Prehitite poletno sezono in rezervirajte apartma Hvar: popolna dalmatinska romantika na najboljših lokacijah!

Presenetite svojo boljšo polovico in jo to poletje peljite na nepozabne počitnice na dalmatinsko obalo. Hvar apartmaji se nahajajo na najboljših lokacijah, kjer vas bodo v jutranjih urah prebudili nežni glasovi škržatov, zvečer pa vas bo v spanec zazibal rahel morski zrak. Hvar apartmaji objemajo urejene plaže, primerne tako za družine kot tudi pare. Ta dalmatinski biser je poznan kot najdaljši otok v srednji Dalmaciji, ki je zaradi svoje strateške lege in ugodne klime v zgodovini igral pomembno vlogo. Poleg naravnih lepot boste lahko kot obiskovalec uživali v številnih kulturnih prireditvah, naravnih znamenitostih, kristalno čisti vodi in gostoljubnosti ležernih domačinov. Vsekakor so apartmaji Hvar pravi naslov tudi za zimski pobeg, saj so zime v primerjavi s celinskim delom precej blage, prav tako je v hladnejšem delu leta obiskovalcev občutno manj, zato boste lahko uživali v popolnem miru. Mediteranska narava in razgibano nočno življenje sta še dva razloga, ki govorita v prid temu, da se to poletje odločite za počitnice, kot jih nudijo apartmaji Hvar.

hvar apartmaji

Katere so glavne prednosti, ki jih imajo Hvar apartmaji ob morju? Hvar apartmaji so v prvi vrsti se nahajajo v neposredni bližini obale, kar je še posebej priročno za mlade družine z majhnimi otroki in za ostale dopustnike, ki ste med počitnikovanjem radi karseda udobno nameščeni. Med bolj znanimi plažami se uvršča slikovita plaža in zaliv Dubovica. Ta plaža je primerna izbira za vse, ki se radi izognete natrpanim kopališčem in raje uživate v neokrnjeni mediteranski naravi. Hvar apartmaji so na tem območju nekoliko dražji, a pribitek v ceni več kot opravičuje pravljična narava. Do tega morskega kotička vodi tudi neoznačena planinska pot, do katere lahko enostavno dostopate. Za še več intimne idile pa vam predlagamo, da obiščete plažo Zareće Hvar. Tropska oaza se lahko pohvali z azurno modrim morjem ter odličnimi ribjimi restavracijami, kamor se vsako leto vrača na tisoče gurmanskih navdušencev. Rezervirajte apartma Hvar v neposredni bližini mestnega jedra in se prepustite prijetni atmosferi obalnega mesta.

Hvar apartmaji so grajeni v številnih arhitekturnih stilih, prav vsi pa ohranjajo prepoznavno mediteransko arhitekturno zapuščino, zaslužno za razgiban značaj otoka. Če se boste odločili za obisk otoka v jesenskem ali zimskem času, boste lahko okusili tudi ležernost življenja domačinov izven sezone in mirno posedali v konobah, strateško razpršenih po otoku. Za ribiče in ljubiteljske raziskovalce morskih globin je na voljo veliko prostranih obalnih pasov, ki so posejani z morskim življenjem in v katerih rib kar mrgoli. Hvar apartmaji ob morju nudijo prelep večerni pogled na sončni zahod in pričarajo prijetno romantično vzdušje. Tudi ostali Hvar apartmaji se lahko pohvalijo z ugodno lego, v središču mesta večji problem predstavljajo le parkirišča. Za mlade družine so primernejši Hvar apartmaji z veliko kopalnico in kuhinjo, takih boste tudi na naši strani našli veliko število.

Apartmaji Hvar v bližini urejenih plaž

Večina turistov se za obisk tega dalmatinskega otoka odloči zaradi prelepih in naravnih plaž, pokritih s prodniki in ostalimi kamninami.

Čas za žur in ostalo zabavo

Predvsem mladi dopustniki se v poletnem času z veseljem prepuščajo razgibanemu nočnemu življenju in ostalim zabavnim aktivnostim.

Raj za ljubitelje gastronomije

Ste ljubitelji ribjih specialitet? Vsi apartmaji Hvar so obdani z odličnimi in cenovno ugodnimi domačimi restavracijami in konobami.

Hvar apartmaji primerni tudi za mlade družine

Glede na to, da so plaže in kopališča v neposredni bližini mest, bo dopustnikovanje še toliko lažje za mlade družine.

