Apartmaji Portorož v Sloveniji spadajo med ene najbolj zaželenih. Portorož že mnoga leta velja za prestolnico Slovenske obale, saj je daleč najbolj obiskano mesto na primorskem. Apartmaji Portorož so v poletnih mesecih zaradi priljubljenosti tega čudovitega obmorskega mesta nabito polni, rezervacije pa so po večini opravljene že nekaj mesecev v naprej.

Apartmaji Portorož

apartmaji portorožBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Portorož

Če razmišljate o najemu apartmaja v Portorožu in bi si pred odhodom radi pridobili nekaj več informacij glede zanimivosti, ki jih Portorož lahko ponudi, potem nadaljujte z branjem tega članka v katerem vam bomo podrobneje predstavili ta kraj in vam razkrili vse njegove skrite kotičke, kjer boste lahko uživali na svojem oddihu.

Apartmaji Portorož so odlična izhodiščna točka za preživljanje dopusta v tem kraju, na voljo pa imate tudi veliko hotelov in ostalih turističnih nastanitev, ki jih lahko najamete. Že takoj na začetku bi vas radi opozorili, da je Portorož v poletnih mesecih zelo obiskano mesto, tako s strani domačih, kot tudi tujih turistov. Vsekakor se zagrebite za najboljše apartmaje v Portorožu že nekaj mesecev pred pričetkom poletja oz. glavne turistične sezone, saj boste tako lahko dobili bistveno bolj ugoden apartma. Dejstvo je, da če boste predolgo čakali z vašo rezervacijo lahko na koncu ostanete brez apartmaja, saj je povpraševanje zares veliko.

Kje se najbolj izplača najeti apartma v Portorožu?

V Portorožu imate kar nekaj različnih lokacij, kjer lahko najamete apartma, mnogi pa se pred svojim prvim obiskom prestolnice Slovenske obale sprašujejo, kje bi bilo najbolje najeti apartma, da bi lahko svoj dopust preživeli kar najbolje. Odgovor na to vprašanje ne more biti univerzalen, saj smo si ljudje različni in vsak ima svoje lastne prioritete in želje.

Slika je simbolična

Apartmaji Portorož, ki veljajo za najbolj atraktivne so tisti, ki se nahajajo bodisi neposredno ob morju ali pa se nahajajo na višini, kar jim omogoča odličen razgled na slovensko morje. Če bi radi na dopustu uživali v veličastnem razgledu, potem bo vsekakor potrebno poiskati apartma nekje na hribu, saj vas bo razgled od tam očaral. Če pa ste oseba, ki ji največ pomeni neposredna bližina morja, potem vam svetujemo, da apartma rezervirate nekje v neposredni bližini. V Portorožu je veliko najemodajalcev, ki svoje apartmaje obiskovalcem ponujajo v neposredni bližini morja, zato verjamemo, da ne bi smeli imeti večjih težav najti primernega za vas.

Kako so opremljeni apartmaji Portorož?

Slovenci smo v tujini poznani po svoji gostoljubnosti in prijaznosti. Marsikdo v Sloveniji se s tem morda ne bo ravno strinjal, toda tuji obiskovalci nas cenijo teh vrednotah. Veliko so pri tem pripomogli lastniki apartmajev in hotelov, ki se zares zelo močno trudijo, da so njihove turistične nastanitve zares na visokem nivoju, kar se tiče čistoče in pa same opremljenosti. Apartmaji Portorož niso po večini nobena izjema. Lastniki se zavedajo, da se bodo obiskovalci k njim radi vračali le v primeru, da bodo imeli svoje apartmaje lepo opremljene in pospravljene, kar jih neprestano sili v to, da jih izboljšujejo in izpopolnjujejo. Vsem najemnikom je to seveda pisano na kožo, saj to povečuje njihovo zadovoljstvo in udobje.

portorož apartmaji

Slika je simbolična.

