Golte je zagotovo edinstvena destinacija v Sloveniji, saj poleg čiste narave, zimskega smučanja in poletnih aktivnosti v gorskem okolju ponuja mir in dobesedno » oddih nad oblaki ». Na planini boste našli en hotel, kakšno planinsko kočo, par avtomobilov pred hotelom in neskončno možnosti za preživljanje prostega časa v naravi. Apartmaji Golte se hitro napolnijo tako pozimi, kot tudi poleti, saj kapacitet ni veliko. Na planino se lahko zapeljete z avtomobilom, vendar je vzpon kar strm, še zlasti pozimi je vzpon z gondolo hitrejši in enostavnejši, hkrati pa posebno doživetje ob čudovitem panoramskem razgledu, ki jemlje dih.

Apartmaji Golte – Pravljični oddih nad oblaki

apartmaji golte
Slika je simbolična.Booking.comBooking.com

Vremenska napoved za okolico smučišča Golte:

Apartmaji Golte – Pravljični oddih nad oblaki

Golte je zagotovo edinstvena destinacija v Sloveniji, saj poleg čiste narave, zimskega smučanja in poletnih aktivnosti v gorskem okolju ponuja mir in dobesedno » oddih nad oblaki ». Na planini boste našli en hotel, kakšno planinsko kočo, par avtomobilov pred hotelom in neskončno možnosti za preživljanje prostega časa v naravi. Apartmaji Golte se hitro napolnijo tako pozimi, kot tudi poleti, saj kapacitet ni veliko. Na planino se lahko zapeljete z avtomobilom, vendar je vzpon kar strm, še zlasti pozimi je vzpon z gondolo hitrejši in enostavnejši, hkrati pa posebno doživetje ob čudovitem panoramskem razgledu, ki jemlje dih.

Apartmaji Golte – pohodništvo

Planina in krajinski park Golte je med pohodniki izredno priljubljena izletniška točka, saj je primerna tako za družine, kot tudi za posameznike, ki imajo več izkušenj in znanja. Tudi za vašega hišnega ljubljenčka bo sprehod v naravi blagodejen, takšnih sprehajalcev je iz leta v leto več.  Apartmaji Golte so odlična izbira za oddih s hišnimi ljubljenčki. Poletne temperature so po navadi okrog 10 stopinj nižje, kot v dolini, zato se bo bivanje v gorkem raju nad oblaki zagotovo prileglo.  Na voljo imate več pohodniških poti v trajanju od ene do pet ur.  Golte, apartmaji in neskončni sprehodi po planinah so pravi recept za užitek.

apartmaji golte pohodništvo

Slika je simbolična.

Z otroki se lahko odpravite na Zajčkovo pot, ki traja približno uro in pol, dolga pa je malo manj kot 4 km. Ob poti boste lahko občudovali kočo Trije ploti, jezero, Alpski vrt, Mozirsko kočo, kraško brezno in druge zanimivosti.

 Apartmaji Golte bodo tudi odlična izhodiščna točka za Medvedovo pot, ki traja približno uro in petdeset minut, dolga pa je 5 km. Najvišja točka poti je Medvedjak na nadmorski višini 1573 m, najnižja pa Mozirska koča na nadmorski višini 1356 m. Med drugim si boste lahko ogledali tudi spomenik NOB, razgledno točko na Alpe, Alpski vrt…

Golte, apartmaji in Gamsova pot je za tiste, ki že imajo nekaj pohodniških izkušenj, a še vedno nezahtevna, dolga 6,5 km, časovno pa jo boste prehodili nekje v dveh urah in petnajstih minutah. Najnižja točka na poti je Mozirska koča, najvišji pa spet Medvednjak.

Apartmaji Golte in čudoviti svet planine pa ponujajo tudi pot Divji petelin, ki je dolga nekaj manj kot 7 km, časovno pa zahteva nekje dve uri in štirideset minut, med drugim boste lahko ob poti občudovali jamo Ledenica, kraško brezno, Alpski vrt, razgledno točko na Alpe, Zagradiški stan, Isteje…

Pot Boskovec, apartmaji, Golte so odlični za rekreacijo pohodnika, ki ljubi naravo in želi izkusiti lepote od najnižje točke Mozirske koče do najvišje točke na nadmorski višini 1587 m – Boskovec. Pot traja dve uri in petnajst minut, dolga pa je nekaj preko 6 km. Poleg zgoraj omenjenih lepot lahko na tej poti občudujete tudi razgledno točko Javorco in Boskovec. Apartmaji Golte pa vas bodo pričakali v vsej svoji lepoti po napornem, a lepem  sprehodu nad oblaki.

Pot Žekovec je zahtevnejša, poteka od Žekovca – spodnje postaje nihalke do hotela Golte, ki je zgornja postaja nihalke, od nadmorske višine 490 m do nadmorske višine 1410 m. Apartmaji Golte se razprostirajo takoj za hotelom, ob prihodu na zaključno točko pa se lahko okrepčate s kosilom ali malico na terasi restavracije hotela Golte. Na poti pa si lahko ogledate kmetijo Gostenčnik in Planinšek, potok Trnava, Mozirsko kočo in Alpski vrt. Tudi cerkev Sv. Radegunde je ob poti navzgor.

