Smučišče Kope leži na najbolj zahodnem delu Pohorja na nadmorski višini 1010 in 1542 m nad Slovenj Gradcem. Na voljo vam je 6 vlečnic in 2 štirisedežnici ter 8 km smučarskih prog. Smučišče zagotavlja do 100 dni smučanja, zato so Kope, apartmaji v tem delu Slovenije zelo zasedeni skozi celotno zimsko sezono. V obdobjih, ko ni naravnega snega je poskrbljeno za umetne smučarske proge, kar zagotavljajo s snežnimi topovi, ki so v pripravljenosti skozi celotno zimsko sezono.

Apartmaji Kope

apartmaji kopeBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico smučišča Kope:

Smučarske proge so primerne tako za začetnike, kot tudi izkušene smučarje. Apartmaji Kope pa so odlično izhodišče za aktivne smučarske počitnice za celo družino. Z modro oznako so označene lahke proge, ki jih je skupno 3,10 km, z rdečo oznako srednje težke proge, ki jih je 3,80 km i s črno barvo zahtevne proge, ki jih je 1,60 km. Tako bo vsak našel nekaj zase, apartmaji Kope pa poskrbijo za udobje po aktivno preživetem zimskem dnevu.

kope apartmaji

Slika je simbolična

Cene smučarskih vozovnic so zelo ugodne, razlikujejo pa se glede na starost, od otroških, odraslih do mladinskih in smučarskih vozovnic za seniorje. Vedno pa preverite tudi posebne akcije in popuste, saj na ta način lahko še prihranite. Kope, apartmaji in smučanje so popolna kombinacija za zimski oddih v pravljični idili. Tudi, če ne smučate je poskrbljeno za obilico zimskih radosti, od sankališča do smučarske sprehajalne steze, seveda pa ne manjka niti proga za tek na smučeh, skratka zimske aktivnosti so na voljo za vsakogar, za vse težavnostne stopnje.

Kope, apartmaji in zimske vragolije so enkratna zabava za vaše malčke, zato boste tu pozimi srečali nemalo družin, vaši otroci bodo hitro našli družbo svojih let. Smučišče je zagotovo družinam prijazno s svojo ponudbo, oddaljeno le 15 km od Slovenj Gradca. Smučišče prične z obratovanjem že ob deveti uri zjutraj in apartmaji Kope bodo odlična izhodiščna točka za jutranjo smuko, morda, ko otroci še spijo, takrat si lahko privoščite spust po zahtevnejših progah brez skrbi, pa še gneče v jutranjih urah ni. Ko prebudite svoje malčke pa se lahko odpravite na lažje proge, primerne njihovemu znanju.

Kope, apartmaji in zimsko veselje so formula za pravo družinsko zabavo. Smučišče obratuje do šestnajste ure popoldan, kar je v zimskem času več kot dovolj, saj se ob tem času že prične spuščati mrak, nekaj časa po zaprtju je živahno še v gostinskih lokalih ob smučišču, kjer se lahko ogrejete s toplim napitkom, nato pa bodo apartmaji Kope poskrbeli za vaš počitek in dobro počutje.

apartmaji kope notranjost

Slika je simbolična

Med vašim počitkom pa bo pet teptalnih strojev poskrbelo za smučarske proge in že ob osemnajsti uri se lahko tisti najbolj vzdržljivi odpravijo na nočno smuko, ki seveda ne sme manjkati za popolne počitnice. Nočna smuka traja od osemnajste do enaindvajsete ure, apartmaji Kope pa vas bodo pričakali, ko boste utrujeni željni toplega doma, saj s svojo domačnostjo in udobjem prepričajo vsakega gosta. Gostje se vračajo, v zadnjih letih je tudi čedalje več tujih gostov, ki odkrivajo ta zimski biser Slovenije, hkrati pa raziskujejo celotno Pohorje. Kope, apartmaji v tem zahodnem delu  Pohorja so med tujimi gosti izredno priljubljeni, zato rezervirajte svoje počitnice pravočasno.

Kaj početi pozimi na Kopah, če ne smučate ?

Nemalo je družin, v katerih nekateri člani smučajo, spet drugi ne in tudi za takšne družine so Kope idelana zimska destinacija, saj ponujajo obilo različnih zimskih aktivnosti. Apartmaji Kope so prava izbira za družinske počitnice, pa tudi posamezniki vse bolj iščejo takšen tip namestitve, ki omogoča več svobode in prostornosti. Torej, če niste smučar, pa bi to želeli postati, se lahko vpišete na začetni tečaj smučanja, Kope, apartmaji in raznolikost smučarskih prog bodo zadovoljili prav vsakega zimskega navdušenca. Na voljo imate tudi nadaljevalni tečaj smučanja za tiste, ki so že kdaj stali na smučeh, a bi radi izpopolnili svoje znanje in spretnost na strokovni način. Morda pa vas bolj privlači deskanje na snegu ? Na voljo vam je začetni in nadaljevalni tečaj, morda se lahko naučite deskati skupaj z otroki, Kope, apartmaji in zimsko veselje vas ne bodo razočarali.

