slap kozjak slovenija
Zanimivosti

Slap Kozjak

Slap Kozjak spada med ene lepših slapov v Sloveniji, pa čeprav je konkurenca zelo velika. Slovenija se lahko pohvali z veliko slapovi, zato v kolikor ste velik ljubitelj narave verjamemo, da boste navdušeni ob pogledu na prav vsakega izmed njih. Slap Kozjak je po mnenju obiskovalcev eden najlepših slapov v Sloveniji, to pa je verjetno zato, ker ima zares prav posebno lego. Nahaja se na zelo lepi lokaciji, ki si jo je vredno ogledati.

Kako do slapa Kozjak?

Slap Kozjak se nahaja v Kobaridu (Ponudba apartmajev v tem mestu se nahaja TUKAJ). Pot od samega slapu ni zahtevna, vendar jo bo potrebno obvezno prehoditi peš. Dostop z avtomobilom je namreč mogoč samo do določene točke, kjer se nahaja urejeno parkirišče, za katerega pa bo po novem žal potrebno odšteti nekaj evrov. Verjemite nam, da ne boste prvi, ki se boste nad to potezo pritoževali, toda tako pač je, s tem se je danes potrebno sprijazniti in se čim manj ozirati na to.

Nato se boste od parkirišča naprej odpravili peš. Do vašega cilja, torej do slapa Kozjak vas čaka nekje med 15-20 minut hoje. Odvisno od vaše fizične pripravljenosti in tempa, nekje v povprečju pa obiskovalci potrebujejo med 15-20 minut. Pot je enostavno, zato jo lahko brez večjih težav prehodi skoraj vsak, vseeno pa vam svetujemo, da si obujete pohodniške čevlje, saj ste brez njih pogosto v naravi podvrženi večjemu tveganju za različne poškodbe.

Pot do slapa Kozjak se vije v neposredni bližini reke Soče, ki vas bo očarala s svojo lepoto. Na poti do slapa se boste lahko ustavili tudi na visečem mostu čez reko Sočo, ki predstavlja odlično točko za fotografiranje.

Da, tudi ogled slapu bo potrebno plačati!

Ko se bo pot približala vašemu cilju, vas bo ponovno v slabo voljo spravila lesena hišica, v kateri se nahaja prodajalka vstopnic za ogled slapa. Le nekaj mesecev nazaj je bila pot do slapa Kozjak brezplačna, žal pa temu ni več tako. Za ogled slapa boste morali odšteti nekje med 3-5€, odvisno od vaše starosti in statusa. Študentje in upokojenci imate možnost izkoristiti popust, zato to priložnost vsekakor izkoristite. Pustimo sedaj te stvari na strani, da vas ne bomo odvrnili od tega, da bi si slap Kozjak odšli ogledati, saj je ogled le tega vsekakor vreden teh nekaj evrov.

Končno slap Kozjak!

Ko ste prestali vse zgoraj napisane korake, boste imeli priložnost, da si končno ogledate ta prečudovit slap, ki predstavlja pravo mojstrovino narave. Salp Kozjak se nahaja na zelo zanimivi lokaciji, ki predstavlja pravi raj za fotografe. Do slapa vodi pot, ki so jo izdelali iz lesa, da je dostop bistveno bolj enostaven in bistveno manj nevaren, kot bi bil sicer. Vseeno bodite pozorni kam stopate, saj je na tej lokaciji običajno precej vlažno in tla posledično postanejo zelo spolzka. Poskrbite najprej za svojo varnost in varnost ostalih obiskovalcev slapa Kozjak, nato pa šele pride na vrsto pač za užitek in občudovanje tega prekrasnega slapa. Naj vas še opozorimo, da se na socialnih omrežjih lahko vidi zelo veliko fotografij, ko se ljudje slikajo med plavanjem v vodi pod slapom. Plavanje na tej lokaciji je stroko prepovedano, zato vas prosimo, da tega ne počnete. Spoštujte postavljena pravila in poskrbite, da boste maksimalno spoštovali tamkajšnjo naravo.

Ocenite to stran