blejsko jezero slovenija
Zanimivosti

Blejsko jezero

Blejsko jezero je prav gotovo ena izmed čudovitih turističnih destinacij, na katero smo Slovenci upravičeno zelo ponosni. Blejsko jezero je izjemno zanimivo predvsem zaradi otoka, ki se nahaja na sredini jezera, prav tako pa je jezero kot tako izjemno privlačno za obiskovalce zaradi svoje naravne lepote, čudovite narave, ki ga obdaja in seveda zaradi kremne rezine, ki jo preprosto morate naročiti, če se gibljete v teh krajih.

Aktivnosti na in v okolici jezera

Ko se odpravite na Bled, imate na voljo kar nekaj različnih aktivnosti s katerimi se v teh krajih lahko ukvarjate. Blejsko jezero že dolga leta nudi izjemen kraj za vse, ki radi uživajo med kopanjem v sladki vodi, drži pa dejstvo, da je možnost kopanja v Blejskem jezeru omejena na le nekaj mesecev, ko je temperatura vode dovolj visoka, da je kopanje lahko prijetno. Zaradi svoje lege je voda v Blejskem jezeru večino mesecev v letu prenizka, da bi omogočala kopanje. Najdejo se seveda junaki, ki se tudi v času zime upajo skočiti v ledeno mrzlo jezero, ampak v tem primeru vsekakor ne gre za užitek, pač pa za neko osebno zadovoljstvo.

Kolesarjenje okoli jezera in bližnji okolici

Če ste ljubitelj kolesarjenja, boste na Bledu lahko zelo uživali, saj je v teh krajih na voljo veliko različnih poti, ki so primerne za vožnjo s kolesom. Za vse, ki imate radi umerjeno vožnjo brez večjih fizičnih naporov, bo vožnja okoli jezera prav gotovo zelo prijetna, saj se na tej poti ne nahajajo večji vzponi, ki bi kolesarjem z nekoliko slabšo fizično pripravljenostjo predstavljali težave. Seveda pa se bo tudi za bolj zahtevne in fizično bolje pripravljene kolesarje v teh krajih lahko našlo kar nekaj poti, ki bodo preizkusile njihovo pripravljenost. Nenazadnje se Bohinjsko jezero vseeno nahaja na Gorenjski, kjer je teren precej razgiban, vzponi pa so v teh krajih stalnica.

Uživanje ob odlični hrani

Slovenija je znana po zelo dobri hrani. Ker gre za zelo majhno državo bi človek pričakoval, da bo kulinarika precej enolična, toda Slovenija vsekakor ponuja izjemno veliko na področju kulinarike in na Bledu si boste lahko privoščili Slovenske specialitete, ki vam jih bodo pripravili izkušeni vrhunski kuharji. Obiščite eno izmed priznanih restavracij in poskrbite, da boste uživali v okusih, ki so vam osebno najbolj všeč.

Blejsko jezero je najbolj znano po svoji kremni rezini, katere glas seda zelo daleč. Vsak, ki se odpravi na Bled si verjetno želi, da bi lahko poizkusil to slastno kremno rezino, ki jo vsi tako zelo hvalijo. Bodite le pozorni na to, da jo boste jedli na pravem mestu oz. v pravi restavraciji / slaščičarni, kajti če boste zavili v napačno, boste lahko nad kremno rezino kar malo razočarani.

Slovenija je znana tudi po dobrih vinih in čeprav na gorenjskem trta ne uspeva ravno najbolje, boste kljub temu lahko preizkusili vina iz različnih koncev naše države, kar bo vaš obisk in raziskovanje okusov Slovenije postavilo še na bistveno višji nivo. Blejsko jezero je torej za ljubitelje dobre hrane in dobrih vin pravi raj.

Ocenite to stran