Za najmlajše pa je tu otroški poligon, ki je v celoti ograjen, tekoči trak, didaktični pripomočki za učenje, blazine na snegu ter različne figure bodo poskrbele za kreativno preživljanje časa vašega malčka ter njegove prve »korake« v smučarskem svetu. Apartmaji Kope pa vas pričakajo po snežnih aktivnostih, kjer bo vaš malček lahko spal, medtem, ko boste vi imeli svoj čas zase ter za svojega partnerja. Pri apartmajskih namestitvah si lahko razporedite čas za obroke po svojih željah, kar vse bolj cenijo zlasti družine. Apartmaji Kope bodo všeč tudi vašim otrokom, ki se bodo počutili bolj svobodni, saj otroci potrebujejo svoj prostor.

Slika je simbolična

Če želite le uživati ob lepoti zimske pokrajine, če obožujete neokrnjeno naravo, snežno belino, zimske sprehode ter lesketajoče razglede, potem zagotovo ne smete izpustiti krpljanja. Sprehod po puhastem snegu, ki spominja na oblake, Kope, apartmaji v vsej svoji lepoti vas bodo začarali. Poleg užitka, pa boste tudi poskrbeli za svoje zdravje in ob obilici svežega gorskega zraka poskrbeli tudi za kondicijo ter okrepili srce in ožilje. Krpljanje je primerno za vse generacije, na voljo pa je več poti od lahkih, srednje zahtevnih do tistih, ki krpljanje že obvladajo in imajo dovolj kondicije. Apartmaji Kope sredi vse te zimske idile vas bodo zagotovo prepričali, da se boste odpravili na pot proti Ribiški koči, Črnemu vrhu, Partizanskem domu, se sprehodili skozi energetske točke, vse z vodnikom, ki vam bo povedal marsikatero zanimivost samega kraja in tradicije krpljanja. Apartmaji Kope vas bodo pričakali zvečer, kjer si boste lahko skuhali domačo večerjo, lahko pa se tudi odpravite na kombinacijo krpljanja do Lukovega doma in združite aktivnost z obiskom wellnessa, na koncu pa si privoščite še slastno večerjo, prav tako v Lukovem domu. Popolna zimska aktivna in uživaška dogodovščina, apartmaji Kope pa vas popeljejo le še v sladke sanje za zaključek dneva.

Seveda pa so Kope tudi pravi naslov za vse ljubitelje sankanja in teka na smučeh. Priljubljeno smučišče, pravzaprav priljubljena zimska oaza je namenjena vsem generacijam, vsakdo bo tu našel nekaj zase. Od novembra do aprila traja zimska sezona, apartmaji Kope pa pričakujejo tako pare in družine, kot tudi večje in manjše skupine, ki želijo svoj mir najti v neokrnjeni zimski naravi in različnih snežnih aktivnostih.

Kope – gorska oaza sredi poletja

Zima pa ni edini čas, ko se na Kopah marsikaj dogaja. Gorski oddih poleti, spomladi ali jeseni postaja vse bolj priljubljen, apartmaji Kope pa vas pričakujejo skozi vse leto. V toplejših mesecih boste lahko uživali v gorskem okolju v različnih aktivnostih, dnevi so daljši, temperature prijaznejše, zvečer boste lahko posedeli na balkonu še dolgo v noč in prisluhnili zvokom narave ter se povezali s svojo družino ali s samim seboj. Apartmaji Kope so odlična izbira tudi za poletni ali pomladni oddih, gorski turizem pa ponuja poleg naravnih lepot še mnogo več.

Bike park ponuja obilico zabave adrenalinskim navdušencem, pa tudi če nimate svoje opreme, ste lahko brez skrbi, saj si v parku lahko vse izposodite. Če imate svojo opremo, pa še toliko bolje, saj so apartmaji Kope prostorni in primerni tudi za shranjevanje koles in kolesarske opreme. V Bike parku Kope boste našli dve kolesarski progi, proga Flow line je dolga 1,60 km in speljana čez gozd, proga Pro line pa je namenjena profesionalnim kolesarjem, saj vsebuje podeste, mostičke in skoke. Apartmaji Kope pa so tudi prijazni kolesarjem, zato ni več izgovorov, zakaj ne bi Kope obiskali tudi izven zime.

Priljubljena poletna aktivnost je tudi Disc golf, kjer se meče disk v kovinsko košaro. Zabava zagotovljena za celotno družino.

Za vaše malčke boste našli tudi veliko igral na prostem, apartmaji Kope bodo vaša oaza sredi pristne narave ter hkrati izhodiščna točka za vse dnevne aktivnosti. Zagotovo boste rabili par dni, da boste lahko spoznali vse možnosti kvalitetnega preživljanja prostega časa, saj destinacija ponuja resnično obilico možnosti za zabavo in sprostitev. Tako za otroke, kot tudi odrasle in tiste, ki iščejo zahtevnejše športne aktivnosti. Apartmaji Kope bodo zagotovo vaša destinacija, kamor se boste vračali v vseh letnih časih, saj vedno ponudijo nekaj novega.

Energetske točke so še en biser Kop, nahajajo se na vrhu Pungarta, do njih lahko pridete peš ali s sedežnico in se prepustite delovanju blagodejnih energij.

Kope pa skrivajo še nekaj biserov, ki čakajo, da jih odkrijete sami.

5/5 - (2 votes)