Terme Olimia apartmaji vam bodo omogočili, da boste v Podčetrtku preživeli zares nepozabne počitnice. Terme Olimia apartmaji, ki se nahajajo v neposredni bližini Term Olimia so zares pravljični. Večina apartmajev se nahaja v tako imenovani vasi Lipa, kjer lahko najamete apartmaje različnih velikosti od veliko različnih ponudnikov. Ti apartmaji se nahajajo le nekaj metrov stran od obeh kopališč in sicer kopališča Orhidelia in pa glavnega kopališča v Termah Olimia, ki se imenuje Termalija.

Terme Olimia apartmaji

terme olimia apartmajiBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Podčetrtek:

Če se odpravljate v Podčetrtek, da boste tam lahko uživali med razvajanjem v Termah Olimia, potem vam bo ta članek prišel še kako prav, saj vam bomo v njem zaupali vse, kar morate vedeti o teh termah in okolici, ki je za obiskovalce zares zelo zanimiva. Nekaj besedila bomo posvetili samim apartmajem na tej lokaciji, da boste vedeli, kako in kaj ko se odločate za najem, prav tako pa vam bomo v nadaljevanju razkrili zanimivosti tega kraja, ki si jih je vredno ogledati, saj bodo poskrbele, da bo vaš oddih toliko bolj zanimiv in pester.

Terme Olimia apartmaji – kakšen apartma najeti in kakšne so cene?

Apartmaji v Termah Olimia se nahajajo na različnih lokacijah. No, bolje rečeno, da se v Podčetrtku nahajajo na različnih lokacijah. Prav v neposredni bližini term Olimia se nahaja vasica imenovana Lipa, kjer se nahaja zelo simpatično apartmajsko naselje. Tu lahko najamete zelo lep apartma, apartmaji, ki pa se nahajajo na tej lokaciji se med seboj precej razlikujejo tudi po velikosti. Nekateri apartmaji so kot malo večje garsonjere, ki so namenjene za dve ali eno osebo. Verjetno bo to dobra izbira za pare, ki si želijo čim več zasebnosti.

apartmaji terme olimia

Slika je simbolična.

Terme Olima apartmaji pa se lahko nahajajo tudi nekoliko bolj stran od samega »centra dogajanja«, torej nekoliko bolj stran od kopališč, kar pa morda ni tako slaba izbira, saj boste tam imeli nekoliko več miru in zasebnosti, prav tako pa bodo cene apartmajev, ki so nekoliko bolj oddaljeni od glavnega centra dogajanja nekoliko nižje.

Vas zanima, kako so terme Olimia apartmaji opremljeni? Večina apartmajev, ki se nahajajo v vasici Lipa, ki smo jo malo prej omenjali je precej podobno opremljenih. V tej vasici je značilna arhitektura, ki krasi prav vse apartmaje, glede notranje opremljenosti pa vam težko podamo točne informacije, saj ima te apartmaje v lasti veliko različnih lastnikov, kar pomeni, da si je praktično vsak izmed njih apartma lahko uredil po svojih lastnih željah. Lahko pa rečemo, da smo skoraj lahko prepričani, da so vsi apartmaji na tej lokaciji dobro opremljeni, da imajo vse, kar potrebujete za normalno in udobno bivanje.

Kakšne so običajno cene apartmajev v tem kraju?

Vsekakor so terme Olimia apartmaji v določenih mesecih zelo iskani, količina pa je omejena, kar pomeni, da si lahko lastniki teh apartmajev privoščijo nekoliko višje cene, saj se zavedajo dejstva, da je povpraševanje veliko in da bodo apartmaje kljub nekoliko višjim cenam še vedno lahko oddali. Dejstvo pa je, da so cene še vedno dostopne, zato se ni potrebno bati, da bi jih lastniki tako zasolili, da si jih preprosto večina ne bi morala privoščiti.

spa terme olimia

Slika je simbolična

Cene apartmajev se gibljejo nekje med 50-120€ na noč. Vse je seveda odvisno od velikosti in opremljenosti posameznega apartmaja. Cenovni razpon, ki smo ga zapisali ne gre držati kot 100% točnega, saj je to le okvirna ocena, cene v praksi pa se lahko nekoliko razlikujejo.

