Če se odpravljate na Bled za več dni, pohitite z rezervacijo apartmaja, saj je Bled ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Sloveniji, prenočišča Bled pa so običajno zapolnjena nekaj mesecev v naprej. Apartmaji Bled so med domačimi in tujimi obiskovalci izjemno priljubljeni, saj predstavljajo odlično izhodišče za raziskovanje slovenskega bisera in okoliških krajev, ki svojim obiskovalcem ponujajo ogromno zanimivega.

Apartmaji Bled

apartmaji bledBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Bled:

Bled je lokacija, ki v tujini zelo uspešno predstavlja našo čudovito Slovenijo, saj je znan daleč naokrog po svetu. Blejski otok je tisti, ki je večini tujih obiskovalcev najbolj fascinanten in zanimiv, mnogi pa poznajo tudi lego Blejskega jezera, ki je naravnost izjemna, kar je prav tako eden glavnih razlogov, da je to bržkone najbolj obiskano jezero v Sloveniji. Apartmaji Bled in ostala prenočišča, kot so hoteli, hostli in ostalo, so zaradi tega vsako leto pod hudim pritiskom, saj so omenjene turistične kapacitete neposredno na Bledu omejene, zato je v določenih mesecih do njih relativno težko priti. Če le imate možnost, vam svetujemo, da o rezervaciji razmišljate vsaj nekaj mesecev v naprej, da si zagotovite svoj apartma na Bledu.

Ugodni apartmaji Bled – kako do njih?

Potovanja po svetu postajajo čedalje bolj dostopna, saj so cene letalskih kart v primerjavi z nekaj let nazaj bistveno nižje, na voljo so številni spletni portali, kjer lahko po zelo ugodnih cenah najamete prenočišča, prav tako pa je na spletu mogoče popolnoma brezplačno najti številne nasvete za raziskovanje različnih krajev, ki predvsem mlajše generacije vzpodbujajo, da se odpravijo v svet in ga dodobra raziščejo.

apartma bled

Apartmaji Bled so zaradi tega zelo hitro zapolnjeni, še posebej v toplih poletnih mesecih, ko se je v Blejskem jezeru mogoče tudi kopati. Cene apartmajev na Bledu so posledično kar precej visoke, saj se lastniki apartmajev zavedajo, da jih bodo kljub temu lahko oddali. Še vedno obstaja možnost, da dobite apartma Bled po ugodni ceni, le malo bolje boste morali pregledati ponudbo, da boste našli nekaj, kar bo primerno za vaš cenovni razred v kolikor iščete najcenejšo ponudbo.

Ugodni apartmaji Bled se nahajajo nekaj kilometrov stran od samega jezera, kar pomeni, da boste potrebovali nekaj minut do glavnega središča dogajanja, toda nič zato. Okolica Blejskega jezera je zares nekaj posebnega in svojih obiskovalcev ne bo pustila na cedilu. Če boste bivali nekaj minut stran, bodo cene za najem apartmaja Bled bistveno nižje, prav tako pa boste še vedno dovolj blizu, da bo izguba časa, ki ga boste porabili za vožnjo zanemarljiva.

Kje se najbolj izplača najeti apartma Bled?

Apartmaji Bled se nahajajo na različnih lokacijah okoli samega jezera, nekateri so od samega jezera oddaljeni tudi nekaj kilometrov. Kako izbrati apartma Bled, da vam bo nudil kar največ koristi in udobja med vašim bivanjem na tej lokaciji?

Odgovor na to vprašanje žal ne more biti univerzalen, saj ima skoraj vsak obiskovalec svoje osebne želje in prioritete, zato je zelo težko odgovoriti na splošno, odločili pa smo se, da vam, kod borim poznavalci omenjene lokacije svetujemo, kje bi bil najem za večino obiskovalcev lahko optimalen. Apartmaji Bled, ki se nahajajo v neposredni bližini samega jezera, so lahko zelo dobra izbira, toda pozor. Če ste oseba, ki ima rada mir in ne želi skozi cel dan opazovati obiskovalcev, ki se sprehajajo okoli jezera, potem to za vas ne bo najboljša izbira. V tem primeru se raje odločite za apartma Bled, ki se nahaja bolj v »ozadju«, kjer ni toliko prometa in obiskovalcev, saj boste lahko na tej lokaciji bistveno bolj uživali v miru in naravi.

Nekateri apartmaji Bled imajo tudi to pomanjkljivost, da nimajo urejenega lastnega parkirišča. To je lahko velik problem na Bledu, kjer je problematika s parkirišči že tako velika. Gre za precej strjeno mesto, kjer ni veliko prostora za takšne stvari, zato so tamkajšnje, bomo rekli oblasti morale urediti parkirišče nekoliko stran od samega jezera. Sama lokacija parkirišča se ne nahaja na tako slabi lokaciji, če boste najeli apartma Bled v samem centru. Apartmaji Bled, ki pa se nahajajo nekoliko bolj stran od samega centra hitro postanejo problematični, saj v primeru, da nimajo urejenega svojega lastnega parkirišča hitro pride do velike razdalje, ki jo morajo turisti prepešačiti z vso svojo prtljago, kar pa ni ravno prijetno.

Bled apartmaji – kaj vse vam ponujajo za ogled?