Apartmaji Hvar nudijo nepozaben romantični pobeg

Presenetite svojo boljšo polovico z nepozabnimi počitnicami, kjer se bosta lahko skupaj predajala morskim užitkom in gastronomskim specialitetam.

Apartmaji Hvar

Ko ste izbrali lokacijo za vaš naslednji oddih, je čas, da rezervirate udobno nastanitev, kjer boste imeli na voljo vse, kar potrebujete za nepozabne počitnice.

Vpišite ime kraja, kjer bi radi najeli apartma in izberite želeni termin:Booking.comBooking.com

apartmaji hvar

Izberite apartma Hvar in uživajte v naravnih in kulturnih danostih otoka

Ne želite cel dan preživeti v objemu štirih cen in apartma Hvar koristiti samo za počitek? Sončni otok nudi dogodivščine za vso družino in starosti otrok. Sprehodite se skozi zgodovinske spomenike, kot je Trdnjava Sv. Stjepena, ki leži na vzhodni strani. Podoba cerkve se je spreminjala od 6. do 17. stoletja, o čemer priča njena današnja mogočna podoba, v kateri se preliva več arhitekturnih stilov. V bližini se nahaja tudi Arsenal, eden izmed najstarejših gledališč v Evropi in svetu nasploh. Ostanke mešane kulturne zapuščine lahko začutite tudi z obiskom Starega Gradu, najstarejšega mesta na Hrvaškem. Mogočni samostan Frančiškanov v sebi hrani stare kovance, slike, relikvije in druge predmete. Na vsakem koraku boste začutili preplet različnih kultur: na tem mestu so se že od antičnih časov mešali Benečani, Grki, Avstrijci in ostali. Zgodovinarji ga poznajo tudi kot pomembno prizorišče vojaških bitk. Apartmaji Hvar v bližini nudijo vse, kar potrebujete za popoln dopust.

Je vaš pogoj za dopust tudi ta, da se apartma Hvar nahaja v neposredni bližini restavracij? Zagotavljamo vam, da je na otoku mogoče uživati v vseh vrstah specialitet. V tradicionalnih restavracijah ob obali se lahko naužijete odličnih dalmatinskih specialitet, kot je hobotnica izpod peke, odlično pečena jagnjetina z zelenjavo, svinjina in polnjeni lignji. Kaj je največja prednost tovrstnih jedi? Da do 100 % dnevno sveže in pripravljene po tradicionalnih receptih brez industrijskih dodatkov. Pristen okus morja, ki ga lahko okusite. Tudi otroci bodo uživali v jedeh, pripravljenih prav zanje ter se v času vaše večerje sproščeno igrali ob vodi. Odlična gastronomija je tako samo eden izmed razlogov, zakaj so apartmaji Hvar dobra izbira za letošnji dopust! Prav tako so Hvar apartmaji na voljo za različne cenovne omejitve, že za slabih 20 € na noč lahko dobite

Že nekaj časa načrtujete oddih v dvoje pa ne veste, kam bi se odpravili? Edinstveni otok Hvar predstavlja oazo miru, kulturne pestrosti. Odpravite se lahko na izlet na Paklene otoke, se sprehajate ob peščenih plažah in skupaj občudujete neverjeten zahod sonca. Nočno življenje je ravno prav razgibano za vse vrste nočnih obiskovalcev. Živa glasba ob toplih večerih napolni glavni trg, mestne uličice pa s svojimi modernejšimi ritmi glasbe privabljajo mlade žurerje. Hvar apartmaji v strogem centru imajo še eno prednost: neposredno bližino morja in takojšnji dostop do zabave!

Neučakani raziskovalci in popotniki, pozdravljeni!

Obiščite enega najbolj sončnih otokov na hrvaški obali in izkoristite raznoliko ponudbo prenočišč in počitniških hišic. Apartma Hvar je primeren za vse vrste dopustnikov: zaljubljene pare, starejše ljudi, mlade družine in študente. Nekaj zase boste našli tako ljubitelji kulture in naravnih danosti kot tudi popolni žurerji. Priljubljeno poletno zatočišče slavnih dopustnikov, kot sta Beyonce in Leonardo DiCaprio, navdušuje s pravljičnimi obalami, različnih adrenalinskimi aktivnostmi, dišečim vinom in okusnimi ribjimi specialitetami. Z ladjico se lahko zapeljete tudi do okoliških otokov, kar je še posebno privlačna priložnost za radovedne popotnike. Po končanem dnevu vas bodo v konobah pozdravili očarljivi domačini ter vas pocrkljali s tradicionalnimi specialitetami.