Apartmaji Portorož so po večini opremljeni z vso potrebno kuhinjsko opremo, na voljo imajo udobne postelje, LCD televizije, brezplačen dostop do interneta, klimatske naprave, parkirišča in še bi lahko naštevali. Verjamemo, da vam v večini apartmajev v Portorožu ne bo manjkalo prav nič.

Kaj vse vam lahko Portorož ponudi?

Portorož je znan po tem, da je zelo zabavno mesto, saj tu najdemo številne igralnice, veliko barov in restavracij in tudi nekaj diskotek. Pred leti jih je bilo sicer še veliko več kot danes, ampak v Portorožu se zelo trudijo, da bi ohranjali ta čar nočnega življenja.

Kakorkoli že, Portorož je izjemno primeren kraj za vse, ki se radi družijo z ljudmi, izjemno primeren kraj za vse, ki imajo radi dolge plaže, kjer lahko uživajo v toplem morju in ob sončenju na toplem soncu. Portorož je izjemno lepo obmorsko mestece, ki ne izžareva tistega klasičnega videza obmorskega mesteca, pač pa je bistveno bolj modernizirano. V Sloveniji si lahko ogledate bolj obmorska mesteca, ki ohranjajo ta pridih starejšega časa, kot sta denimo Piran in Izola. Portorož na drugi strani pa je bistveno bolj moderno mesto, ki svojim obiskovalcem lahko ponudi bistveno več s področja zabave in nočnega življenja.

Apartmaji Portorož bodo odlična izhodiščna točka za raziskovanje tega mesta, vsekakor pa se lahko odpravite tudi drugam po Slovenski obali, ki svojim obiskovalcem zelo veliko ponuja.

Apartmaji Portorož in kulinarika

Ste navdušeni nad kulinaričnim razvajanjem? V Portorožu vam restavracij, kjer boste lahko okusili okusno Slovensko hrano ne bo zmanjkalo, saj velja Portorož za mestece, kjer boste svoje brbončice lahko maksimalno razvajali. Slovenska Istra ima veliko pridelka, ki je izjemno dobrega okusa, veliko hrane pridelane v teh krajih pa je prav tako izjemno zdrave za vsakodnevno uživanje.

Če si boste v Portorožu najeli svoj apartma, potem najverjetneje planirate kar sami pripravljati vaše najljubše jedi, kar je seveda čisto vredu. Svetujemo pa vam, da si vsaj enkrat vzamete čas in se odpravite v eno izmed dobrih restavracij, kjer se boste lahko pustili razvajati profesionalnim kuharjem, ki vam bodo pričarali zares prav posebno vzdušje.

Kam na izlet, ko boste bivali v Portorožu?

Kako dobro poznate Slovensko obalo? V kolikor se po teh krajih niste ravno pogosto potikali, bo dopust v Portorožu izjemno dobra priložnost, da si boste ogledali tudi ostale kraje na Slovenski obali, ki so zares nekaj posebnega. Svetujemo vam, da se odpravite v Piran, ki velja za enega najbolj romantičnih mestec pri nas, saj še vedno ohranja pridih starega časa. V Piranu imate tudi akvarij, kjer si boste lahko ogledali raznoliko biodiverziteto slovenskega morja. V Piranu nikar ne spustite ogleda Tartinijevega trga, prav tako pa vam svetujemo, da se odpravite na obzidje, s katerega se razprostira izjemno lep razgled. Ne bo vam žal!

apartmaji slovenska obala

Ko boste bivali v enem izmed apartmajev v Portorožu vam svetujemo, da se odpravite tudi v Koper in Izolo, ki sta med Slovenci zelo priljubljeni mesteci. Koper je bolj moderno mesto, kjer se boste lahko odpravili po nakupih, seveda pa boste lahko uživali tudi ob plavanju v toplem morju in sončenju na vročem soncu. Če pa se boste odpravili v Izolo, vam svetujemo, da se odpravite na daljši sprehod ob morju vse tja do San Simona, kjer je zelo lepa plaža, ki je zelo primerna tudi za najmlajše. Na slovenski obali imate še veliko drugih možnosti za raziskovanje, zato verjamemo, da vam nikakor ne bo dolgčas, še posebej ne v primeru, če ste nekoliko bolj avanturistične in raziskovalne narave.

