri revmatskih boleznih.  Prav posebno doživetje je namakanje v črni, vroči termalni vodi, v kateri plavajo kosi nafte in blagodejno vplivajo na vaše telo. Izbire za kopalne užitke je veliko, zato bo vsakdo našel nekaj zase.

moravske toplice apartmaji

Apartmaji moravske toplice imajo to prednost, da so v bližini bazenov, zato se lahko na kopanje odpravite peš in tako še bolj intenzivno poskrbite za zdrav duh v zdravem telesu. Družine z majhnimi otroki po navadi izberejo Terme 3000, kjer so na voljo otroški bazeni in tobogani, pari pa bazene Term Vivat.

Apartmaji moravske toplice  in Bukovniško jezero, energetska oaza dobrega počutja

Izlet do Bukovniškega jezera priporočamo vsakem obiskovalcu, saj so tu izmerili preko 50 močnih energetskih točk, ki blagodejno vplivajo na različne bolezni. Park leži v bližini dveh močnih energetskih linij, tako imenovanih zmajevih črtah, ki se križajo pri kapelici Sv. Vida.

Apartmaji moravske toplice so odlično izhodišče za posebno doživetje blagodejnih energij, zmajeve črte pa se križajo prav na mestu, kjer je kapelica Sv. Vida in tam lahko občutite posebno močne energije. V parku pa je označenih 26 točk z indikacijami in priporočenim časom zadrževanja na posamezni točki. Apartmaji moravske toplice pa bodo poskrbeli za počitek po energetski terapiji, telo po navadi kar potrebuje počitek.

Indikacije zdravilnih točk pa so zelo različne, od žilnih bolezni, sladkorne, različnih tumorjev, glavobolov, dihalnih bolezni, bolezni prebavnega trakta do samega dviga življenjske energije in pomoči za odvajanje od kajenja in drugih odvisnosti. Apartmaji moravske toplice pa so priložnost, da zdravilne točke obiščete večkrat, če imate težave z zdravjem ali pa le potrebujete več energije za vsakodnevne obveznosti.

Reka Mura, Babičev mlin in Otok ljubezni

Reka Mura je nižinska reka, na reki pa si lahko ogledate Otok ljubezni in Babičev mlin, Moravske toplice, apartmaji in reka Mura ponujajo neskončno možnosti za preživljanje prostega časa. V toplejših mesecih se lahko odločite za čolnarjenje po reki, z brodom v Ižakovcih ali v Melincih se lahko prepeljete čez reko in občutite pridih nekega starega, že davno pozabljenega časa. Brod se čez reko pomika z rečnim tokom. Apartmaji moravske toplice so pravi dom izven vašega doma in morda si boste po celodnevnem izletu privoščili ajdovo ali proseno kašo, ki ju lahko kupite v Babičevem mlinu. Pred nekaj desetletij je na reki Muri delovalo več kot 40 plavajočih mlinov, danes pa je ta mlin edinstvena zgodba. Moravske toplice, apartmaji in zakladi prekmurskega in prleškega okolja vam ponujajo doživetja in aktivnosti za vse generacije. Mlin v vasici Ižakovci je bil zgrajen leta 1999 po izvirnih načrtih, z naravnim materialom lesom. Mlinarjeva hiša stoji na kopnem, vodni mlin pa poganja reka Mura, v mlinu pa lahko kupite ajdovo, koruzno, pirino, ovseno in belo moko.

Moravske toplice, apartmaji in Jože Plečnik

Najbolj znan slovenski arhitekt, ko je zaslovel tudi v svetu je pustil svoj pečat tudi v Prekmurju. Cerkev v Bogojini je njegovo delo, zato nikar ne izpustite njenega ogleda, saj je od Moravskih toplic oddaljena slabih 15 kilometrov.

apartmaji prekmurje

Apartmaji moravske toplice bodo zjutraj poskrbeli za vaše želodčke, potem pa se lahko odpravite na ogled cerkve Gospodovega vnebohoda ali, kot jo imenujejo – do bele golobice. Stoji na rahli vzpetini, sedanja podoba cerkve pa je iz leta 1927. Prvotna cerkev pa izhaja iz obdobja gotike, iz 14. stoletja. Moravske toplice, apartmaji in domačini so znani po tej lepotici, saj velja za pravi biser sodobne sakralne arhitekture v Sloveniji.

Plečnik je cerkev zasnoval tako, da je v njo zasnoval vse dele stare cerkve, saj ni želel rušiti tistega, kar so naši očetje dobro naredili, vsaj tako se je izrazil sam. Apartmaji moravske toplice so odlično izhodišče za vse, ki jih zanima slovenska bogata zgodovina. Ta bela golobica se razlikuje od vseh ostalih katoliških cerkva, zunaj ima dva prav posebna okrogla zvonika. V preddverju je ohranjena stara cerkev, v notranjosti pa lahko vidite čudovit lesen strop z izdelki domače keramike. Apartmaji moravske toplice so tako blizu tej lepotici, da ogleda vsekakor ne gre zamuditi.

Tropski vrt in 2 milijona orhidej

V vasi Dobrovnik si lahko ogledate pravi tropski vrt in rastlinjak orhidej, kjer letno vzgojijo preko 2 milijona različnih vrst orhidej, dnevno zacveti več kot 2000 cvetov raznih barv in oblik. Moravske toplice, apartmaji in tropski raj ? Seveda, tudi to ponuja ta košček naše Slovenije. V tropskem vrtu si boste lahko ogledali tudi preko 900 eksotičnih primerkov tropskih rastlin, ki rastejo na 350 m2. V vrtu so mesojedke, flamingovci, kava, ananas, poper, karambola, vanilija in še mnoge druge rastline, ki jih v našem okolju ni. Apartmaji moravske toplice so odlična priložnost za obisk, saj so ogledi možni v vseh letnih časih in tudi če ste vrt že kdaj obiskali, bo v drugem letnem obdobju popolnoma drugačen. Podjetje Ocean Orchids pa ima tukaj svoje rastlinjake orhidej, lahko si ogledate tudi njihovo proizvodnjo. Moravske toplice, apartmaji, omamnost tropske vegetacije navdušijo tako otroke, kot tudi starejše generacije.

Otroci so po navadi najbolj navdušeni na primerki tropskega sadja, kot je ananas, papaja, mango, banane, saj tukaj lahko vidijo kako dejansko sanje zraste na rastlini. Rastline so pripeljali iz vsega sveta, iz tropskih in subtropskih predelov. Apartmaji moravske toplice so tako blizu tega koščka eksotičnega raja, da se lahko odpravite na kratek izlet in preostanek dneva izkoristite za kopanje ali pa združite ogled z ostalimi predlogi, ki jih je v teh krajih kar nekaj. Dovolj za daljše počitnice ali večkratni oddih. Prekmurje navduši vsakega obiskovalca, saj ponuja res bogate možnosti.

5/5 - (4 votes)