Tudi vi ravno razmišljate o naslednjem oddihu in še niste prepričani, kam bi se odpravili? Imamo idejo! Čudovita Logarska dolina, ki vas bo enostavno očarala, je več kot odlična izbira za večdnevni oddih. Preverite, kaj vse lahko doživite na tej priljubljeni destinaciji in se prepričajte, zakaj so apartmaji Logarska dolina najboljša izbira za bivanje na vašem oddihu.

Logarska dolina apartmaji

logarska dolina apartmajiBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Logarsko dolino:

Logarska dolina: Obiščite eno najbolj idiličnih destinacij v Sloveniji!

Logarska dolina, ki velja za eno najbolj idiličnih destinacij v Sloveniji, in je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi, se nahaja v Kamniško-Savinjskih Alpah. S svojo naravo, tradicijo in trajnostnim razvojem, zagotavlja nepozaben oddih ter prekrasen izlet ne glede na letni čas. Zaradi mirnega okolja v krajinskem parku, neokrnjene narave, ki zagotavlja sprostitev na svežem zraku, dih jemajočih razgledov, ki bodo osupnili vsakogar, številnih aktivnosti od pohodništva, kolesarjenja, jahanja, … in mnogih naravnih znamenitosti, je tako Logarska dolina kot tudi apartmaji Logarska dolina izjemno priljubljena pri turistih v vseh letnih časih. Logarska dolina apartmaji navdušujejo smučarje, pohodnike, kolesarje, planince in vse ostale rekreativne ali profesionalne športnike, ki se odločijo za bolj sproščujoč oddih. Apartmaji Logarska dolina so priljubljeni pri vseh turistih, ki želijo odkriti vse znamenitosti, ki jih ta delček neokrnjene narave ponuja – slap Rinka, slap Palenk, Brložniška votlina, izvir Črne, lesene kašče, fotografiranje živali v njihovem naravnem okolju, …

obisk logarske doline

Apartmaji Logarska dolina: najčudovitejši slap Rinka

Predstavljajte si vijugasto cesto, ki vas bo mimo travnikov in Logarjeve lipe, s pogledom na strme stene Kamniško-Savinjskih Alp, pripeljala do 7 km dolge doline, katero krasijo številne naravne znamenitosti, zaradi katerih je tudi zavarovana kot krajinski park. Logarska dolina vam bo postregla z enim najlepših in najvišjih slapov v Sloveniji – slapom Rinka, ki velja za glavno zvezdo Logarske doline. Slap Rinka je s svojimi 105 metri drugi najvišji slap v Sloveniji. V poletnih mesecih je priljubljen predvsem med turisti in pohodniki, v zimskem času pa ga obišče zelo veliko alpinistov, ki obisk izkoristijo za plezanje po zaledenelem slapu. V bližini slapa Rinka so tudi apartmaji Logarska dolina, okrepčevalnica in ostale naravne ter etnografske znamenitosti Logarske doline.

Apartmaji Logarska dolina: najlepša ledeniška krnica Okrešelj

Logarska dolina apartmaji vam bodo postregli s še eno naravno lepoto, ki se nahaja neposredno nad slapom Rinka. Gre za Okrešelj – ledeniško amfiteatralno krnico, ki je obiskovalcem zanimiva predvsem zaradi številnih visokogorskih kraških pojavov in pestre planinske flore. Ker gre za zanimivo področje, so leta 1931 na pobudo Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva ustanovili tudi narodni park Okrešelj. Še vedno niste prepričani, ali so apartmaji Logarska dolina prava izbira za vaš naslednji oddih? Dovolite nam, da vas prepričamo! Podajte se z nami do naslednje znamenitosti.

Apartmaji Logarska dolina: znameniti slap Palenk

Znameniti slap Palenk, visok 78 metrov, boste našli poleg slapa Rinke, tik nad hotelom Plesnik in istoimensko vilo Palenk. Slap Palenk je obiskovalcem zanimiv predvsem ob večjem deževju, ki mu da mogočen videz. Tako kot slap Rinka, je tudi slap Palenk pozimi priljubljen predvsem med lednimi plezalci. Nad slapom boste našli ozko sotesko s še nekaj izjemno slikovitimi slapovi. Če v prihodnosti mogoče načrtujete poroko, naj vam razkrijemo eno zanimivost – slap Palenk namreč predstavlja priljubljeno točko za poročno zaprisego. Ravno zaradi tega so tudi Logarska dolina apartmaji zelo iskani med mladoporočenci. In še ena zanimivost: tako slap Palenk kot tudi soteska Palenka sta razglašena za naravna spomenika. Se strinjate, da je vse te lepote vsekakor treba doživeti? Logarska dolina apartmaji pa so le pika na i vašemu nepozabnemu oddihu.

Apartmaji Logarska dolina: Pot po Logarski

Ste bolj aktiven tip osebe? Na dolgih sprehodih uživate v raziskovanju narave? Ob obisku Logarske doline priporočamo, da se odpravite na 7 km dolgo Pot po Logarski. Gre za naravoslovno-etnografsko pot, ki vas bo popeljala skozi prečudovite kotičke ohranjene narave krajinskega parka. Poti, za katero boste potrebovali približno 2 uri, se lahko pridružite kjerkoli vzdolž doline. Kaj vas bo na poti navdušilo? Občudovali boste številne naravne in etnografske znamenitosti – drugi izvir Savinje, olcarsko in oglarsko bajto, brina velikana, skalne balvane, slap Rinka, Pravljični gozd. In brez skrbi, Logarska dolina apartmaji vam bodo po aktivnem dnevu zagotovili prijeten počitek, da si boste lahko nabrali novih moči za naslednji dan.

