Apartmaji Pokljuka pričakujejo svoje obiskovalce skozi vse leto, saj visoka kraška planota v Julijskih Alpah ponudi vsakemu obiskovalcu nekaj v vsakem letnem času. Porasla z gozdovi leži v najlepšem predelu Slovenije, v triglavskem narodnem parku. Pokljuka, apartmaji sredi zelene oaze so priljubljena točka tako za pohodnike, družine, nabiralce gob, sprehajalce kot tudi smučarje in ljubitelje zimskih radosti.

Apartmaji Pokljuka

apartmaji pokljukaBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Pokljuko in okolico:

Površje pokljuške planote je zelo razgibano, saj je mogoče najti veliko skritih brezen, vrtač in kont in mnogo manjših dolinic, ki so posledica pokljuškega ledenika. Apartmaji Pokljuka so odlična izhodiščna točka za raziskovanje te edinstvene naravne lepotice, ki vabi obiskovalce tako v vročih poletnih dneh na osvežitev, kot v zimskem času, saj vas pričakuje pobeljena s snegom.

Pokljuka je raj za vse planince, saj je odlično izhodišče mnogih planinskih poti, ki vas popeljejo v visokogorja Julijskih Alp. Apartmaji Pokljuka pa bodo poskrbeli za vaše udobje in razvajanje sredi pristne narave, kamor se lahko vrnete po osvojenih poteh in poskrbite za svojo dušo, mir ali druženje ob večernem ognju spomladi ali jeseni, v poletnih mesecih pa boste zvečer lahko posedeli na terasi sredi narave ob prijetnih temperaturah noči.  Pokljuka, apartmaji in narava je kombinacija, ki vabi pohodnike iz vsega sveta, saj je ob planinskih poteh moč videti pašno živino. Domačini vam bodo z veseljem ponudili domače mleko, kislo mleko, sir, skuto ali maslo in tako bo poskrbljeno tudi za domač, svež in zdrav ekološki zajtrk, apartmaji Pokljuka pa so tukaj, da se umirite in si privoščite zdrav oddih. Na planini si lahko ogledate tipične lesene hiše, prekrite s skodlami, ki so prava paša za oči in spominjajo na neko davno preteklost. Izdelava ogla je še ena pokljuška posebnost in postopek, ki so ga uporabljali že v devetnajstem stoletju si lahko ogledate tudi v današnjih časih. Pokljuka, apartmaji v zeleni oazi so prava zelena oaza za pohodnike, saj tukaj poteka več učnih in planinskih poti :

  • Gozdarska in parkovna učna pot – Pokljuška pot
  • Od Koprivnika do planine Klek in Lipance
  • Barje Goreljek – učna pot
  • Apartmaji Pokljuka so tudi ob turistično sirarski poti, ki poteka mimo številnih kulturno naravnih znamenitosti in idiličnih kmetij
  • Točke arheoloških najdišč povezuje Železna pot

Kaj vse Pokljuka ponuja svojim obiskovalcem?

Pokljuko nekateri imenujejo kar predmestje Bleda in Bohinja, saj je odlična za izhodišče obiska teh biserov, prav tako se lahko pohodniki vzpnejo na Triglav, Pokljuka, apartmaji na tej lepotici so vsekakor odlični za začetek ali konec vzpona ali pa kar oboje. Zakaj si ne bi privoščili prave pohodniške dogodivščine v kombinaciji z oddihom v čudovitem okolju pokljuških gozdov ? V današnjem času ljudje vse bolj iščejo pristen stik z naravo in Pokljuka je zagotovo v samem vrhu naravnih biserov Slovenije. Apartmaji Pokljuka pa obvezna točka, kjer se ustavite in privoščite nekaj za svojo dušo in telo.

