Razmišljate o dopustu na enem najlepših otokov na hrvaški obali?

Hrvaška obala ima nešteto lepih kotičkov, kjer se boste lahko popolnoma odklopili od napornega tempa življenja. Čudovite plaže, prijazni in gostoljubni domačini, kristalno čisto morje, ogromno število sončnih in toplih poletnih dni… Vse to so razlogi, ki leto za letom na Hrvaško obalo privabijo na milijone turistov iz celega sveta. Med vsemi temi lepimi kraji, kako sploh izbrati lokacijo, ki bo vam osebno najbolj všeč? Kljub temu, da je Hrvaška obala izjemno lepa in zelo priljubljena, še vedno lahko izluščimo nekaj najbolj priljubljenih lokacij in otok Korčula nedvomno sodi med njih. Apartmaji Korčula so zelo priljubljena izbira in vsako leto v glavni turistični sezoni preprosto pokajo po šivih. Korčula apartmaji so poleg hotelov na tem otoku ena izmed najbolj priljubljenih nastanitev, za katere se odločajo njeni obiskovalci. V tem prispevku bomo navedli nekaj glavnih razlogov, zakaj priporočamo, da se odpravite na oddih na Korčulo in kaj vse bi vam predlagali, da si tam ogledate.

apartmaji korčula

Preden se odpravite na dopust na otok Korčula, si je pametno pridobiti nekaj informacij, ki vam bodo dobro služile med samim oddihom. Običajno se turisti na Korčulo odpravljajo predvsem z razlogom iskanja miru in tišine. Apartmaji Korčula vam bodo to vsekakor omogočili, če boste izbrali tiste prave. Na Korčuli so namreč na voljo za najem tudi apartmaji, ki se nahajajo v nekoliko bolj »živahnih« delih otoka, ki niso ravno najbolj primerni za osebe, ki iščejo mir in tišino. Menimo, da velja izpostaviti, da je na Korčuli veliko apartmajev, ki so namenjeni popolnemu odklopu in da je otok generalno gledano namenjen počitku, vseeno pa so na njem tudi kraji, ki so bolj primerni za osebe željne zabave.

Otok Korčula velja za enega najlepših z razlogom – vsaj po našem mnenju. Ob našem obisku otoka Korčula smo si ogledali velik del tega prekrasnega otoka in iz prve roke vam lahko povemo, da je to otok, ki ga nikoli ne bomo pozabili. Kristalno čisto morje, pomirjujoč vonj borovcev, šumenje valov in gretje na toplem soncu te na Korčuli povsem prevzamejo in te prisilijo, da daš svoje sive celice na OFF in se popolnoma prepustiš uživanju.

Ene najlepših plaž na Hrvaškem

Otok Korčula svojim obiskovalcem zagotovo ponuja ene najlepših plaž s kristalno čistim morjem, kjer se boste lahko popolnoma odklopili od napornega tempa življenja.

Mir in tišina za popoln odklop

Otok Korčula velja za otok počitka in miru. Če iščete skrite kotičke, kjer boste lahko ure in ure v miru poležavali v senci borovcev, potem je Korčula prava izbira za vas.

Primerno za družine z otroki

Planirate Korčulo obiskati z vašo družino? Ni problema! Korčula je kot nalašč za preživljanje dopusta skupaj z družino, saj so na voljo tudi lepo urejene plaže, kjer bodo otroci še kako uživali.

Lepo urejeni apartmaji na otoku Korčula

Korčula apartmaji ob morju, kot seveda tudi ostali so običajno moderno opremljeni, ponujajo pa vam čisto vse, kar potrebujete za popoln oddih.

Za vse ljubitelje kristalno čistega morja

Za najem apartmaja na Korčuli se vsako leto odločijo številne skupine potapljačev, ki lahko maksimalno uživajo med potapljanjem v kristalno čistem morju.

Apartmaji Korčula

Ko ste izbrali lokacijo za vaš naslednji oddih, je čas, da rezervirate udobno nastanitev, kjer boste imeli na voljo vse, kar potrebujete za nepozabne počitnice.

Vpišite ime kraja, kjer bi radi najeli apartma in izberite želeni termin:Booking.comBooking.com

korčula apartma

Tri mesta, ki si jih na Korčuli morate ogledati

Mesto Korčula je kraj, ki ga ob obisku Korčule preprosto ne smete izpustiti. Mesto Korčula je čudovito ohranjeno starodavno mestece, kjer se boste lahko naužili lepot starega obmorskega mesteca. Mesto Korčula je najbolj znano mesto na tem otoku, pa ne samo zaradi svojega imena, pač pa tudi zaradi svoje slikovitosti in lepote. Apartmaji Korčula se nahajajo tudi na tej lokaciji in po našem mnenju so to apartmaji, ki se na otoku Korčula najhitreje oddajo. To mestece velja za turistično enega najbolj zanimivih krajev na celotni Hrvaški obali, zato lahko pričakujete, da bodo cene za najem apartmaja tu še toliko višje. Tudi, če v tem mestecu ne boste prebivali, vas vseeno vzpodbujamo, da si ga pridete vsaj ogledati in da si v njem privoščite kakšno dobro večerjo ali kosilo, saj bo to prav posebna izkušnja za vse.