Kaj vse se nahaja v neposredni bližini apartmajev v apartmajski vasi Lipa?

Če vas zanimajo Terme Olimia apartmaji, potem vas zagotovo zanima, kaj vse se nahaja v neposredni bližini le teh in kaj neki lahko pričakujete, da boste v tem kraju vse lahko počeli. Glavni atrakciji tega kraja sta zagotovo oba bazenska in wellness kompleksa, ki sta bila pred nekaj leti prenovljena. Gre za kopalni in wellness kompleks Orhidelia in bazene in savne imenovane Termalija. Orhidelia so bazeni, ki so zares na visokem nivoju in v kolikor se boste odpravili v te konce vam vsekakor svetujemo, da si vsaj enkrat privoščite kopanje v teh bazenih, ki so prava paša za oči. Orhidelia v Termah Olimia je zares nekaj posebnega, še posebej pa bodo ti bazeni všeč ljudem, ki imajo radi mir in sproščeno okolje.

Termalija pa je bazenski kompleks, ki je namenjen predvsem družinam, mladim parom in na splošno vsem, ki bi radi uživali med kopanjem v Termalni vodi. Tudi ta bazenski kompleks je bil samo pred nekaj leti obnovljen in ima sedaj zares lep, modern izgled.

Terme Olimia apartmaji pa vam ne bodo omogočili le raziskovanja kopališč, pač pa se v neposredni bližini nahaja tudi zelo priznana restavracija Lipa, kjer strežejo 100% brezglutensko hrano. V kolikor imate težave s Celiakijo ali pa imate alergijo na gluten, potem bo ta restavracija za vas zagotovo zelo zanimiva. Hrana pri njih je preizkušeno odlična, cene pa povsem dostopne, zato vam vsekakor svetujemo, da se odpravite k njim na dobro kosilo ali pa romantično večerjo v dvoje.

V kolikor se boste po tej lokaciji samo sprehodili malo naokoli, boste zagotovo uživali, saj so Terme Olimia zares lepo urejene. V neposredni bližini se nahaja tudi hotel, kjer boste lahko najeli udobne in lepo urejene sobe v kolikor niste ravno pristaši apartmajev in se raje pustite 100% razvajati hotelskemu osebju.

Terme Olimia apartmaji – kaj vam ponuja okolica?

Terme Olimia apartmaji niso samo odlična izhodiščna točka za preživljanje nekaj prostih in uživanja v termalni vodi, pač pa so Terme Olimia odlična izhodiščna točka za raziskovanje tudi okoliških krajev, ki imajo zares veliko zanimivega za ponuditi svojim obiskovalcem.

terme olimia - jelenov greben

Svetujemo vam, da se odpravite do pivovarne Haler, ki je od Term oddaljena le nekaj kilometrov. Tam boste lahko poizkusili njihovo domačo pivo, ki je zares nekaj posebnega, vedno pa imajo pripravljenih vsaj nekaj steklenic, ki jih lahko kupite za spomin ali za kakšne družinske člane ali prijatelje, za katere veste, da so ljubitelji piva.

Prav tako se morate odpraviti v čokoladnico, ki je prava znamenitost tega kraja. V čokoladnici boste lahko kupili okusne čokoladne, bomo rekli kar izdelke, ki se jih lahko dobi v vseh mogočih oblikah. Lastniki te čokoladnice imajo zares dobro domišljijo, kar se jasno vidi na produktih, ki jih imajo na svojih policah.

Naslednja znamenitost, ki si jo velja ogledati v teh krajih je tudi Minoritski samostan, kjer boste lahko kupili zdravilna zelišča in se spoznali z nekaj zdravilnimi pripravki, ki lahko človeku povrnejo moči in zdravja.