Kaj je še dobro vedeti, preden opravite rezervacijo in izberete apartma Hvar? Če se boste odločili za obisk otoka z avtomobilom, morate vedeti, da je najlažjo pot do otoka predstavlja trajektna linija. Le-te potekajo iz različnih smeri: iz Splita, v poletnem in sezonskem času je mogoče koristiti tudi linije z okoliških otokov, kot so Korčula, Brač in Vis. Obiska s svojim jeklenim konjičkom ne boste obžalovali, saj boste lahko brezskrbno raziskali vsak kotiček tega sončnega otoka, pri tem vas ne bo omejeval najem avtomobila ali ostale nevšečnosti. V vsakem primeru pred obiskom opravite podroben načrt poteka potovanja!

apartma hvar
hvar apartmaji ob morju

Kaj nudi eden najbolj sončnih otokov na hrvaški obali?

Staro mestno jedro je polno očarljivih restavracij, tradicije in bogate zgodovine. Na vsakem koraku vas bosta spremljala zelena notranjost in prepoznaven mediteranski značaj okoliških zgradb. Nočni sprehod boste lahko opravili kar peš, saj je v starem jedru uporaba ostalih prevoznih sredstev prepovedana. Nočna tišina in pritajeno oglašanje galebov še dodatno slikata sproščeno morsko idilo. Stavbe, ki krasijo središče tega sončnega bisera, posnemajo arhitekturni stil 15. in 17. stoletja, zato se vam bo zdelo, kot da se je čas tu ustavil. Če boste apartma Hvar rezervirali na tem območju, tega gotovo ne boste obžalovali. Sredi mesta se dviga tudi mogočna trdnjava Španjola  ̶  Fortica.

Velika zanimivost otoka so tudi zapuščene vasice in majhna mesta, v katerih že stoletja ne živi več nihče. Razlog temu so bila števila preseljevanja domačinov v večja mesta ali tujino. Tam so našli boljše priložnosti in možnosti za kakovostno življenje. Dober primer je vasica Humac, idilična naselbina, ki se nahaja v neposredni bližini kraja Jelse oz. Zavale. Zadnji znani datum poselitve je 17. stoletje, ko so v teh krajih živeli pastirji, kmetje in obdelovalci vinogradov. Ostanki življenja so vidni še danes, še posebej idilične so kamnite hiše, ki kraljujejo sredi zelene pokrajine. Izkusite pristno življenje v lepo obnovljenih hišicah in izberite apartma Hvar v zavetju oljk.

Lavanda slika pokrajino, kot jo lahko vidite samo v francoski Provansi. Prostrana polja sivke so odlična priložnost za nepozabno fotografiranje v objemu nežnih vijoličnih odtenkov. Če boste otok obiskali v zgodnjih poletnih mesecih, bodo cvetovi najbolj razcveteni, vonjave pa tako opojne, da boste polja le stežka zapustili. Z družino se lahko odpravite na kolesarski izlet in prevozite urejene oljčne nasade, ponos domačinov in hvarske gastronomije. Junija se na tem predelu odvija znan praznik sivke, priljubljen dogodek tako za turiste kot tudi profesionalne poznavalce te vijolične rastline.

Radi plavate in se potapljate? Potem je mesto Rdeča stena pravi naslov za vas. Na tem mestu je na dno morja zapičena velika skala, ki ji gradijo neštete plasti rdečkastega apnenca in ostalih kamnin. Pod vodo celotna podoba izgleda še bolj impresivno, saj se iz majhnih vdolbinic zaradi loma svetlobe ustvarja videz strašljivega skalovja. Crvene stene ne morete doseči z avtom, ampak lahko do nje pridete samo z morskimi prevoznimi sredstvi (skiperji, ladjice …). Vsekakor pa je ta del otoka vreden ogleda!

Še vedno niste prepričani, ali so Hvar apartmaji dobra počitniška točka? Ste vedeli, da v teh krajih najdete tudi kraje, ki so zaščite in zapisani na seznam svetovne dediščine, kot jo določa UNESCO? Starogradsko polje naj bi po pričevanju nekaterih strokovnjakov predstavljalo enega boljših primerov grške parcelizacije, ki naj bi bil vidna celo iz vesolja. Ustvarili naj bi jo grški kolonialisti pred nekaj več kot 2400 leti. Pogled na to mogočno stavbo nudijo tudi določeni Hvar apartmaji.