pokljuka apartmaji

Slika je simbolična

Pokljuka je primerna za zimske aktivnosti po navadi od novembra, pa vse tja do aprila, saj je v tem času pobeljena s snegom, seveda pa preverite aktualne razmere pred odhodom. Apartmaji Pokljuka vas pričakujejo tudi pozimi, z rezervacijo pa pohitite, saj kapacitet ni prav veliko. Pozimi se lahko odločite za krpljanje, ki postaja vse bolj priljubljeno tudi na Pokljuki. Na krpljah lahko raziščete Triglavski narodni park, kar je vsekakor prav posebno doživetje. Če še niste poskusili tega športa je vsekakor pravi čas za začetek. Pokljuka, apartmaji, sneg in krplje so vse, kar boste potrebovali za začetek pustolovščine. Krpljanje je podobno hoji ali teku, občutek pa spominja na hojo po oblakih, primerno pa je tako za otroke, kot tudi odrasle. Starodavni šport, ki vedno bolj prihaja v veljavo tudi sedaj v sodobnem času. Apartmaji Pokljuka bodo poskrbeli, da se boste lahko odpočili po zimskih aktivnostih v pravi zimski idili.

Apartmaji Pokljuka nudijo odlično izhodišče za tek na smučeh

Pokljuka pa je pravi raj tudi za tek na smučeh, saj ima proge različnih težavnih stopenj od 2000 m pa vse do 4000 m, če dopuščajo snežne razmere pa so urejene tekaške poti tudi proti Javorniški planini in Uskovnici. Pokljuka, apartmaji v zimski idili so pravi raj za smučarske tekače. Tekom zime se odvijajo razni dogodki, tečaji teka na smučeh, prireditve in animacije za celo družino, saj ta zimska pravljica oživi zlasti v snežnih razmerah in vabi vse ljubitelje snega in snežnih vragolij. Apartmaji Pokljuka pa poskrbijo, da se lahko zabavate brez skrbi, saj vas bodo pričakali s toplim ognjiščem vsak večer, ko se boste vrnili in poskrbeli za vaše udobje.

tek na smučeh pokljuka

Slika je simbolična

Smučanje na Pokljuki je primerno bolj za učenje, oziroma začetnike na smučeh, saj ima le tri manjša smučišča. Apartmaji Pokljuka so zelo primerni za nastanitev družin, otroke pa lahko naučite smučati pri hotelu Šport, kjer je vlečnica Šport, dolga 300 m, sidro. Pri gostišču Jelka je vlečnica Jelka, dolga 350 m, krožniki. Lahko pa se odločite še za dve manjši vlečnici pod Viševnikom, za učenje smučanja je Pokljuka pravo mesto. Apartmaji Pokljuka pa vas pričakajo po napornem, a veselem pohajkovanju po snegu. Za tiste najmlajše pa je na voljo tudi vlečnica Storžek, ki je posebej prilagojena za majhne otroke, dolga pa je 80 m. Otroke ali odrasle lahko vpišete v šolo smučanja, za tiste, ki so se že naučili smučanja, pa bo morda zanimiva tudi nočna smuka, apartmaji Pokljuka pa vas pričakajo po napornih spustih in poskrbijo za vaše dobro počutje ves čas bivanja.

Bivanje v apartmajih je tudi zelo primerno zlasti za družine, saj je udobnejše, bolj prostorno in bolj svobodno od bivanja v hotelski sobi. Še zlasti za večje družine so apartmaji Pokljuka zelo primerni, saj morajo le te velikokrat v hotelu vzeti dve sobi, kar pa je finančno večji zalogaj. Prednost namestitve v apartmajih je tudi v tem, da lahko samo kuhate, niste vezani na določeno uro, še zlasti za majhne otroke je enostavnejše, saj v hotelih po navadi ostanejo lačni. Apartmaji Pokljuka vam nudijo vse udobje doma, vedno vam je na voljo kakšen prigrizek za otroke, seveda pa se lahko odpravite na kosilo ali večerjo v gostišče ali v hotel. Ste povsem svobodni in družine, ki so navajene bivati v apartmajih po navadi hotelska namestitev ne prepriča. Pokljuka, apartmaji sredi zimske ali poletne idile pa so res priljubljeni med družinami.

Sankanje je še ena zimska radost, ki je na Pokljuki vsekakor ne gre zamuditi. Na voljo je več sankališč, od tistih za malčke, do malo zahtevnejših za večje otroke in odrasle, ki uživajo v otroškem veselju. Apartmaji Pokljuka so idealno izhodišče za vse vrste zimskih aktivnosti, za vsakogar se bo našel apartma, saj ponujajo različno kategorizacijo in storitve. Vsak Apartma je opremljen s kuhinjo z vsemi pripomočki za kuhanje, kopalnico in različnim številom spalnic ter dnevno sobo, večina ima tudi balkon. Apartmaji Pokljuka imajo seveda tudi brezplačno parkirišče, večinoma tudi wifi povezavo.

