Apartmaji Bohinjska Bistrica so nadvse priljubljena počitniška destinacija pri prav vseh generacijah. Prava posebnost teh krajev je dejstvo, da lahko tam uživate v raznih aktivnostih v prav vseh letnih časih – pozimi smučate in se predajate snežnim radostim, poleti se kopate v Bohinjskem jezeru, spomladi in jeseni pa raziskujete okoliške sprehajalne poti, kolesarske steze in planinske poti. Vse aktivnosti so primerne za vse generacije, zato so apartmaji Bohinjska Bistrica odlična izbira za družinski dopust!

Apartmaji Bohinjska Bistrica

apartmaji bohinjska bistricaBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Bohinjsko Bistrico in okolico:

Apartmaji Bohinjska Bistrica so na voljo za najem skozi vse leto, nudijo pa vam udobno in ugodno izbiro za vaš oddih. Prav tako vam Bohinjska Bistrica apartmaji nudijo več prostora kot na primer hotelska soba, kar je idealno če ste večja družina ali pa če imate s sabo veliko opreme za preživljanje prostega časa. Nekateri apartmaji Bohinjska Bistrica bodo z veseljem sprejeli tudi vaše štirinožne prijatelje, ki so seveda enakopravni člani družine in tu in tam tudi oni potrebujejo oddih od stresnega življenja! Na spletu lahko preverite, kateri Bohinjska Bistrica apartmaji bodo sprejeli vašega hišnega ljubljenčka in kje lahko rezervirate svoj naslednji oddih!

Kakšne so torej aktivnosti, ki jih nudijo apartmaji Bohinjska Bistrica? Kaj vse lahko počnete v okolici Bohinjskega jezera in česa res ne smete spregledati? Preverite naše ideje in predloge ter uživajte v svojem dopustu na Gorenjskem!

Apartmaji Bohinjska Bistrica: Jesenske barve nad jezerom

Jesen je čudovita že sama po sebi, če pa se v tem letnem času odpravit na destinacijo kot je Bohinjsko jezero, potem se pripravite, da boste ostali brez besed – prelivajoče se jesenske barve, ki se bohotijo tako nad jezerom, kot tudi v samem jezeru, kjer lahko na miren dan vidite popolno zrcalno sliko hribov in gora iz okolice. Ognjeno rdeča, rjava, oranžna, rumena, … To so barve, ki v tem letnem času vladajo Bohinjskemu jezeru in njegovi okolici. Apartmaji Bohinjska Bistrica vas v tem letnem času pričakujejo po še bolj ugodnih cenah, kot v glavni poletni sezoni, vendar pa doživetje zato ni nič slabše. Že samo kratek sprehod ob jezeru vas bo navdahnil z novo energijo in željo po še več. Še več narave, še več jeseni in še več svežega zraka.

bohinjsko jezero apartmaji

Ko se zjutraj zbudite in ko so vam Bohinjska Bistrica apartmaji postregli z udobnimi posteljami in lahkotnim spancem, je čas, da si vse te jesenske barve ogledate še iz malo višje perspektive. Odpravite se v hribe! V okolici Bohinjskega jezera je več kot 300 km označenih pohodniških poti in prav vsaka vam bo z zagotovostjo postregla s pisanimi barvami jeseni, dih jemajočimi razgledi in svežino narave! Seveda pa morate biti pozorni tudi na varnost v hribih, saj jesensko hribolazenje ni enako spomladanskemu ali poletnemu.

Apartmaji Bohinjska Bistrica vam lahko služijo kot izhodiščna točka, lahko pa se do kakšne odpravite tudi z avtom. V vsakem primeru pa se v naprej prepričajte za približno kako dolgo pohodniško turo gre, saj so dnevi jeseni krajši in zagotovo ne želite v temi obtičati na kakšni vzpetini. S sabo vzemite tudi topla oblačila, saj je v višjih legah bolj hladno kot v dolini. Apartmaji Bohinjska Bistrica imajo zagotovo tudi kuhinjo, kjer si lahko pripravite dovolj hrane za s sabo, da ne boste lačni. Če je na vaši poti kakšna planinska koča in nameravate tam kupiti kaj za pod zob, se prej raje prepričajte, če je le-ta sploh odprta, saj se jih kar nekaj jeseni že zapre.