Bi morda apartma raje najeli v mestu Vela Luka? Apartmaji Korčula na tej lokaciji prav tako veljajo za ene najbolj priljubljenih, saj Vela Luka velja za drugo najbolj znano mesto na tem otoku. Vela Luka je znana predvsem po slavnem Hrvaškem pevcu Oliverju Dragojeviću, ki je našel prav posebno mesto v srcih milijonov njegovih poslušalcev. Oliver Dragojević je sedaj pokopan v svojem rojstnem kraju na Korčuli in bo zagotovo za vedno ostal eden najboljših pevcev na Hrvaškem. Vela Luka je mestece, ki se ga izplača ogledati. V bližini se nahaja tudi Vela Špilja, ki je za turiste prav tako izjemno zanimiva in bi vam tudi svetovali, da si jo pridete ogledati.

Če bi želeli bivati blizu mesta Korčula, ampak ne bi želeli biti neposredno v samem mestu, potem vam svetujemo, da si najamete apartma ali kakšno drugo obliko nastanitve v mestu Žrnovska Banja, ki se nahaja zelo blizu, ampak je dovolj odmaknjeno, da boste imeli svoj mir. Žrnovska Banja ponujasvojim obiskovalcem zelo lepe sprehajalne poti, na voljo boste imeli čudovito urejene plaže, kjer se boste lahko maksimalno odpočili. Prav tako imate ob morju na voljo kar nekaj dobrih restavracij in barov, kjer se boste lahko razvajali. Apartmaji Korčula na tej lokaciji so zelo priljubljeni, saj je Žrnovska Banja zelo priljubljena na sploh. Zaradi priljubljenosti tega kraja je bolje, da pohitite z oddajo rezervacije, saj si boste le tako lahko zagotovili prost apartma.

Kakšni so Korčula apartmaji?

Apartmaji Korčula so vsako poletje zelo pogosto maksimalno zasedeni. To je dejstvo, ki se ni spremenilo že veliko let. Če se odpravljate na Korčulo in tudi sami razmišljate o najemu apartmaja, potem pohitite z rezervacijo. Apartmaji so torej na tem otoku nastanitev številka ena po priljubljenosti, zato je še kako pomembno, da so le ti dobro urejeni. Če vas skrbi, da bi naleteli na kakšen apartma, ki bo zelo slabo opremljen ali urejen na sploh, smo mnenja, da je ta skrb povsem odveč. Apartmaji na otoku Korčula domačinom pomenijo velik del zaslužka, zato je še toliko bolj pomembno, da so le ti maksimalno dobro urejeni, saj se v nasprotnem primeru ljudje ne bodo vračali k njim.

Eni izmed najbolj priljubljenih apartmajev so Korčula apartmaji ob morju, ki svojim najemnikom nudijo prvovrstno preživljanje oddiha. Korčula apartmaji ob morju vam bodo omogočili, da bo prva stvar, ki jo boste zjutraj uzrli prekrasen razgled na morje, te apartmaji pa vam nudijo tudi hiter in zelo enostaven dostop do morja, zato se jih zares izplača najeti. Apartmaji ob morju veljajo še za toliko bolj priljubljene, zato vam predlagamo, da rezervacijo oddate kar nekaj mesecev pred vašim prihodom.

korčula apartmaji
korčula apartmaji ob morju

Kaj je dobro vedeti o otoku Korčula?

Korčula slovi daleč naokoli. V tujini velja za enega najbolj priljubljenih otokov in številni turisti iz celega sveta si jo želijo obiskati. Turizem na tem otoku je izjemno pomembna gospodarska dejavnost, zato si vsi prizadevajo, da so turistične nastanitve in ponudba na sploh na zares visokem nivoju. Hrvaška na sploh vlaga zelo veliko v razvoj turizma, saj je to dejavnost številka ena pri njih. Na Korčuli zatorej lahko pričakujete kakovostne apartmaje, hotele in lepo urejene plaže.

Ko izbiramo destinacijo za naš naslednji oddih, nam je običajno zelo pomembno, kakšne plaže se nahajajo na lokaciji, ki jo planiramo obiskati. Korčula na tem področju ponuja vse, kar bi si lahko želeli. Če iščete plažo, ki je bolj odmaknjena od vrveža, potem jo boste zagotovo našli, v kolikor pa bi raje uživali na eni izmed plaž, ki je bolj obljudena in kjer je na splošno več dogajanja, pa boste tudi takšne brez večjih težav lahko našli.

Kulinarika na otoku Korčula je nekaj posebnega. Če boste otok obiskali poleti, ko bo večina restavracij odprtih, potem boste lahko maksimalno uživali med razvajanjem svojih brbončic. Otok Korčula je znan po svoji dobri hrani, svetujemo pa vam, da poizkusite tudi njihovo oljčno olje in vino. V kolikor ste ljubitelju visoke kulinarike, boste v tem kraju zagotovo lahko našli restavracije, ki bodo temu primerne, zato vas vzpodbujamo, da se odpravite k njim in se pustite razvajati. Če se odločite za lokalne dobrote, ne boste kaj dosti zgrešili, saj so preprosto odlične!

