Apartmaji Ljubljana spadajo med ene najbolj zasedenih v Sloveniji. Apartmaji Ljubljana se lahko postavijo ob bok apartmajem v Kranjski gori, apartmajem v Izoli oz. najbolje rečeno kar vsem apartmajem v Sloveniji, ki se nahajajo na top lokacijah. To našo prestolnico uvršča med vodilne na lestvici zaželenih, kar pomeni, da je Ljubljana pri tujih, kot tudi domačih turistih zelo priljubljena. Apartmaji v Ljubljani gredo zelo hitro v promet, zato pohitite s svojo rezervacijo, če želite imeti dober apartma, ki je lociran na vrhunski lokaciji.

Apartmaji Ljubljana

apartmaji ljubljanaBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Ljubljano:

V tem članku boste dobili nekaj informacij o tem, kje se nahajajo najbolj kakovostni in posledično tudi najpogosteje zasedeni apartmaji v Ljubljani, podali vam bomo nekaj nasvetov o tem, kaj početi v tem mestu, katere so tiste znamenitosti, ki so tako tujim, kot tudi domačim turistom najbolj zanimive, nekaj malega pa smo napisali tudi o tem, kam se je iz Ljubljane pametno odpraviti na izlet, v kolikor bivate v tem, po mnenju mnogih najlepšem mestu v Sloveniji.

Apartmaji Ljubljana – kakšne cene lahko pričakujete?

Cene apartmajev v Ljubljani se med seboj zelo razlikujejo. Pa saj to ni nič novega, kajne? Tako je praktično povsod. Ponudba turističnih nastanitev v Ljubljani je danes zelo široka, kar najemnikom teh turističnih kapacitet odpira številne možnosti za najem. Cena za najem apartmaja v Ljubljani je po večini pogojena z velikostjo apartmaja, opremljenostjo in pa tudi lokacijo. Kot verjetno že veste, je Ljubljana največje mesto v Sloveniji, saj v njej po nekaterih podatkih živi kar 290.000 prebivalcev, zaseda pa zelo veliko površine. Cena apartmajev v centru Ljubljane je bistveno višja, kot pa cena apartmajev na centru oddaljenih lokacijah.

V kolikor imate omejen proračun, pa bi kljub temu še vseeno radi preživeli nekaj dni v Ljubljani in raziskovali njene skrite kotičke in znamenitosti, potem vam svetujemo, da najamete apartma, ki je nekoliko bolj oddaljen od samega centra mesta, nato pa si priskrbite vozovnico za avtobus, s katerim se boste lahko peljali na vse konce Ljubljane po zelo dostopni ceni. Apartmaji Ljubljana, ki so bolj oddaljeni od samega centra mesta so cenovno dostopnejši, verjetno pa boste nekoliko bolj stran od glavnega dogajanja imeli tudi nekaj več miru za počitek.

Cene apartmajev v Ljubljani se običajno gibljejo nekje od 60 € na noč naprej. Ponavljamo, da je zelo težko točno povedati, kakšna bi bila povprečna oz. bolje rečeno normalna cena, zato vam svetujemo, da te podatke preverite neposredno na trgu. Faktorjev, ki vplivajo na ceno je več, zato bo najbolje, da kar sami preverite ceno za apartmaje v Ljubljani, ki so vam všeč.

Apartmaji Ljubljana – kaj vse si v Ljubljani morate ogledati?

Ljubljana je mesto z zares bogato zgodovino, zato zanimivosti tukaj zagotovo ne bo zmanjkalo. Ljubljana svojim obiskovalcem lahko ponudi vse, kar danes ponujajo večja Evropska mesta. V kolikor si želite dopust oz. oddih v Ljubljani preživeti na nekoliko bolj zabaven način, boste nad nočnim življenjem tu najverjetneje kar navdušeni. Ljubljana ima praktično vsak dan v tednu odprto veliko število lokalov in diskotek, kjer se boste lahko zabavali do poznih nočnih ur.

ljubljana apartmaji

V kolikor ste ljubitelji arhitekture boste v tem mestu zagotovo prišli na svoj račun. V Ljubljani je veliko dela opravil arhitekt Jože Plečnik, ki je v Ljubljani zgradil veliko objektov, ki so še danes vredni občudovanja. V kolikor vam je bolj všeč stara arhitektura ne smete izpustiti sprehoda po stari Ljubljani, kjer se nahaja glavni center mesta, saj je na tem delu izjemno veliko hiš z osupljivo arhitekturo, ki so še danes zelo lepo ohranjene. Apartmaji Ljubljana se nahajajo tudi na tej lokaciji, tako da v kolikor iščete apartma za čim bolj romantično preživljanje vašega dopusta, potem bo stari del Ljubljane zagotovo dobra izbira. Cene so na tem delu seveda nekoliko višje, še posebej v primeru, da gre za bolje opremljene apartmaje, toda v kolikor vam cena ni ravno pomembna, potem verjamemo, da le ta ne bi smela biti večji problem.

Ljubljana ima tudi veliko športnih objektov, ki so vredni ogleda, prav tako si morate ogledati Ljubljanski grad, ki je zares lepo ohranjen. Na gradu si boste s svojo družino ali prijatelji lahko privoščili okusno kavo, medtem ko boste uživali v nepozabnem razgledu na Slovensko prestolnico.

