POGOJI POSLOVANJA IN KONTAKTNI PODATKI / PODATKI O PODJETJU

  • Podjetje: Digitalne storitve Žiga Kranjec s.p.
  • Naslov podjetja: Ulica 6. junija 12a, 1295 Ivančna Gorica
  • DDV ID številka: 61699284
  • Zavezanec za DDV: NE
  • Matična številka: 8989958000
  • Ustanovitelj: Žiga Kranjec
  • TRR pri Delavska Hranilnica d.d.: SI56 6100 0002 6602 306
  • Elektronski naslov: info@zigakranjec.eu
  • Telefonska številka: 040 933 033

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

S spletno stranjo https://apartmaji-slovenija.com/  upravlja podjetje Digitalne storitve Žiga Kranjec s.p. (v nadaljevanju ponudnik).

Varovanje osebnih podatkov

S sprejetjem splošnih pogojev poslovanja se stranka, ki je splošne pogoje sprejela, strinja s procesiranjem njihovih osebnih podatkov v skladu s splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in v skladu s splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), da se njihov e-mail lahko uporablja za promocijske aktivnosti, oglaševanja, za pošiljanje ponudb iz področja marketinga.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov potrošnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe komunikacije in promocije ali za drugače dogovorjene namene.

Potrošnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam (z izjemo v kolikor to zahteva uradni zakon).

Uporabnik lahko kadarkoli preko elektronskega naslova info@zigakranjec.eu zahteva spremembo hranjenih podatkov. To bo ponudnik storil najkasneje v osmih dneh po prejemu zahtevka.

Kadarkoli lahko uporabnik zahteva, da se ga iz seznama odstrani, tako da ponudnika o tem obvesti na elektronski naslov info@zigakranjec.eu. V tem primeru bo uporabnik iz seznama odstranjen v osmih dneh po prejemu zahtevka.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja / komentarji uporabnikov
Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih obiskovalci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne strani, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Mladoletne osebe

Mladoletne osebe naj ne bi posredovale kakršnihkoli osebnih podatkov na spletni strani https://apartmaji-slovenija.com. Ker teh podatkov ne moremo preverjati, priporočamo staršem, da opomnijo mladoletnike o varni uporabi spleta in jih opozorijo, da ni priporočeno kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na spletu.

Objava morebitnih sprememb

Morebitne spremembe splošnih pogojev poslovanja bodo javno objavljene in vidne na spletni strani https://apartmaji-slovenija.com.

Odveza odgovornosti

Storitve ponudnika so odvisne od splošnega delovanja spletnega omrežja. Stranka razume, da je dostopnost strežnikov odvisna od tretjih oseb, ponudnik storitev pa bo naredil vse, kar je v njegovi moči, za neprekinjeno in nemoteno delovanje.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik si pridružuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne strani.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Izključitev in omejitev odgovornosti ponudnika ter odgovornost stranke

Ponudnik ni odgovoren za škodo, ki bi uporabniku ali z njim povezani osebi nastala zaradi okužb z virusi ali drugo zlonamerno kodo ali zaradi vdora v računalniški oziroma informacijski sistem.

Uporabnik bo pri uporabi spletnih strani in aplikacij ponudnikov uporabljal najnovejše različice brskalnikov Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera. V primeru, da stranka ne uporablja najnovejših različic brskalnikov, ponudnik ni odgovoren za napačno delovanje ali prikaz strani in aplikacij.

Piškotki

Kaj so piškotki? So kratke besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do spleta, zato da bi prepoznali te naprave.

Ponudnik zbira tudi neosebne podatke o uporabi spletne strani (predvsem: koliko obiskovalcev dnevno obišče stran in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni podstrani), t. i. “piškotki”. Za ta namen uporablja Google Analytics. Uporabnik dovoljuje zbiranje podatkov o uporabi spletne strani s klikom na “Strinjam se”, ki se mu na spletni strani prikaže ob obvestilu o piškotkih takoj, ko obišče spletno stran. V kolikor obiskovalec želi, lahko vedno izklopi zbiranje podatkov o njegovi aktivnosti na spletni strani https://apartmaji-slovenija.com. Zbrane podatke hrani orodje Google Analytics 26 mesecev od obiska spletne strani. V kolikor se v tem času obiskovalec vrne na spletno stran se podatki resetirajo in vstopi se v novo 26 mesečno obdobje pred brisanjem.

Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom uporabnika, ki lahko shranjevanje piškotkov omeji, onemogoči ali odstrani.

Ponudnik zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabnik dostopa do spletnega mesta, ki pa so anonimizirani, saj uporabljamo sledilno kodo, ki ne beleži vseh števil vašega IP naslova, kar ga naredi neosebnega. Ob začetku obiska spletne strani je uporabniku dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Ponudnik lahko na računalnik uporabnika shrani tudi druge piškotke (npr. identifikacijska št. uporabnika v šifrirani obliki, analiza obiskov spletnega mesta). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti.

Trajni piškotki (vsi zbrani podatki, ki jih ponudnik shrani od uporabnika) so shranjeni na računalniku uporabnika.

Več o piškotkih preberite TUKAJ.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zigakranjec.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil obiskovalcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Splošni pogoji poslovanja zadnjič posodobljeni: 6. septembra 2020

5/5 - (2 votes)