Apartmaji Hvar so primerni za vsak okus in potrebe dopustnikov

Največja prednost dopustnikovanja na Hvaru je bogata izbira hotelov, hišic in ostalih prenočišč. V bližini morja najdete tako domovanja, grajena v tradicionalnem stilu kot tudi modernejše in adaptirane stavbe, ki so po godu bolj petičnim gostom. Skoraj vsi Hvar apartmaji imajo v svoji neposredni bližini na voljo veliko restavracij, ki vas bodo navdušile z bogato ponudbo ribjih poslastic in žlahtno kapljico lokalnega belega vina. Kjerkoli boste rezervirali apartma Hvar pa vam lahko obljubimo, da boste uživali v prelepem razgledu na morje in mesto. Sprehodite se skozi številne privlačne plaže in skrite zalive, vinograde in privlačne oljčne nasade. V bližini četrtega največjega otoka na hrvaški obali se skrivajo številne nepozabne znamenitosti: od mogočne trdnjave Fortice do Paklinskih otokov in frančiškanskega samostana.

Hvar apartmaji vas nudijo odlično začetno točko za raziskovanje otoka. Obiščite Paklene otoke, ki so poznani po bogati obraščenosti z gozdovi in neokrnjeni naravi. Kako lahko pridete do tega čudežnega otočja? Dostop je mogoč z ladjico: apartmaji Hvar so obkroženi s številnimi manjšimi turističnimi točkami, kjer lahko rezervirate izlet na okoliške znamenitosti. Bogat nabor restavracij in barov pričara magično nočno vzdušje in je super priložnost za raziskovanje novih okusov in gastronomsko razvajanje. Ne glede na to, kje boste izbrali prenočišče, Hvar apartmaji ob morju predstavljajo nepozabno turistično izkušnjo. Privoščite si pravo razvajanje za gurmanske sladokusce in ljubitelje žlahtne kapljice: rdeče vino »Plavac Mali«, sadna vina in trpke muškatne arome vas bodo popeljale v nov svet. Nikakor ne spreglejte razglednih točk: sv. Ante se dviga na 500 metrih nadmorske višine in odpira pogled na gozdnata območja in okolico. Na drugi strani je Sv. Nikola tretji najvišji vrh med jadranskimi otoki, ki si ga enostavno morate ogledati. Kaj še čakate? Rezervacija prenočišča je vaš naslednji korak! Apartmaji Hvar že čakajo na vas!

Hvar apartmaji ob morju vas bodo navdušili!

Nadihajte se svežega morskega zraka in ob toplih večerih s svojo družino uživajte v ribjih specialitetah in nežnem bučanju morskih valov. Prijazni domačini, razgibano nočno življenje in pravljična mediteranska arhitektura vas bodo navdušili. Prehitite poletje in rezervacijo opravite že danes!

Katere so glavne prednosti, ki jih imajo Hvar apartmaji ob morju?

Neposredna bližina morja je velika prednost predvsem za mlade družine, ki so zaradi večje količine prtljage za na plažo nezmožne premagovanja večjih razdalji. To velja tudi za starejše ljudi, ki se morajo izogibati neposredni bližini sonca in vročine. Hvar apartmaji ob morju in neposredni bližini plaže so zato najbolj primerna izbira.

Kakšna je cena za nočitev, ki velja za apartma Hvar?

Vrednosti nočitev so odvisne od več dejavnikov, tako kot pri vsaki stvari lahko tudi tukaj najdete cenovno ugodne ponudnike, ki vam bodo nočitev ponudili že za nekaj deset evrov, a večjega luksuza v tem primeru ne pričakujte. Realna dobra vrednost se začne pri 30 eurih na nočitev.

Kako je z varščino v primeru, da so naša letošnja poletna destinacija apartmaji Hvar?

Ponovno je vse odvisno od ponudnika, v večini primerov boste varščino lahko preskočili, a v vseh primerih temu ni tako. Sploh, če gre za prenočišča, ki lahko gostijo več ljudi, je varščina bolj pogost pojav.

Ali je potrebno hišo/prenočišče po uporabi očistiti?

V večini primerov je ta storitev že vključena v ceno, če lastnik določi drugače, je navada, da se tovrstne informacije razkrije že ob prihodu gosta.

5/5 - (2 votes)