Velika planina je biser Slovenije, prenočišča Velika planina pa so tako specifična, pravljična in posebna, da vas bodo začarala s svojim pristnim gorskim šarmom. V pomladnih, poletnih in jesenskih mesecih se lahko sprehajate po neskončnih travnikih, posutih s planinskim cvetjem in opazujete pašno živino, kar je svojevrstno doživetje, ki ne pusti ravnodušnega ljubitelja narave, popotnika ali človeka, ki išče mir, stik s samim seboj in z naravo.

Velika planina prenočišča

velika planina prenočišča

Ostala ponudba:Booking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico Velike Planine:

Velika planina prenočišča so prav tako avtohtona arhitektura, ki vabi, da ostanete v tem gorskem raju vsaj nekaj dni. Vsakdo bo našel nekaj zase, od popotnika, ki išče tišino, do družin z majhnimi otroci, Velika planina prenočišča pa bodo z romantiko zagotovo očarala tudi vse zaljubljence.  Vendar brez skrbi, če nimate časa nekaj dni je Velika planina idealna izletniška točka, ki jo lahko obiščete kadarkoli.

Kaj vse vam Velika planina ponuja?

Že sam prihod je prava  dogodivščina, saj na Veliko planino ni mogoče priti z avtomobilom. Po zanimivi vožnji z gondolo se bo pred vami odprl pregled na gorsko oazo, Velika planina prenočišča vas bodo vabila, da jih obiščete in doživite pristno bivanje v čisti naravi, če ne prvič, pa vsaj ob naslednjem obisku. Posebnost Velike planine je naravna pašna živinoreja in, če boste imeli srečo in prišli ob pravem času, tudi, če ne boste izkusili prenočišča Velika planina, boste lahko videli planšarje, ki vam bodo morda ponudili kislo mleko in ajdove žgance.

Destinacija je primerna tudi za družine z majhnimi otroki, saj je hoja nezahtevna in primerna za obiskovalce vseh starosti, tako za družinske sprehode, kot tudi za tiste prave pohodnike, ki uživajo v naravi. Velika planina prenočišča bodo zagotovo navdušila vaše najmlajše, s katerimi boste lahko kolesarili, hodili in raziskovali rastlinski svet in pastirsko tradicijo, zimski čas pa je kot nalašč za vragolije na snegu, sankanje in krpljanje.

prenočišča velika planina

Tudi nočno sankanje je pravljično doživetje, smučarske proge pa so zelo primerne za učenje smučanja, zato si pravočasno rezervirajte zimski oddih, kajti Velika planina prenočišča bodo navdušila vse obiskovalce. Zvečer boste lahko zakurili v kaminu ali štedilniku na drva in v pristni leseni koči sredi zimske pravljice igrali družabne igre in pripovedovali zgodbe o gorskih škratih s svojimi najdražjimi. V današnjem času  prenočišča Velika planina zagotovo ponujajo odklop od »ponorelega« sveta, v katerem ni moč preživeti brez elektronskih medijev in pametnih telefonov, pa naj gre za odrasle ali otroke. Morda se bodo otroci, še zlasti malo večji na začetku upirali, a zagotovo jim boste ponudili največ, nekaj, kar jim bo ostalo v spominu. Velika planina prenočišča bodo celotni družini pričarala nek drug čas, neko davno obdobje, ko so se ljudje med seboj pogovarjali, poslušali drug drugega, čas, ko so bili odnosi med ljudmi bolj pristni, globoki.