Bi šli še stopničko višje? Zagotovite si edinstven pogled na Triglav, Julijske Alpe in pisane barve jeseni! Poletite z jadralnim padalom iz Vogla, Vogarja ali Studorja in se prepustite prelivanju barv in veličastnemu razgledu na Bohinjsko jezero.

Apartmaji Bohinjska Bistrica: zeleni odtenki pomladi

Prebujanje narave, vračanje življenja v vsak kotiček in petdeset odtenkov zelene barve. Bohinjska Bistrica apartmaji vas pozdravljajo tudi spomladi! Prebudite se v sončno jutro, spijte kavo, pojejte zajtrk in pot pod noge! Raziščite okolico Bohinjskga jezera s kolesom! Na lep sončen dan lahko obiščete tudi Bled, ki je oddaljen nekaj kilometrov. Sprehod okoli Blejskga jezera bo zagotovo hitrejši kot sprehod okoli Bohinjskega, tako da vam bo ostalo še dovolj časa, da se okrepčate z znano blejsko kremno rezino in odkolesarite nazaj proti Bohinjski Bistrici. Nekateri apartmaji Bohinjska Bistrica nudijo tudi izposojo koles, tako da se vam pred in po dopustu ni treba ukvarjati še z nalaganjem in raztovarjanjem koles za vso družino!

Vam kolesarjenje ni pri srcu? Nič hudega! Apartmaji Bohinjska Bistrica vam bodo postregli s paleto idej kaj vse lahko pri njih doživite! Na primer – nekateri Bohinjska Bistrica apartmaji nudijo razne rekvizite za preživljanje prostega časa (opremo za namizni tenis, odbojko, balnanje, badminton, …), dpravite se lahko do slapa Savica, ki veličastno pada čez rob skalovja nad Bohinjskim jezerom. Obiščite spomladanski Vogel ali pa katero od gora v okolici.  Odpeljite se do Pokljuke, najdite kočo, kjer strežejo lokalne dobrote in se najejte okusnih delicij! Bi raje kaj drugega? Prav, čaka vas panoramska ladjica, ki vas popelje po jezeru in vam ga prikaže v popolnoma novi perspektivi!

Apartmaji Bohinjska Bistrica: težko pričakovano poletje

Bohinjska Bistrica apartmaji vam bodo vsekakor všeč tudi v poletnih mesecih. Neskončno uživanje na naravnem kopališču je brez dvoma želja vsakega otroka. Sproščeno čofotanje, plavanje in potapljanje v slovenskem biseru bo pričaralo nasmeh na obraz ne samo vašim otrokom, pač pa tudi vam! In vse to na svežem gorskem zraku! In vse to tik ob neštetih možnostih za aktiven oddih. Vam je dovolj poležavanja ob jezeru? Nič hudega, apartmaji Bohinjska Bistrica so blizu – skočite do tja, vzemite primerno opremo in se podajte na katero od pohodnih poti v okolici! Če se vrnete pravočasno, lahko dan zaključite še s kolesarjenjem ali pa večerjo v eni od okoliških restavracij, ki jih v poletni sezoni kar mrgoli!

bohinj poleti

Tako kot na morskih destinacijah, se tudi v Bohinjski Bistrici in v vaseh okoli Bohinjskega jezera poleti odvija ogromno prireditev – tako zabavnih, kot tudi športnih, ki bodo pregnale vsak zametek dolgčasa (če je sploh možno, da vam je v tako lepih krajih dolgčas)! Ena najbolj znanih prireditev, ki se odvija v bližini, kjer so apartmaji Bohinjska Bistrica, je zagotovo Bohinjska noč, ki se običajno odvija v mesecu avgustu. V letošnjem letu so zabavo popestrili tudi z vodno-svetlobno predstavo nad jezerom, kar je prav posebno doživetje za vse obiskovalce prireditve!