Apartmaji Golte – Alpski vrt

Alpski vrt je prava naravna zakladnica na Golteh, v njem lahko občudujete sonaravnost avtohtonih alpskih rastlin, saj jih boste našli preko 100 vrst. Nekatere gorske rastline na Golteh ne rastejo, a so jih tu zasadili, saj izvirajo iz gorskega okolja, te rastline pa so izjemne v neizprosnih pogojih v gorah. Golte, apartmaji in botanični vrt v vsej svoji lepoti vas bodo zagotovo tako prevzeli, da se boste želeli še vrniti. V vodenem enournem sprehodu boste lahko spoznali zdravilno moč rastlin in se prepustili pozitivnim energijam na posebnih energetskih točkah. Na številnih klopeh se boste lahko prepustili gorskemu miru, apartmaji Golte pa vas bodo počakali nedaleč stran, kjer boste ta mir v sebi lahko še utrdili. Morda pa se po ogledu odpravite do Mozirske koče, kjer vam bo prijal osvežilni napitek, morda kosilo ali sladica iz njihove bogate ponudbe. Mozirska koča je le 5 min oddaljena od Alpskega vrta.

Apartmaji Golte – supanje

Ja, prav ste prebrali, v poletnem času lahko na Golteh celo supate ! Na jezeru, ki se nahaja na nadmorski višini 1530 m boste lahko supali, predvsem družine se tu izredno zabavajo. Jezero se nahaja poleg koče Trije ploti, preverite pa le vodostoj jezera.

golte supanje

Apartmaji Golte – Zip line in plezalna stena pri hotelu Golte

Da vam na Golteh zagotovo ne bo dolgčas ni potrebno posebno poudarjati, saj je na voljo resnično veliko aktivnosti. Zip line je novejša pridobitev, 200 m adrenalinskega spusta bo zagotovo prijalo tako vam, kot vašim otrokom. Zabava za vse generacije ! Golte, apartmaji in hotel pa so poskrbeli tudi za plezalce, saj je na voljo plezalna stena, ki ima tri različne smeri. Brez skrbi, če nimate opreme, saj je na voljo izposoja, prisoten pa je tudi profesionalni vodnik, da je plezanje varno tudi za začetnike. Katero adrenalinsko dejavnost boste izbrali ?

Apartmaji Golte – raziščite skrivnostno podzemlje

Na pustolovskem pohodu lahko obiščete pravo, neokrnjeno kraško jamo ! Poleg vseh raznolikosti, ki jih je izoblikovala voda, boste lahkoprisluhnili legendam, ki so se spletle o tem naravnem, čudovitem okolju. Sam ogled traja nekje okrog tri ure, z vodnikom seveda. Golte, apartmaji in čarobne pripovedke bodo prevzele tako mlajše kot tudi tiste malo starejše popotnike. Ste vedeli, da ime planine Golte izhaja iz zakraselega površja ? Površja, ki » golta vodo » ? No, to je le delček skrivnostne pripovedke o Golteh, še več zgodb vas čaka v deželi nad oblaki.

Apartmaji Golte – poskrbite za razvajanje

V hotelu Golte je pravi raj za tiste, ki se radi razvajajo, saj je njihov wellness center prava oaza, kjer si boste nabrali novih moči. Privoščite si blagodejno masažo, odpravite se v savno, poleti vas pričaka tudi zunanji bazen v sklopu wellnessa, kamor pa se lahko odpravite tudi z otroki. Golte, apartmaji in dodatna ponudba hotela, ki jo lahko koristijo tudi zunanji obiskovalci je resnično ena izmed najboljših gorskih ponudb v Sloveniji. Še zlasti v poletni vročini je gorski oddih dobrodošel in čedalje več družin in parov si privošči gorski odklop vsaj enkrat poleti, spomladi ali jeseni. Apartmaji Golte pa so resnično idealna namestitev za družine, ki cenijo prostornost, naravo in svobodo. Za vaše želodčke lahko poskrbite v restavraciji hotela Golte ali pa si skuhate sami v apartmaju. Za vse romantike pa po wellnessu priporočamo romantično večerjo ob svečkah v restavraciji hotela, kjer bodo poskrbeli še za pravo gourmet razvajanje.

Apartmaji Golte – ste vedeli ?

Da si lahko privoščite celo skok s padalom ? Na Golteh boste lahko startali prav v vse smeri vetra, najugodnejši pa so južni in vzhodni vetrovi, paziti pa je potrebno na jugozahodni veter, ki zna biti precej sunkovit. Apartmaji, Golte in sok s padalom je pravi recept za prave adrenalinske navdušence.

Večina poletov se izvede v zahodni smeri, letite pa lahko do Raduhe, Grintavca in celo do Stola v Karavankah. Seveda tudi nazaj, lahko pa se odločite za enosmeren polet in poletite do Triglava. Je lahko sploh še kaj lepšega za ljubitelje letenja ? Golte, apartmaji in letenje pa bo zadovoljilo tudi tiste, ki želijo skok s padalom v tandemu. Vzletna točka je Medvedjak, poletite do višinske razlike 1200 m, traja pa pol ure, dolžina poleta je odvisna predvsem od vremenskih razmer, pozorni pa morate biti na vetrove in se jim vedno prilagajati.

Apartmaji Golte – raj za smučarje

Zima na planini Golte je nekaj zares enkratnega, saj ste nastanjeni ob smučišču, po dnevni smuki se lahko razvajate v wellness centru, z otroki se lahko sankate ali preprosto občudujete zimsko idilo. Če ste smučar ali deskar, ali le ljubitelj belih strmin, za vsakogar Golte, apartmaji in hotel ponujajo pravo zimsko gorsko oazo. Na voljo je tudi krpljanje, ledeno plezanje, otroški poligon, smučarska šola za najmlajše in odrasle začetnike, smučarsko opremo si lahko tudi izposodite. Za adrenalin in nova doživetja poskrbi snowbiking, vedno pa se na Golteh tudi kaj dogaja, zato preverite seznam aktualnih dogodkov.

5/5 - (2 votes)