Ste razmišljali, da bi letos za svoje počitnice rezervirali Cres apartma? Odlične cene in bogata izbira prenočišč že čakajo na vas!

Najsevernejši otok na kvarnerskem zalivu se lahko pohvali s številnimi naravnimi danostmi, razgibanim terenom in nešteto priložnostmi za nepozabne počitnice v dvoje ali z družino. Zasebni apartmaji Cres se nahajajo v neposredni bližini morja, zato bo komoditeta bivanja na najvišjem nivoju. Sprehodite se skozi bogato ponudbo počitniških hišic, hotelov in ostalih možnosti za prenočitev in izberite možnost, ki najbolj ustreza vašim potrebam in željam. Kljub temu, da velja za enega večjih otokov hrvaške obale, je njegova poseljenost relativno redka, kar privablja predvsem dopustnike, željne miru in 100 % relaksacije brez velike gneče turistov. Obiščite zgodovinski kraj Lubenice, občudujte mogočno katedralo Marijinega vnebohoda in se okopajte na privlačnih plažah. Apartmaji Cres so raznoliki, zato so primerni za dopustnike različnih globin žepov. Vsekakor pa obiska tega prostranega otoka ne boste obžalovali! V nadaljevanju vas čaka bogat nabor prenočišč, na vas pa je, da izberete Cres apartma po svojih željah.

cres apartmaji

Letošnje počitnice namenite raziskovanju, kot ga nudi otok Cres. Ste športno aktivni in si počitnic brez kolesa ali teka enostavno ne morete predstavljati? Potem bodo Cres apartmaji prava izbira za vas, saj se lahko pohvalijo s številnimi kolesarskimi potmi, pohodnimi trasami in adrenalinskimi doživetji. Če se boste na izlet ali športno udejstvovanje odpravili v zgodnjih urah, se boste lahko uspešno izognili tudi peklenski vročini. Divja narava in kamnita pokrajina kar kličeta po raziskovanju in ustvarjanju nepozabnih počitnic. Da pa bo vaše bivanje na tem sončnem otoku še bolj udobno, naj bo Cres apartma karseda dobro opremljen in v neposredni bližini morja. Otok Cres apartmaji so dobro vzdrževani in novi, odlični za mlade družine.

Zakaj so apartmaji Cres prava izbira za vas? Kristalno čista voda in neokrnjene plaže bodo navdušile še tako petične dopustnike, ki jim pretirano turistična mesta niso po godu. Odpočite si svoje možgane na rajskih plažah, varno oddaljenih od radovednih oči mimoidočih. Butične ribje restavracije so samo še eden izmed razlogov, zakaj ta otok enostavno morate obiskati. Skrivnostno sladkovodno Vransko jezero je pravi svetovni fenomen, ki s pitno vodo napaja tako Cres kot tudi Lošinj.

Vrhunska gastronomija

Ste ljubitelj svežih ribjih specialitet in mediteranske kuhinje? Cres apartmaji se nahajajo v neposredni bližini znanih otoških restavracij in vinotek.

Priložnost za šport

Več kot 100 km kolesarskih in pohodnih poti je speljanih po celotni površini otoka. S celo družino lahko v enem tednu obvozite prav vse trase!

Romantika v dvoje

Apartmaji Cres so primerni za vse pare, ki si med počitnikovanjem želite več miru in romantičnih trenutkov. Bazeni, savne, apartmaji Cres nudijo vse, kar si želite.

Številne, moderne nastanitve

Zasebni apartmaji Cres so primerni za dopustnike z različnimi globinami žepov: od razkošnih suit do skromnejših bivališč, izbira je vaša.

Prelepa narava

Raziskujete neokrnjeno naravo, ki jo sestavljajo številne naravne in kulturne znamenitosti, ki vas bodo očarale. Udobni Cres apartmaji pa bodo samo še pika na i za popolne počitnice.

Apartmaji Cres

Ko ste izbrali lokacijo za vaš naslednji oddih, je čas, da rezervirate udobno nastanitev, kjer boste imeli na voljo vse, kar potrebujete za nepozabne počitnice.

Vpišite ime kraja, kjer bi radi najeli apartma in izberite želeni termin:Booking.comBooking.com

apartmaji cres

Apartmaji Cres: kako izbrati popolno dopustniško prenočišče glede za vaše potrebe?

Cres apartma za mlade družine mora biti v neposredni bližini morja, saj boste zaradi večje količine prtljage omejeni pri gibanju, prav tako pa bo dopustovanje na ta način olajšano. Zasebni apartmaji Cres so v primerjavi s hoteli prijaznejši za mlade družine, saj ste bolj fleksibilni pri pripravi obrokov, prav tako se vam ne po potrebno obremenjevati s tem, da bi s hrupom motili ostale goste. Pred rezervacijo dobro preverite tudi dodatne komoditete, družine z otroki si po navadi želijo večje terase, kamor lahko postavijo bazenček. Senca in možnost ohlajevanja prostora sta še dve dobri lastnosti ustreznih prenočišč za mlade družinice. Cene, po katerih se oddajajo Cres apartmaji, so odvisne od opreme in lege nastanitve.