Velika planina prenočišča za poglabljanje odnosov

Danes ima skoraj vsakdo nekaj deset, sto ali tisoč virtualnih prijateljev, prenočišča Velika planina pa vam bodo poglobila najpomembnejše vezi, saj boste dobesedno odklopljeni od vsega. Lahko boste zares spoznali svoje otroke in oni vas in to je nekaj neprecenljivega, kar v stresnem in hitrem tempu življenja ni tako enostavno. Vsak ima svoje obveznosti, prosti čas pa žal preživljate vsak v svojem svetu. Prenočišča velika planina vas bodo združila in povezala, zato razmislite o možnosti preživetja enega vikenda v pravljici brez sodobne tehnologije. Bi radi spet občutili tisto otroško radost, ki je že davno pozabljena ? Želite svojim otrokom zapustiti prave vrednote, ki niso vezane na zunanji svet in lažne podobe v njem ? Velika planina, prenočišča v pastirskih kočah vas bodo zagotovo prebudila in navdahnila. Družina in otroci pa vam bodo hvaležni, saj jim boste znali dati nekaj pristnega in to bodo zagotovo prepoznali. Tudi če se bodo prvi dan pritoževali, boste na koncu odšli objeti s planin, ki bodo vabile, da jih spet obiščete, Velika planina, prenočišča, ki ustvarjajo tople zgodbe on domačem ognjišču vas bodo čakala v vseh letnih časih. In prav v vsakem letnem času so pravljična.

poglabljanje odnosov

Zima ob toplem ognjišču, metrski sneg, krplje pred vhodnimi vrati, otroške sanke in ledena kraljica nekje na vrhu gore, vse to vam ponuja zima. Velika planina, prenočišča in narava v svojem prebujanju spomladi, topli sončni žarki, bujenje gorskih vil in škratov, planšarji pripravljeni za novo sezono s pesmijo, ki odzvanja od gora vas bodo začarala po dolgi zimi. Osvežitev od poletne vročine, gorsko poletje, čudovita narava in dolgi dnevi ter tople noči, Velika planina, prenočišča v pravljičnih sončnih zahodih so spet novo, posebno doživetje za vsakogar in prav vsakega obiskovalca začara ta gosrka lepotica kamniških planin. Kakšno lepoto razkrije v paleti toplih jesenskih barv ! Prijetno jesensko sonce in narava v svojih čudovitih odtenkih je lahko spet izgovor za nedeljski izlet ali pa kar obisk prenočišča, Velika planina vas bo vedno toplo sprejela in vabila v svoj objem.

Velika planina – tudi za ljubitelje kulinarike

Velika planina bo zadovoljila tudi vse ljubitelje kulinarike, saj poleg edinstvene narave ponuja tudi gurmanske užitke, seveda je v ospredju tradicionalna kulinarika. Če imate radi jedi na žlico, joto ali ričet, boste tukaj lahko izkusili pravo poslastico. Velika planina, prenočišča, izletništvo, smučanje in kulinarika, vse je povezano v čudovito zgodbo sredi kamniško savinjskih alp. Sir in mleko sta tako rekoč direktno iz pašnika, domači kruh, sirovi štruklji ali pečenice in krvavice z zeljem in ocvirki, ponudba je raznovrstna, izbira pa vaša. Prenočišča Velika planina bodo poskrbela za vaše bivanje, prepustite pa se tudi pravi slovenski, ekološki kulinariki, ki bo poskrbela za vaše brbončice. Posebnost kulinarike velike planine pa sta sir Trnič in žganje Ruševec.

velika planina kulinarika

Pastirsko naselje sredi gora s svojo cerkvico in muzejem je prava pravljica, ki vabi obiskovalce, izletnike in dopustnike, prenočišča Velika planina s svojim avtohtonim vzdušjem, pastirskimi kočami, kritimi s smrekovimi skodlami so prava paša za oči, biser, ki ga preprosto morate doživeti.

Velika planina prenočišča – komu so namenjena?

Velika planina pa je pravi kraj tudi za romantike, pare, ki želijo preživeti skupaj čas kvalitetno in odmaknjeno od mestnega vrveža in vsakdanjosti. Umik od realnosti, pobeg v pravljico, Velika planina prenočišča vas pričakujejo skozi vse leto. Za prave romantike je na voljo celo koča z vikinškim bazenom, koče s savno, kjer se lahko razvajate še zlasti pozimi. Zunanjost koč je precej preprosta, podobne so pastirskim kočam, notranjost pa je moderno opremljena, vendar še vedno v tradicionalnem stilu prenočišča, Velika planina sledi svoji tradiciji, koreninam, kar je zagotovo njena glavna privlačnost, poleg neokrnjene narave seveda. V poletnih toplih večerih se lahko ob soju sveč prepustite romantiki v leseni kadi pod zvezdami. Zveni mamljivo ? Zagotovo bo to pravi zaključek dneva po neskončni lepoti sprehodov in naravnega okolja.