Ljubljana se lahko pohvali tudi s številnimi nakupovalnimi centri, kjer boste navdušenci nad modo prišli na svoj račun. V kolikor pa vas bolj zanima narava bo dobra izbira obisk mestnega živalskega vrtu, kjer imajo svoj dom številne eksotične, kot tudi bolj domače divje živali.

Ljubljana in kulinarika

Ste ljubitelj dobre hrane? Najverjetneje ste na to vprašanje odgovorili z DA, kajti le kdo pa nima rad dobre hrane, kajne? Slovenija na splošno je v svetu dobro poznana po svojih kulinaričnih dobrotah, ki jih morate poizkusiti! Slovenija se lahko pohvali s številnimi specialitetami, ki bodo poskrbele za pravo eksplozijo okusov v vaših ustih. Apartmaji Ljubljana nudijo odlično izhodiščno točko za obiskovanje enih najboljših restavracij v mestu, kjer boste lahko uživali v hrani, ki jo bodo za vas pripravili eni najboljših slovenskih kuharjev.

ljubljana kulinarika

V Ljubljani se nahajajo številne priznane restavracije, ki vas ne bodo razočarale. Vse je seveda odvisno od tega, kaj neki si dejansko želite, kakšne okuse imate radi in kaj v kulinariki vam je najbolj všeč, zato vam predlagamo, da na kakšni spletni strani, kot je www.tripadvisor.com preverite, katere restavracije bi bile za vas najprimernejše in nato opravite rezervacijo. Pomembno je, da imate vedno opravljene rezervacije, saj boste v nasprotnem primeru najverjetneje ostali praznih rok, saj je povpraševanje v Ljubljani po teh restavracijah veliko.

Apartmaji Ljubljana so odlično izhodišče za raziskovanje ostalih delov Slovenije

Če želite Slovenijo zares dobro spoznati, se boste morali odpraviti na vse konce naše prelepe dežele. Slovenija je pravi biser v samem središču Evrope, zato vam svetujemo, da si vzamete dovolj časa, da jo boste lahko dobro spoznali. Če boste najeli apartma v Ljubljani, ali pa kar hotel, bo to predstavljalo odlično izhodišče za nadaljnje raziskovanje Slovenije. Ljubljana se nahaja na odlični lokaciji, saj je dejansko v središču same države.

Če iščete ideje kam se odpraviti na izlet po Sloveniji vam vsekakor svetujemo, da se vsaj enkrat zapeljete na celodnevni izlet na gorenjsko, kjer se skriva ogromno lepih lokacij, ki si jih obvezno morate ogledati! Ena izmed takih lokacij je zagotovo Bled, ki predstavlja pravi biser Slovenije, nato se lahko zapeljete še nekoliko dlje in sicer do Bohinjskega jezera, ki je še bistveno bolj naraven in bistveno manj pozidan, kot to velja za Bled.

Na gorenjskem imate še nešteto drugih lokacij, ki si jih je vredno ogledati. Svetujemo vam, da se odpravite na naš blog, kjer redno objavljamo zanimive članke z idejami za izlete po Sloveniji.

Prav tako vam bodo apartmaji Ljubljana nudili odlično izhodišče za obisk Slovenske obale, Dolenjske regije, kot tudi Štajerske regije in Prekmurja. Slovenija je majhna država in v le nekaj urah vožnje z avtomobilom se že lahko znajdete na povsem drugem koncu. To pomeni, da boste iz izhodiščne točke, ki je v vašem primeru Ljubljana v nekaj urah lahko prišli kamorkoli. Mar ni to nekaj čudovitega? Malo je držav na svetu, ki se lahko pohvalijo s takšnim luksuzom, kar se tega področja tiče in zato smo Slovenci na našo domovino še toliko bolj ponosni.

Kako pa so opremljeni apartmaji Ljubljana?

V Ljubljani imate na voljo za najem kar nekaj različnih vrst apartmajev. Lahko se odločite za najem apartmajev, ki so bolj staromodno opremljeni, saj se lastniki trudijo, da bi ustvarili čim bolj klasičen občutek bivanja. V kolikor vas zanima, kako je bilo pred več leti, potem bo to odlična izbira za vas, v kolikor pa ste bolj modern tip človeka bo najbolje, da najamete apartma, ki je moderno opremljen. V Ljubljani imate namreč vse to na voljo, saj je apartmajev zares veliko. Bodite le pozorni na to, da boste rezervacijo opravili kar nekaj časa v naprej, da vas slučajno čas ne povozi, kajti v tem primeru boste kar težko našli apartma, ki bi bil vreden vašega denarja.

Na trgu je danes na voljo kar nekaj različnih platform, ki omogočajo iskanje, kot kasneje tudi rezervacijo turističnih nastanitev v Sloveniji in drugod po svetu, zato vam svetujemo, da apartmaje iščete tudi tam. Denimo spletni portal Booking.com je izjemno kvalitetna in ugodna rešitev za tovrstne stvari, pomembno je le, da ponovno rezervacijo opravite hitro, saj je ponudba dobrih apartmajev tako v Ljubljani, kot drugod po Sloveniji kar precej omejena. Zavedajte se, da tudi veliko tujih turistov prihaja v Slovenijo, ker si želijo spoznati našo deželo in posledično so vse dobre turistične nastanitve že kar hitro zapolnjene.

5/5 - (2 votes)