V primeru, da se na dopust odpravljate na okrevanje, izberite Cres apartma, ki se nahaja v pritličju stavb in do katerega vam ne bo potrebno premagovati gore stopnic. Neposredna bližina morja je pomembna predvsem, če zaradi zdravstvenega stanja ne morete premagovati večjih razdalj in peklenske vročine. Bližina restavracij je še dodaten plus, sploh, če med dopustom neradi kuhate. Ker je veliko plaž na otoku Cres divjih in zato neprilagojenim starejšim osebam, pred rezervacijo preverite tudi primernost kopališč vašemu stanju. Nekateri Cres apartmaji v svoji ponudbi vključujejo tudi koriščenje jacuzzija ali savne.

Pari brez otrok ste lahko pri izbiri veliko izbirčnejši in si lahko privoščite več luksuznega razvajanja, kot so jacuzzi, bazen ali savna. Pomislite, kakšne počitnice imate v glavi in sledite temu planu. Na dopustu ne želite kuhati in bi raje videli, da bi vsak večer jedli v drugi restavraciji? To je vsekakor mogoče, saj so apartmaji Cres obkroženi s številnimi gostilnicami, kjer boste lahko razvajali svoje brbončice po sprejemljivih cenah. Prostrane plaže, ki objemajo otok pa so odlična priložnost za popoln odklop v dvoje, udoben Cres apartma pa bo celotno izkušnjo naredil še bolj čarobno.

Ugodna klima in stanovitno vreme

Če obožujete visoke temperature morja in vas poletna vročina ne moti, potem bodo apartmaji Cres prava izbira za vas. Poletne temperature zraka se gibljejo od 25 do 33 stopinj Celzija, morje ves čas ohlajajo mrzli tokovi, ki oblivajo otok. Burja, jugo in maestral skrbijo za stalno dozo osvežitve na plaži, pred peklenskimi žarki se lahko zatečete tudi v senco, med borovce ali ostale alternative, kot jih nudijo nekatere nastanitve v neposredni bližini morja. Sredozemsko klimo je čutiti skozi celo leto, kar je privlačna lastnost za vse vrste dopustnikov: mlade družine, pare in starostnike.

Kontinentalni vpliv je čutiti v obliki vlažnega zraka, ki skupaj z rastjem in nežnim vonjem borovcev ustvarja prepoznavno ozračje, ki na organizem in telo deluje zdravilno in pomirjevalno. Najprimernejši čas za obisk otoka je čas od maja do konca septembra. Morska sol v zraku ima optimalni učinek na dihala asmatikov in vseh tistih, ki trpite za boleznimi dihal. Očistite svoje dihalne poti: zagotavljamo vam, da boste do konca počitnic zadihali s polnimi pljuči! Otok Cres apartmaji že čakajo na vašo rezervacijo.

cres apartma
zasebni apartmaji cres

Glavne znamenitosti

Velika izbira prenočišč, kot so apartmaji Cres, so dokaz, da ta otok obdajajo številne zanimivosti. Priljubljena izletna točka številnih turistov, ki očara s pravljično pokrajino in urejeno naravno plažo sv. Ivan in je primerna tako za mlade družine kot vse ostale dopustnike. Leži na osrednjem delu otoka in se dviga na 378 m visoki skalnati steni. Pred leti ga je znan nemški častnik ta kraj umestil na svojo lestvico najbolj sanjskih plaž na hrvaški obali. Prav tako so bile Lubenice uvrščene na Unescov seznam svetovne evropske dediščine. Če apartmaji Cres niso primerna izbira za vas, lahko za prenočišče vedno izberete tudi počitniško hišico.

Palača Arsan velja za eno izmed najstarejših zgradb na otoku. V notranjosti je urejen lep muzej, kjer boste našli številne umetnine, kot je skulptura iz brona, delo Frana Petrića in znana dela kiparke Marije Ujević-Galetović. Mogočna cerkev iz 16. stoletja je obkrožena z zanimivimi gostilnicami in bari. Prepoznaven in prepleten slog baroka in renesanse celotni stavbi daje videz razgibanosti, ta duh in slog nosijo tudi nekateri apartmaji Cres. Dodatno renesančni duh krepijo grbi iz tistega obdobja. Najemite Cres apartma v bližini in uživajte v zgodovinski atmosferi.

Zgodovinski kraj Osor od otoka Lošinj ločuje ozek prekop, ki je pred stoletji veljal za pomembno trgovsko točko. V antičnih časih je Osor užival velik ugled tudi po zaslugi velikega samostana, kjer so menihi pridno prepisovali pomembne tekste in jih shranjevali v mogočni knjižnici. Ti zapisi so bili napisani v zgodnji slovanščini s primesmi gotice. Vas zanima ta zgodovinski biser in bi si ga radi pobližje pogledali? Zasebni apartmaji Cres so enakomerno razporejeni po otoku in nudijo odlično začetno točko za raziskovanje otoka …

Ste vedeli, da je bila na tem mestu najdena pomembna lingvistična ploščica? Danes je umeščena v steno Cerkve sv. Marije, le streljal od morja, kar pomeni, da je razgled s tega mesta zares veličasten. Kamnita ploščica iz 11. stoletja nosi imena treh generacij rajnikov, ki so tukaj pokopani. Dvojezičen zapis je zapisan v latinici in gotici, kar je bilo za tiste čase precej redek pojav. Če namesto apartma Cres želite najeti prenočišče tukaj, potem je Valun odlična priložnost za vas!