Velika planina, prenočišča sredi čudovite narave vabijo tudi vse skupine prijateljev, velikih družin, saj lahko večje koče najamete za razna praznovanja, saj nudijo množico aktivnosti skozi vse leto ter zasebnost, kar pa je dandanes težko najti. Še zlasti pomladni in poletni čas sta idealna za praznovanja zunaj pred kočo, Velika planina, prenočišča in njihova edinstvenost vam bosta zagotovo ostala v lepem spomini in nemalo gostov se vsako letno vrača nazaj po nove in nove zgodbe.  Praznovanje Novega leta na Veliki planini je pa je potrebno rezervirati kar precej vnaprej, saj je silvestrovanje v pravi zimski planšarski vasi zelo popularno, kapacitet pa ni na pretek. Velika planina, prenočišča, ki kukajo pod snežno odejo, topla ognjišča znotraj koč ter zadovoljni obrazi, iskreni nasmehi  je nekaj, kar je v prazničnem novoletnem obdobju nekaj tako posebnega in kakšno srečo imate, da je tako blizu, ne glede na to, v katerem delu Slovenije prebivate.

Velika planina prenočišča se počasi predstavljajo tudi v svetu, kjer pa je zanimanje zelo veliko, saj je raj sredi gora posebnost, ki Slovenijo uvršča med države, ki lahko ponudijo edinstvenost, ekološko bivanje, vpeto v tradicijo kraja, zagotovo zelo drugačna izkušnja od modernega glampinga, ki je lahko kjerkoli. To pa je nekaj, kar tuji gostje cenijo, Velika planina, prenočišča v slogu pristnih pastirskih vasic ne potrebujejo posebnega oglaševanja in promocije, saj dobra zasedenost skozi vse leto kaže na to, da je ravno prav popotnikov nekje zasledilo ta slovenski biser in prišlo odkrivat vse plasti pravljičnega sveta, ravno prav skritega v objemu gora. Velika planina, prenočišča in pridih zgodovine pastirjev je tu že zelo dolgo in zob časa ji ne pride do živega, kar pa je tudi namen, saj vas pričakuje toplo in prijazno, v miru in ta mir želi podeliti z vsakim obiskovalcem, čisto vsakemu Velika planina, prenočišča sredi narave pridejo do srca in mu ponudijo neprecenljivo izkušnjo – miru in lepote.

Kaj je dobro vedeti?

Zakaj obiskati Veliko Planino?

Velika Planina je izjemno priljubljena izletniška točka v Sloveniji, saj svojim obiskovalcem ponuja vse, kar potrebujejo za preživljanje mirnega in predvsem nepozabnega oddiha v naravi. Velika Planina prenočišča so odlična rešitev za udobno in nepozabno doživetje, saj so koče, ki se tu nahajajo zares nekaj posebnega.

Kako velike so koče na Veliki Planini?

Na Veliki Planini lahko najamete koče različnih velikosti. Nekatere koče so namenjene le za nekaj ljudi, spet druge pa so primerne za tudi več kot 10 ljudi. Preglejte ponudbo in skoraj prepričani smo, da boste lahko našli nekaj za vas.

Koliko stane najem koče na Veliki Planini?

Težko vam damo točen podatek o tem, koliko bo potrebno odšteti za najem koče na Veliki Planini, saj se cene zelo močno razlikujejo. Večina prenočišč, ki smo jih uspeli pregledati je dostopna povprečnemu potrošniku, vsekakor pa vam svetujemo, da se sami prepričate o tem, koliko bo potrebno odšteti za najem prenočišča na Veliki Planini in ocenite, ali bo cena za vas sprejemljiva.

Koliko prej je potrebo rezervirati prenočišče?

Svetujemo vam, da nikakor ne čakate predolgo. V kolikor boste čakali predolgo, boste imeli zaradi tega zagotovo težave. Pomembno je, da ste dovolj hitri, saj je ponudba prenočišč na Veliki Planini omejena, kar pomeni, da boste hitro ostali brez strehe nad glavo, če ne boste opravili rezervacije dovolj hitro.

5/5 - (3 votes)