kolesarjenje
Priporočene aktivnosti

S kolesom po Sloveniji

Ali radi kolesarite? Slovenija je po našem skromnem mnenju za kolesarje pravi raj, saj se lahko pohvali z ogromno čudovite narave, ki je za kolesarje prava paša za oči. Kolesarjenje v naravi je nekaj neprecenljivega. Koristno je tako za naše fizično in psihološko zdravje, kolesarjenje v objemu čudovite narave pa vam bo pričaralo tudi nasmeh na obrazu in vas spravilo v dobro voljo.

Slovenija je čudovita dežela, ki skriva nešteto krajev, ki si jih obvezno morate ogledati. Če ste ljubitelj gora, če imate radi razgibana območja, če se ne ustrašite gozdov brez konca, v kolikor ljubite reke, slapove, morje in jezera, potem je Slovenija prava dežela za vas.

Mnogi turisti s celega sveta prihajajo v Slovenijo, da bi lahko pri nas preživeli nekaj dni, se spočili od napornega tempa življenja in se nato odpravili spočiti in prerojeni nazaj v ta hitri svet, ki postaja čedalje bolj obremenjujoč. Slovenija skriva ogromno priložnosti za odličen dopust, česar se očitno turisti bolje zavedajo, kot mi sami.

No pa vendarle, če si želite našo malo Slovenijo še bolje spoznati, skoraj ne verjamemo, da obstaja boljši način da to naredite, kot da se usedete na kolo in jo v celoti prekolesarite. No, morda ne ravno v celoti, saj bi v tem primeru postavili kakšno normo za svetovno prvenstvo, vseeno pa boste s kolesom lahko raziskali dobršen del Slovenije.

Katere regije so za kolesarje najbolj prijazne?

Slovenija je majhna dežela, ki jo lahko razdelimo v nekaj glavnih regij. Za kolesarje je najverjetneje najbolj prijazna regija Prekmurje, kjer je zelo veliko ravnine, kar bo tudi neizkušenim kolesarjem in kolesarjem z nekoliko manj fizične kondicije omogočilo, da se bodo brez večjih težav vozili naokoli. Prekmurje je lahko za nekatere kolesarske navdušence malo dolgočasno, saj je v tej regiji zares zelo veliko ravnine, je pa res, da smo si ljudje različni in da ima prav vsak svojo definicijo idealnega kolesarskega izleta.

s kolesom po sloveniji

Gorenjska – raj za kolesarje!

Če imate radi gore, če imate radi reke, če imate radi krasne razglede, potem bo kolesarjenje po Gorenjski prava izbira za vas. Gorenjska ima prekrasne kolesarske poti, kjer se preprosto ne boste morali načuditi lepoti narave. Gorenjska je zelo razgibana regija, ki ima sicer zelo veliko vzponov in spustov, kar lahko kolesarjenje naredi precej zahtevno, toda izplača se malo potruditi. Če ste izkušen kolesar, ki je v svojem življenju prevozil že nešteto kilometrov, potem verjamemo, da ne boste imeli večjih težav, če pa ste v kolesarstvu novi, vam vseeno svetujemo, da na začetku ne pretiravate in si raje nekoliko skrajšate kolesarske izlete, da ne boste na koncu preveč utrujeni.

Romantična obala

Slovenija se lahko pohvali tudi z manjšim delom obale, ki svojim obiskovalcem zares veliko ponuja. Slovenska obala je za kolesarjenje prav tako izjemno dobra lokacija, saj se boste lahko kar nekaj kilometrov vozili neposredno ob morju, kar bo v vas pričaralo prav posebne občutke.  Če se odločite, da boste na slovenski obali preživeli več dni, vam svetujemo, da si rezervirate apartma na slovenski obali, ki vam bo omogočil, da se boste po napornem dnevu lahko spočili in si napolnili baterije za naslednji dan, ko boste lahko s svojim kolesom odšli na naslednji kolesarski izlet, ki vas skoraj zagotovo ne bo razočaral. Kam na slovenski obali se boste odpravili pa je popolnoma vaša odločitev.

Bi radi rezervirali apartma v Sloveniji za vaš naslednji kolesarski izlet? Tukaj boste našli široko ponudbo ugodnih apartmajev po vsej Sloveniji.

Ocenite to stran