V številnih glavah obiskovalcev se je Korčula pozicionirala kot otok miru in tišine. To pa verjetno zato, ker ponuja številne lokacije in kraje, kjer se boste lahko popolnoma odklopili od mestnega vrveža in hitrega tempa vašega življenja. Korčula velja za otok počitka in miru in v kolikor iščete otok, kjer se odvijajo nore zabave, potem ta otok za vas najverjetneje ne bo ravno najbolj primeren. Bolje bo, če se odločite za obisk otoka Pag v primeru, če ste žejni dobre zabave, saj je otok Pag s svojimi znanimi Zrčami tisti otok, ki vam na tem področju ponuja največ.

Korčula je zelo zelen otok, prekrit z borovci. Narava je po večini neokrnjena, na voljo pa imate številne skrite kotičke, kjer se boste lahko odpočili. V kolikor ste ljubitelj narave, potem je zelo priporočljivo, da se odpravite na oddih na otok Korčulo, saj boste tam lahko občudovali neokrnjeno naravo, kot malo kje drugje v tem času.

Glavne zanimivosti, ki si jih morate ogledati na otoku Korčula

Otok Korčula ne ponuja le lepih plaž in mirnih kotičkov, pač pa ponuja še zelo veliko zanimivosti, ki si jih lahko kot obiskovalec ogledate. Vsekakor vam toplo priporočamo, da svoj oddih izkoristite tudi za raziskovanje otoka, da boste lahko spoznali zares čim več zanimivosti in znamenitosti, ki jih ta otok ponuja. Otok Korčula ima bogato zgodovino, ki so jo izplača spoznati. Kako boste raziskovali otok je precej odvisno od tega, kje boste najeli apartma Korčula. Če boste imeli Korčula apartma na lokaciji, od koder boste imeli enostaven dostop do vseh glavnih cest, potem boste zelo mobilni in boste otok lahko hitro raziskali. Kaj vse vam predlagamo, da si na tem otoku ogledate?

Kot smo že dejali, bi vam vsekakor predlagali, da obiščete mesto Korčula, ki je zelo slikovito, zelo lepo ohranjeno mestece, ki je kot nalašč za ustvarjanje čudovitih fotografij in spominov na sploh. Vela Luka z okolico je prav tako priljubljena turistična točka, zato se izplača obiskati tudi to mestece. Blizu Vele Luke pa se nahaja Vela Špilja, ki velja za eno večjih zanimivosti na otoku Korčula. Če se boste odločili za ogled Vele Špilje, potem je pametno, da si prej ogledate urnik delovanja, saj ni vedno odprta. Na otoku Korčula vam svetujemo, da si ogledate tudi plaže, kot so Pupnatska Luka, Lumbarda, Smokvica in ostale. Gre za plaže, kjer boste lahko uživali v kristalno čistem morju, nekatere imajo tudi restavracijo ali bar, kjer boste lahko uživali med kulinaričnim razvajanjem.

Apartmaji Korčula veljajo za eno najboljših opcij za preživljanje oddiha

Če ste se odločili, da boste vaš naslednji oddih preživeli na Korčuli, vam toplo priporočamo, da oddajo rezervacije opravite čimprej, saj je običajno povpraševanje po apartmajih na Korčuli zelo veliko in če boste pohiteli, boste imeli večjo izbiro.

Koliko stanejo apartmaji na Korčuli?

Cena apartmajev na Korčuli je odvisna predvsem od lokacije, kje jih boste najemali in od termina vašega prihoda. Korčula apartmaji ob morju so seveda nekoliko držaji, toda če imate radi čudovite razglede in jutranje plavanje, potem je to prava izbira za vas. Lahko bi rekli, da se cene v glavni sezoni gibljejo nekje od 80 evrov na noč naprej.

Katera mesta imajo na Korčuli največ apartmajev za najem?

To je zelo težko odgovoriti. Tega podatka žal nimamo na voljo. Najverjetneje je najbolj priljubljen del Korčule tam, kjer se nahaja mesto Korčula, kje točno pa se nahaja največ apartmajev, pa žal ne vemo točno. Dejstvo je, da je večina apartmajev nekoliko bolj ob morju, tako da v notranjosti otoka ne pričakovati, da boste našli zelo veliko nastanitev.

Koliko prej je pametno rezervirati apartma na Korčuli?

Vsaj nekaj mesecev. Povpraševanje v poletnih mesecih je ogromno, zato pohitite z rezervacijo. Če boste rezervacijo opravili hitro, potem boste imeli veliko večjo izbiro o tem, kje boste bivali, prav tako pa boste lahko izbrali apartmaje, ki so nekoliko lepše urejeni.

Kdaj je najboljši čas za obisk Korčule?

Vsekakor poletje. Pomladi je na Korčuli lahko že zelo lepo, ampak je običajno morje še premrzlo za kopanje. Najboljše bo, da se na Korčulo odpravite v glavni poletni sezoni, saj vam bo vreme takrat najbolj naklonjeno.

5/5 - (2 votes)