Novo leto na Pokljuki

Prav poseben čar praznovanja Božiča ali Novega leta pa je moč doživeti na Pokljuki, samo rezervirati morate pravočasno. Večji apartmaji so primerni za skupine, ki želijo preživeti silvestrovo skupaj v pravi zimski idili, manjši pa za pare in družine z majhnimi ali večjimi otroki. Apartmaji Pokljuka lahko ponudijo kvalitetno storitev prav vsakomur. Če bi radi doživeli novoletno vzdušje kot v pravljici, potem je Pokljuka zagotovo za vas. Dnevi, polni zimskih aktivnosti in radosti in noči v hiškah sredi zimske idile so nekaj, kar išče vse več ljudi, saj omogočajo odmik od vsakdana, drugačno, pristno izkušnjo, apartmaji Pokljuka gostijo takšne popotnike že dolgo vrsto let in so pravi mojstri v razvajanju svojih gostov. Če želite praznični čas preživeti v pravi gorski pravljici, preverite proste kapacitete in ne čakajte z rezervacijo.

pokljuka novo leto

Slika je simbolična

Vsekakor je Pokljuka slovenska lepotica, ki vas pričakuje skozi vse leto, apartmaji Pokljuka prav tako in začarala vas bo prav v vsakem letnem času. V vsakem obdobju vam bo ponudila nekaj pristnega, edinstvenega, kar vas bo navdušilo, da se boste vračali, ko vas bo pričakala v drugi preobleki, saj vam bo vsakič znova ponudila izkušnjo, ki je ne boste našli nikjer drugje. Ugodne cene, ki jih ponujajo apartmaji Pokljuka so še najmanj, kar lahko pričakujete. Bela zima s svojimi aktivnostmi, pomladne ali jesenske neskončne poti po naravnih čudesih ali poletna osvežitev daleč stran od vročih in soparnih dni, vse to vam ponuja Pokljuka, ki ima za vsakogar nekaj – od malčka do starostnika, od sprehajalca, do aktivnega športnika. Kdaj si boste vzeli čas ?

Kaj je dobro vedeti?

Koliko stane najem apartmaja na Pokljuki?

Apartmaji v Sloveniji za najem niso med najcenejšimi, je pa razpon cen zelo različen, kar pomeni, da boste lahko našli apartmaje po zelo različnih cenah. Na Pokljuki stanje ni dosti drugačno. Apartmaje lahko najamete za nekje med 50 -150 € na noč. Cena je odvisna od sezone, velikosti apartmaja in kvaliteti le tega.

Kako veliko je povpraševanje po apartmajih na Pokljuki?

Povpraševanje po apartmajih na Pokljuki ni ravno majhno, zato je priporočljivo rezervacijo opraviti čimprej. V naslednjih nekaj letih gre pričakovati še toliko več zanimanja, saj bo verjetno čedalje več Slovencev dopust preživljalo v Sloveniji, zato res pohitite z rezervacijo.

Ali sneg v zimskem času ovira najem?

Zima na Pokljuki je lahko zelo lepa, predvsem pa zelo čarobna, če zapade veliko snega. Mnoge skrbi, da ne bodo mogli do apartmaja če bo veliko snega. Običajno je tako, da je cesta na Pokljuko lepo urejena, tako da večjih težav ne bi smeli imeti, razen v primerih, ko bo sneg vse presenetil. Ampak nič zato - v tem primeru bo bivanje samo še toliko bolj zanimivo in romantično.

Ali so apartmaji na Pokljuki lepo urejeni?

Apartmaji na tej lokaciji so generalno gledano zelo lepo urejeni. Najemodajalci se očitno zavedajo, da če ne bodo vlagali v kakovost svojih apartmajev ne morejo pričakovati, da se bodo njihovi gosti z veseljem vračali. V današnjem času je še kako pomembno, da so apartmaji lepi, saj bo to privabilo goste in vsekakor je na Pokljuki za to dobro poskrbljeno.

5/5 - (1 vote)