Ko se boste odpravili na Bled, ko boste na tej lokaciji rezervirali svoj apartma, da boste imeli zagotovljeno udobno bivanje je čas, da pričnete planirati, kaj vse si boste v teh čudovitih krajih ogledali. Bled apartmaji vam ponujajo odlično izhodiščno točko za obisk številnih okoliških krajev, katere bomo omenili nekoliko kasneje, prav tako pa vam apartmaji Bled omogočajo, da boste Blejsko jezero dodobra spoznali in ga izkoristili za kopanje, vožnjo s čolnom in podobno. V kolikor se odpravljate na Bled v poletnih mesecih, boste imeli to srečo, da se boste v jezeru lahko kopali, saj se v poletnih mesecih temperatura vode ogreje vse tja do 25 °C, kar je idealno za kopanje, v zimskih mesecih pa kopanje žal ne bo možno, saj se pozimi temperatura vode spusti do nizkih 4 °C.

prenočišča bled

Ko boste na Bledu, vam svetujemo, da si ogledate tudi Blejski grad, ki se nahaja na atraktivni lokaciji neposredno nad jezerom. V kolikor imate priložnost, si v tem gradu privoščite tudi kulinarično razvajanje, ki vas bo zelo verjetno navdušilo.

Apartmaji Bled so izjemno dobro izhodišče za obisk Bohinjskega jezera, ki je v primerjavi z Blejskim jezerom še bolj neokrnjen, saj je tam bistveno manj hiš, hotelov, apartmajev in ostale arhitekture. V kolikor bi radi bivali tudi na Blejskem jezeru, vam svetujemo, da si tudi tam za kakšno noč rezervirate apartma, saj so apartmaji Bohinj prav tako zelo prijetni, udobni in po večini se nahajajo na zelo atraktivni lokaciji.

Kakorkoli že, ugodni apartmaji Bled in tudi ostala prenočišča Bled vam nudijo izjemno dobro izhodišče za ogled Bohinjskega jezera, Blejskega jezera, obiščete lahko tudi Kranjsko Goro, ki se nahaja ne prav daleč stran. Kranjska gora se lahko pohvali z izjemno kvalitetnim smučiščem, ki je v zimskih mesecih zelo pogosto obiskano. Ko boste bivali na Bledu, se lahko odpravite na pohod v hribe, ki jih v teh krajih ne manjka, lahko se odpravite do slapa Savica, ogledate si lahko prelaz Vršič, kjer vas bo pričakal veličasten razgled, prav tako se lahko odpravite do jezera Jasna v Kranjski gori, lahko si ogledate Zelence, ki vas bodo s svojo barvo prav gotovo očarali… Kar nekaj opcij imate, zato vam resnično svetujemo, da se odpravite v te kraje in jih dodobra raziščete.

Apartmaji Bled – kako so opremljeni?

Ugodni apartmaji Bled vam najverjetneje ne bodo ponudili toliko udobja in razkošja, kot tisti, ki spadajo v najdražji cenovni razred, vsekakor pa bo oprema povsem zadovoljiva, da boste lahko maksimalno uživali svoj oddih. Prenočišča Bled se med seboj kar precej razlikujejo, saj je zelo odvisno pri katerem ponudniku se boste odločili za rezervacijo apartmaja. Vsekakor pa je dejstvo, da so apartmaji Bled v večini primerov na nivoju opremljeni, saj se vseeno nahajajo na prestižni lokaciji, kjer si lastniki apartmajev ne morejo ravno privoščiti, da bi svojim obiskovalcem ponudili slabo opremljene apartmaje.

ugodni apartmaji bled

Apartma Bled, ki nima dobre opreme, v katerem lastniki ne skrbijo za udobje svojih obiskovalcev najverjetneje dolgo ne bo zdržal na trgu, saj so obiskovalci postali zelo zahtevni in prav je tako, saj za svoj denar vseeno pričakujejo, da bodo na Bledu lahko preživeli lep dopust. Apartma Bled, ki ga boste najeli obvezno mora imeti dobro opremljeno kuhinjo, na voljo mora imeti udobno kopalnico, kjer se boste lahko osvežili po raziskovanju okoliških krajev, prav tako morata biti spalnica in dnevni prostor dobro opremljena, da bo vaše bivanje kolikor se le da udobno in sproščeno. Dandanes v apartmaju ne sme manjkati niti televizija, povezava do svetovnega spleta, dobrodošlo je, da ima apartma parkirišče za osebno vozilo, nekateri apartmaji na Bledu pa vam ponujajo tudi kolesa, s katerimi se boste lahko vozili naokoli in še toliko bolj uživali v tej lepoti narave.

Na kaj morate biti torej pozorni?

Ko najemate prenočišča Bled, bodite torej pozorni na to, kje se nahajajo, koliko so oddaljeni od samega centra mesta oz. jezera, preverite ali imajo vso potrebno opremo, ki jo potrebujete za nemoteno bivanje, prav tako pa poskrbite tudi, da bo cena primerna vašemu trenutnemu finančnemu stanju. Apartmaji Bled so izjemno dobra izbira, saj vam bodo omogočili udobno bivanje v neposredni bližini Slovenskega bisera. Apartmaji Bled vam lahko ponudijo vse, kar potrebujete za udobno bivanje, nudijo pa vam izjemno dobro izhodišče tudi za obisk ostalih krajev na Gorenjskem, ki si jih preprosto morate ogledati.

Naš nasvet za konec pa je še, da se ne obremenjujete preveč s tem, kakšen apartma Bled boste najeli, pač pa se raje osredotočite na to, kaj vse boste v teh krajih počeli, kaj vse si boste ogledali in v kolikor imate možnost, poizkusite Bled obiskati takrat, ko je lepa vremenska napoved, kajti le tako boste lahko obiskali nekatere kraje, ki so v času dežja nedostopni oz. je ogled bistveno slabši.

5/5 - (1 vote)