rafting slovenija
Priporočene aktivnosti

Rafting v Sloveniji

Slovenija je raj za različne športne aktivnosti, ki so povezane z naravo. Slovenija se lahko pohvali s čudovito, neokrnjeno naravo, ki človeku omogoči popoln odklop od napornega tempa življenja, ki je značilen za današnje čase.

rafting slovenija

Iščete dobro idejo, kako bi pobegnili od vse norije okoli vas in svoj dragoceni čas izkoristili za poglabljanje vezi med ljudmi, ki so vam pri srcu? Potem vam svetujemo, da si rezervirate prost dan, zberete ekipo prijateljev, družino ali morda celo sodelavcev s katerimi bi se radi bolje spoznali in zbližali, nato pa pri enem izmed številnih ponudnikov rafting storitev v Sloveniji rezervirajte prost termin. Rafting je prav posebno doživetje, ki ga morate preizkusiti! Svetujemo vam, da se odpravite na rafting v mesecih, ko je precej padavin, zato, da bo voda visoka, kajti takrat so spusti najbolj razburljivi.

V Sloveniji imamo na izbiro ogromno število rek, ki nudijo možnost raftinga. Nekatere reke, po kateri se lahko spustite z raftom so reka Soča, Sava, Kolpa… Vse vam nudijo prekrasen pogled na okoliško naravo, naš nasvet pa je, da se odpravite na reko Sočo, ki je že sama po sebi s svojo smaragdno zeleno barvo zares nekaj posebnega in ne bo pustila ravnodušnega še tako zahtevnega obiskovalca.

Rafting je odlična priložnost za aktivno preživljanje prostega časa, odlična priložnost za druženje z najbližjimi in za spoznavanje Slovenskih rek, ki so zares prava paša za oči. Ko se boste odpravili na rafting se boste v rekah lahko tudi okopali, saj boste imeli na sebi neopren, ki bo poskrbel, da vam ne bo mraz. Denimo reka Soča se lahko kar precej ohladi in kopanje ali samo namakanje v njej brez primerne opreme je seveda skoraj da nemogoče. Morda za nekaj minut, kaj več pa res ne…

Kako poteka rafting?

Se sprašujete, kako neki vse skupaj poteka? Ste pred odhodom malo nervozni, saj ne veste kaj pričakovati? Pa saj smo lahko iskreni…Le kdo pa ni nervozen, ko se prvič odpravlja na novo preizkušnjo? Lahko bi temu rekli kar pozitivna nervoza, saj je nekoliko neprijetna, ampak vse v mejah normale.

kako poteka rafting

Naj vas pomirimo. Rafting po Sloveniji je, vsaj v kolikor se boste odločili za običajno turistično ponudbo popolnoma varen. Z vami bodo vedno izkušeni vodiči, ki imajo za seboj že nešteto spustov po omenjenih rekah, poznajo vsak kotiček, vse pasti oz. možne nevarnosti, zato naj vas nikar ne skrbi, da bi se vam zgodilo kaj slabega. Pred vsakim spustom vas bodo tudi seznanili o tem, kako se morate na raftu obnašati, kakšna so pravila, ki se jih morate držati in kako ravnati v primeru, da se zgodi kaj nepredvidljivega. Poskrbite, da boste vedno upoštevali njihova navodila in da ne boste brezglavo ravnali, saj bi to povečalo možnosti za težave.

Kakorkoli že, rafting je izjemno prijetna izkušnja, ki je tudi polna adrenalina v kolikor se na reko odpravite v mesecih, ko je v rekah dovolj vode, da so brzice takšne, kot morajo biti, da je rafting prav razburljiv. Želimo vam čim bolj zanimivo izkušnjo, prav tako pa vam polagamo na srce, da se ozrete okoli sebe, da opazujete naravo, ki je okoli vas in da spoštujete prav vsak košček slovenskih rek, saj predstavljajo prave bisere naše prelepe Slovenije.

1/5 - (1 vote)