Apartmaji Logarska dolina: aktivnosti

Logarska dolina apartmaji zagotavljajo aktiven oddih v vseh letnih časih. Če boste Logarsko dolino obiskali v zimskem času, vam bodo Logarska dolina apartmaji s svojo zimsko pravljično podobo postregli s številnimi športnimi vrhunskimi doživetji. Zelo priljubljen je tek na smučeh, ki je sinonim za idealno rekreacijo v neokrnjenem okolju krajinskega parka. Po dolini je speljana kar 13 km dolga krožna tekaška steza, ki je primerna tako za začetnike kot tudi za zahtevnejše tekače. In še ena dobra novica! Če nimate svoje tekaške opreme, nikar ne skrbite! Logarska dolina apartmaji bodo poskrbeli za izposojo.

kolsearjenje logarska dolina

Slika je simbolična.

Obožujete sankanje? Logarska dolina ponuja kar nekaj lokacij za nepozabne spuste. Sankališča so urejena ob kapeli Kristusa Kralja na vstopu v park, na smučišču Logarska dolina in na Turistični kmetiji Lenar. Če slučajno doma pozabite sanke ali jih enostavno nimate, so tudi v tem primeru Logarska dolina apartmaji rešitev za izposojo!

Prikrite grape Logarske doline so pozimi zelo priljubljene med ljubitelji plezanja, ki ob ugodnih razmerah svoje spretnosti lahko preizkusijo na več kot dvajsetih slapovih. Zagotovo najbolj obiskan in atraktiven je že omenjeni slap Palenk. Logarska dolina ter sosednja Matkov in Robanov kot ponujajo tudi številna izhodišča za alpinistične vzpone različnih težavnostnih stopenj. V bližnji okolici Logarske doline lahko tudi smučate. Najbližje smučišče v Lučah je oddaljeno 10 minut vožnje (Logarska dolina apartmaji v času zime poskrbijo tudi za transfer), izmed večjih smučišč pa je najbližje smučišče Golte, ki je oddaljeno 30 minut vožnje. Če boste Logarsko dolino obiskali spomladi, se lahko odpravite tudi na turno smučanje. Takrat je sneg že dovolj utrjen in nevarnost plazov je manjša, vi pa boste lahko brezskrbno uživali v zimskih razgledih, snežnih planjavah in tišini, ki vam bo zagotovo dobro dela.

plezanje logarska dolina

Slika je simbolična

V ostalih letnih časih so Logarska dolina apartmaji priljubljeni predvsem zaradi številnih označenih in neoznačenih, zahtevnih in lažjih pohodniških poteh. Tu boste tudi vsi kolesarji prišli na svoj račun. Kolesarite lahko po glavni cesti, po razgibani in atraktivni kolesarsko panoramski cesti, ki vas bo popeljale iz Solčave do Podolševe in mimo Logarske doline nazaj v Solčavo, ali po kolesarskih poteh proti Črni na Koroškem in proti Pavličevem sedlu. Logarska dolina apartmaji bodo poskrbeli za izposojo gorskih koles, za lahkotnejše kolesarjenje pa boste imeli na voljo tudi električna kolesa. Če ste profesionalni fotograf ali pa je fotografiranje vaš hobi, vas tu čaka nepozabno doživetje. Na Solčavskem lahko fotografirate živali, kot so jeleni, gamsi, kozorogi, številni ptiči, v njihovem naravnem okolju. Nepozabno, kajne? Podate se lahko tudi na polet z jadralnim padalom in Logarsko dolino doživite tudi s ptičje perspektive. Raznovrstnih aktivnosti, ki vam bodo popestrile oddih je kar nekaj, se strinjate?

 Apartmaji Logarska dolina

Smo vas prepričali, da so apartmaji Logarska dolina najboljša izbira za vaš naslednji oddih? Logarska dolina ponuja namestitev v apartmajskih hišah, kočah, privatnih sobah, na turističnih kmetijah ali v hotelih. Doživite to pravo alpsko idilo! Odpravite se tja že to pomlad in raziščite številne možnosti preživljanja prostega časa. Navdušeni boste nad kvaliteto namestitve in gostinske ponudbe ter prijaznostjo domačinov. Logarska dolina vsem ljubiteljem narave ponuja marsikaj – naj bo to lahkoten družinski izlet, večdnevna pohodniška tura ali daljši oddih v eni izmed odličnih namestitvenih kapacitet. Nekateri apartmaji Logarska dolina sprejmejo tudi hišne ljubljenčke, tako da lahko na oddih pripeljete tudi svojega štirinožnega prijatelja, ki bo zagotovo vesel brezskrbnega uživanja v neokrnjeni naravi. Logarska dolina apartmaji izžarevajo domačnost, gostoljubje in toplino. Postregli vam bodo z odlično kulinarično ponudbo, prijazni lastniki pa bodo tu v vsakem trenutku, ko boste potrebovali pomoč pri načrtovanju izletov ali športnih aktivnosti.

5/5 - (3 votes)