Blizu znanega kopališča in plaže Žanje ter pravljičnega mesta Lubenice se nahaja Modra jama, naravno čudo, ki jo obseva naravna svetloba. Do nje lahko pridete samo po morju. Dolga je 20 metrov, v njej pa domujejo mediteranski jastogi in posebna vrsta ostrig. Plava Grota je idealen raziskovalni izziv tudi za potapljače, slikoviti previsi in podvodne dvorane vas bodo navdušili s svojo razgibanostjo, uživali pa boste lahko tudi v lepotah, ki jih ustvarjajo podvodni žarki.

Apartmaji Cres so obdani z najlepšimi plažami

Uživajte zasluženi oddih v slogu in najemite Cres apartma, ki bo ustrezal vašim željam! Cres je poznan po spektakularnih plažah in umirjeni atmosferi, kot jo izžarevajo ribiške vasice. Zasanjana plaža Krušićica je posebej zanimiva za majhne otroke, saj je pokrita z drobnimi prodniki. Čeprav leži v neposredni bližina mesteca Merang, je to divja plaža, kar pomeni, da se boste morali do nje 10 minut sprehoditi in se pred dosegom destinacije spustiti po strmem hribu. Za ljubitelje samotnih morskih kotičkov in skritih biserov je primerna plaža Stara Porozina. Pred vetrom jo ščiti gosta vegitacija, pred pekočim soncem pa se lahko umaknete v senco borovcev. Kristalno čisto morje bo očaralo prav vsakega avanturista. Na tem predelu so apartmaji Cres res bogato opremljeni in nudijo vse, kar potrebujete za popoln oddih.

Prekrasna prodnata plaža, ki jo obdajajo apartmaji Cres je tudi plaža Kovačine, ki je poznana po plitki vodi in neverjetni turkizni barvi. Obdajajo jo strme stene, zato boste imeli občutek, kot da dopustujete na divjih španskih otokih. Majhni otroci se bodo lahko brezskrbno igrali v plitvini, vi pa boste uživali v zasluženem kozarčku piva. Tudi za starejše ljudi je prehod v morje enostaven, lahni vetrič pa vas bo razvajal in hladil skozi cel dan. Zakaj je ta plaža tako priljubljena? Tudi zaradi urejenosti, na tem mestu boste namreč našli vse: tuš, WC in slačilnice. Za še več zabave lahko najamete tudi pedaline ali rezervirate igrišče za odbojko. Beach bar nudi prijetno zatočišče pred soncem in varuje pred peklenskimi žarki, dobro zavetrje pa nudijo tudi apartmaji Cres.

Naj vas navduši otok Cres, apartmaji in sprejemljive cene

V primeru, da ste se že odločili, da boste letošnje počitnice preživeli na drugem najdaljšem otoku, potem z rezervacijo ne zavlačujte, ampak jo opravite že danes. Zaradi velike priljubljenosti, se lahko zgodi, da bodo kapacitete zapolnjene že do sredine marca!

Cres apartmaji: koliko v povprečju stane nočitev?

Enotno ceno je težko napovedati, saj je končna vrednost odvisna od komoditet, velikosti hiše, bližine morja … Če si želite luksuzno opremljeno dopustniško hišico, ki je od morja oddaljena 30 metrov, je to vsekakor dražja alternativa, kot v primeru, da bi se odločili za rezervacijo v središču mesta. Cene najvišje vrednosti dosežejo v poletnih mesecih, ko so Cres apartmaji tudi najdražji.

Ali Cres velja za turistično oblegan kraj?

Zaradi svojih naravnih lepot, kristalno čistega morja in pravljičnih plaž se na Cres vsako leto vrača več turistov. V poletnem času se na tem mestu odvijajo številni festivali in dogodki, zato je gneča od maja do avgusta še toliko izrazitejša. Tudi Cres apartmaji so precej zapolnjeni.

So zasebni apartmaji Cres dražji od hotelskih nastanitev?

Povečini je cena za hotelske nastanitve dražja, seveda pa lahko tudi v naboru zasebnih prenočišč vedno izberete dražjo alternativo, ki vas bo na koncu stala več. Če niste preveč izbirčni, lahko že za nekaj deset evrov dobite zares bogato opremljeno namestitev.

Kako je s parkirišči: imajo apartmaji Cres povečini na voljo tudi parkirno mesto in ali je to vključeno v ceno?

Vse je odvisno od posamezne nastanitve. Hoteli imajo po večini za parkirno mesto urejeno garažo ali veliko parkirišče. Seveda pa vam priporočamo, da pred rezervacijo o obstoju te možnosti povprašate lastnika apartmaja, hišice ali hotelskega upravitelja. Nekateri ponudniki bodo za to možnost zahtevali dodatno plačilo.

5/5 - (2 votes)