Naslednji postanek naredite na Jelenovem grebenu, ki se prav tako nahaja le nekaj kilometrov od kopališč v Termah Olimia. Jelenov greben je zelo zanimiva lokacija, še posebej za najmlajše, saj se bodo lahko na tej lokaciji srečali s čisto pravimi Damijaki, ki so prava atrakcija te lokacije. Jelenov greben se lahko pohvali tudi z odlično restavracijo in pa nekaj manjšimi trgovinicami s spominki, ki pa so zares nekaj posebnega. Ustvarjalci le teh imajo kot kaže odlično domišljijo, ki jo pridno izkoriščajo za izdelovanje zanimivih izdelkov, ki se prodajajo za med.

Terme Olimia apartmaji – povzetek

Če si želite sproščenega oddiha, na katerem boste lahko raziskovali okoliške kraje in si ogledali kar nekaj lokalnih zanimivosti, potem bodo Terme Olimia apartmaji zagotovo dobra izbira za vas. Ti apartmaji vam lahko ponudijo vse, kar potrebujete, da se boste v »resnično življenje« vrnili spočiti in polni energije za nove izzive. Cene apartmajev, kot tudi vseh ostalih storitev in zanimivosti na tej lokaciji so povprečnemu potrošniku povsem dostopne, zato ne vidimo razloga zakaj se ne bi odločili, da boste nekaj svojih prostih dni porabili ravno na tej lokaciji.

Terme Olimia so izjemno privlačen kraj tako za domače, kot tudi tuje turiste, zato poskrbite, da boste rezervacijo apartmajev opravili dovolj zgodaj, kajti če boste predolgo čakali se prav lahko zgodi, da boste ostali praznih rok. Predvsem tuji turisti so tisti, ki so navajeni, da rezervacije apartmajev opravijo nekaj mesecev v naprej, zato vam zares svetujemo, da ste pri rezervaciji hitri, da slučajno ne bi prišlo do kakšnih težav. V kolikor apartmaja ne boste dobili v neposredni bližini dogajanja, ga lahko vedno najamete tudi na kakšni drugi lokaciji v bližini, kjer so kapacitete manj zasedene, prav tako pa so tam cene nekoliko nižje.

Kaj je dobro vedeti?

Koliko stanejo povprečni apartmaji v Termah Olimia?

Povprečna cena apartmaja v Termah Olimia je nekje med 50 - 120 €. Cene se seveda precej razlikujejo med apartmaji različnih velikosti, prav tako pa se cene precej razlikujejo glede na sezono v kateri boste apartma najeli. Če se boste odločili za najem v glavni sezoni, boste seveda morali plačati precej več, kot pa če se boste odločili za najem izven sezone. Za točno ceno preverite našo spletno stran, da boste lahko videli, koliko stanejo apartmaji v določenem obdobju.

Koliko prej je dobro opraviti rezervacijo?

Terme Olimia so v Sloveniji in tudi tujini kar precej priljubljene. To pa pomeni, da je zelo dobrodošlo, da je rezervacija opravljena precej v naprej, da slučajno ne boste ostali brez apartmaja. Apartmaji na tej lokaciji so seveda na voljo v omejenih kapacitetah, kar pomeni, da se lahko hitro zgodi, da so vse kapacitete zapolnjene.

Za koliko oseb lahko najamemo apartma?

Apartma lahko najame ena sama oseba, lahko pa tudi precej velika družina z 4-8 člani. Vse je seveda odvisno od tega, koliko vas je - na voljo so namreč tako veliki, kot tudi manjši apartmaji in vsekakor se bo našlo nekaj za vse. V kolikor pa se vas bo zbralo zares veliko, potem bo najbolje, da rezervirate več apartmajev skupaj, saj boste tako ta problem najhitreje rešili.

Kako je mogoče plačati za apartmaje na tej lokaciji?

Za apartmaje je mogoče plačati na več načinov. Vse je običajno odvisno od tega, kje boste rezervacijo opravili. Če boste rezervacijo opravili preko Booking.com ali Airbnb platforme, boste lahko plačali kar tam, lahko pa plačate z gotovino ali plačilno kartico kar na lokaciji sami. Vse je odvisno od vaših želja in tega, kaj vam lastniki apartmajev, ki vam jih bodo oddali omogočajo glede plačil.

5/5 - (3 votes)