Kako do dobrega apartmaja v Portorožu?

Apartmaji Portorož so vsekakor izjemno iskani, kot smo to že večkrat omenili, zato poskrbite, da boste opravili svojo rezervacijo čimprej. Če boste rezervacijo opravili hitro, se lahko nadejate, da boste imeli na izbiro veliko apartmajev, kar pomeni, da boste lahko prosto izbrali apartma, ki bo najbolj po vašem okusu. Na spletu se danes lahko najde številne apartmaje, zato vam svetujemo, da se odpravite na splet in si poiščete apartma v Portorožu, ki vam bo kar najbolj všeč. Na spletu se najde veliko ponudnikov, vedno pa bodite pozorni pri komu se boste odločili za najem. Kar nekaj je ponudnikov, ki niso ravno vredni zaupanja, zato vam odsvetujemo, da se z njimi sploh ukvarjate. Vedno najemajte apartmaje, kot seveda tudi ostale turistične kapacitete le pri ponudnikih, za katere veste, da so vredni vašega zaupanja, kajti le tako boste lahko prepričani, da boste za svoj denar dejansko dobili to, kar so vam obljubili.

V kolikor se odpravljate na dopust ali le na krajši oddih v Portorož vam svetujemo, da si v naprej planirate čim več aktivnosti in destinacij, ki si jih boste ogledali, kajti tako boste lahko kar najbolje izkoristili svoj čas, kar pa je seveda zelo pomembno. Ljudje, ki radi raziskujejo nove kraje običajno želijo maksimalno izkoristiti svoj čas, ki ga namenijo raziskovanju okolice, zato vam vsekakor svetujemo, da si naredite plan, ki vam bo pomagal, da boste svoj čas na slovenski obali maksimalno izkoristili, nikar pa ne pozabite uživati in si tudi vzeti nekaj časa zase.

Kaj je dobro vedeti?

Kje se nahajajo najugodnejši apartmaji v Portorožu?

V Portorožu boste najlažje našli ugodne apartmaje v kolikor jih ne boste iskali v neposrednem centru mesta oz. v neposredni bližini morja. V kolikor imate omejen proračun bo najbolje, da apartma najamete na lokaciji, ki je nekoliko bolj oddaljena od glavnega dogajanja, saj boste tako lahko privarčevali nekaj denarja, še vedno pa je na tej lokaciji vse relativno blizu, zato verjamemo, da ne bo problem v tem, da bi morali preveč časa hoditi do plaže, kar večini ljudem povzroča težave.

Koliko prej je dobro rezervirati apartma?

V Portorožu je kar nekaj apartmajev, ki jih lahko rezervirate, zavedajte pa se, da je povpraševanje zelo veliko, zato vam svetujemo, da svojo rezervacijo pri lastniku apartmaja oddate kar nekaj časa pred vašim prihodom. Če se odpravljate v Portorož na glavni letni dopust bi vam svetovali, da apartma rezervirate vsaj nekaj mesecev prej.

Kdo se najpogosteje odloča za najem apartmaja v Portorožu?

V Portorož vsako leto pride zelo veliko turistov iz tujine. Turisti prihajajo večinoma iz Evropskih držav, kar nekaj pa je tudi turistov, ki pridejo v te kraje iz Amerike in Azije. V Portorož pride tudi zelo veliko Slovencev, ki pa se običajno v tem mestu zadržijo le nekaj dni. Najpogosteje se v Portorož pripeljejo Slovenci samo za dan ali dva, nato pa se odpravijo drugam.

Kje lahko v Portorožu dobro jeste?

V Portorožu je kar nekaj dobrih restavracij, kjer boste lahko uživali v dobri hrani. Svetujemo vam tudi, da se odpravite do Lucije, ki se nahaja čisto blizu Portoroža, kjer boste prav tako lahko našli številne zelo dobre restavracije.

5/5 - (2 votes)