Apartmaji Bohinjska Bistrica: zima zima bela

Bohinjska Bistrica in Bohinjska Bistrica apartmaji so nadvse iskana destinacija tudi pozimi. Največji razlog, da se pozimi iščejo prenočišča Bohinjska Bistrica je seveda bližina smučišč. Vogel je vsekakor eno najbolj znanih smučišč v okolici Bohinjskega jezera. Smučarje navdušuje z naravnim snegom (ker se nahaja v zaščitenem naravnem območju, se smučišča ne sme umetno zasneževati), dih jemajočimi razgledi in bogato ponudbo. Ne samo smučarji in adrenalinski navdušenci, pač pa tudi tisti bolj umirjeni – vsak bo našel nekaj zase na Voglu – smučanje, snežni park, sprehod, kosilo, … Apartmaji Bohinjska Bistrica so tako idealna izbira za zimsko dopustovanje, na voljo pa so tudi med zimskimi šolskimi počitnicami, vendar jih je pametno rezervirati dovolj zgodaj, saj gre za izjemno priljubljen termin, ki se lahko kaj hitro zapolni.

Smučanje pa ni edina zabava, ki so jo apartmaji Bohinjska Bistrica pripravili v zimskem času. Ste vedeli, da je v Bohinju (ob ugodnih vremenskih razmerah) na voljo kar 70 km prog za tek na smučeh? Prav tako je  bližini Pokljuka, kjer vas čaka še več snežne zabave! Ko pa vam postane dovolj mrzlo, lahko skočite v Vodni park Bohinj, kjer vas že pričakujejo bazeni, divja reka, tropski slap, tobogani, jacuzzi, bazenska plezalna stena, zvočna votlina, … Bi radi še malo več sprostitve? Odpočijte in regenerirajte svoje telo v savnah, solni sobi ali pa si privoščite masažo! Popoln zaključek dneva, kajne?

Ne glede na to v katerem letnem času boste obiskali ta čudovit slovenski biser, apartmaji Bohinjska Bistrica imajo vedno odprta vrata za vas! V okolici Bohinjskega jezera lahko uživate pozimi, poleti, spomladi in jeseni, saj vas vedno čaka odlična turistična ponudba in nešteto možnosti za sproščen in hkrati aktiven dopust! Apartmaji Bohinjska Bistrica vabijo na popoln oddih!

Kaj je dobro vedeti?

Koliko bo potrebno odšteti za apartma v Bohinjski Bistrici?

Cena apartmajev v Bohinjski Bistrici se giblje nekje med 50 - 120 € na noč. Lahko najdete tudi precej dražje apartmaje, na voljo pa je tudi nekaj ugodnejših. Cena je najpogosteje odvisna od vaših želja, zato bo najbolje, da si na naši spletni strani pregledate ponudbo in tako boste ugotovili ali se najde kaj primernega za vas.

Kje se nahajajo najboljši apartmaji?

Najbolj atraktivni apartmaji v Bohinjski Bistrici se nahajajo v samem centru tega kraja, kjer imate praktično vse na dosegu roke. V neposredni bližini boste imeli tudi vodni park, ki je med obiskovalci Bohinjske Bistrice zelo priljubljen.

Koliko prej lahko odpovem rezervacijo?

Koliko časa prej lahko odpoveste vašo rezervacijo apartmaja v Bohinjski Bistrici je odvisno od tega, preko katere platforme ga boste rezervirali in seveda od pogojev, ki vam jih ponuja vsak posamezen ponudnik. Svetujemo vam, da se za te informacije obrnete na lastnika posameznega apartmaja.

Kdaj je najboljši čas za obisk Bohinjske Bistrice?

Bohinjska Bistrica je lepa za obisk v vseh letnih časih, je pa zagotovo nekaj posebnega pozimi in poleti. Pozimi boste lahko tu uživali v čudoviti zimski idili, poleti pa boste lahko raziskovali okoliške kraje, ki so zares nekaj posebnega.

5/5 - (3 votes)