Se odpravljate v Goriška brda na krajši oddih? Goriška brda so znana po odličnem, zelo kakovostnem vinu, zato je morda ideja, da se v te kraje odpravite na zabavo brez predhodne rezervacije apartmaja morda kar malo tvegana odločitev. Malo za šalo, malo za res… V Goriških brdih lahko najamete lepo urejene apartmaje, ki so vam na voljo po ugodni ceni. Apartmaji Goriška brda so odlična izbira za vse, ki bi radi v teh krajih preživeli nekaj dni in jih dodobra izkoristili za raziskovanje okoliških krajev, ki so zares nekaj posebnega!

Apartmaji Goriška brda

apartmaji goriška brdaBooking.comBooking.com

Vremenska napoved za Goriška brda:

Kot lahko vidite, so vam apartmaji Goriška brda na voljo v številnih velikostih, na zelo različnih lokacijah. Goriška brda niso ravno velika pokrajina, zato bo najem apartmaja na katerikoli lokaciji v Goriških brdih izjemno dobra izhodiščna točka za obisk kateregakoli kraja v tej regiji. Če se boste v Goriška brda podali z avtomobilom, boste imeli vse turistično najbolj znane oz. zanimive lokacije praktično na dosegu roke, če pa se v te kraje odpravljate morda s kolesom ali kar peš, potem bi bilo pametno, da si poiščete apartma na za vas najbolj primerni lokaciji.

Goriška brda prenočišča vam bodo ponudila odlično izhodiščno točko za raziskovanje tega prekrasnega dela Slovenije, nudila pa vam bodo udobno nastanitev v kateri si boste po napornem raziskovanju okoliških krajev lahko odpočili. V kolikor se boste odločili za najem apartmaja, boste imeli na voljo tudi lastno kuhinjo za pripravo vaših najljubših jedi. To je odlična rešitev za vse, ki imate nekoliko omejen proračun in ne bi radi zapravljali dodatnega denarja po nepotrebnem v okoliških restavracijah.

Zakaj se odločiti za Goriška brda nastanitev?

Če bi radi Goriška brda zares dobro spoznali in raziskali, boste za to zagotovo potrebovali več dni. V enem dnevu si je namreč težko ogledati vse, kar vam Goriška brda lahko ponudijo, zato bi vam svetovali, da se v te kraje odpravite za vsaj nekaj dni. Tako se boste lahko tudi nekoliko bolje odpočili in si napolnili baterije, prav tako pa boste imeli dovolj časa za raziskovanje in zabavo.

goriška brda apartmaji

Če se v Goriška brda torej odpravljate za več dni, je obvezno potrebno najeti udobno nastanitev oz. prenočišče Goriška brda, kjer boste imeli na voljo vse, kar potrebujete za prijetno in udobno bivanje. V Goriških brdih so na voljo apartmaji, hoteli, vile z bazenom, hiše z bazenom, prav tako lahko najamete prenočišče tudi v katerem od kmečkih turizmov, ali pa se odločite za najem sobe pri privatniku, ki se ukvarja z oddajanjem le teh.

Večina nastanitev v Goriških brdih je na zelo visokem nivoju, saj domačini veliko vlagajo v infrastrukturo, ki je namenjena za oddajanje turistom. Zdi se nam, da smo Slovenci zares “pridni”, kar se tiče takšnih stvari, saj opažamo, da je zelo veliko turističnih nastanitev pri nas zares lepo urejenih. Verjetno so najemodajalci spoznali, da se lepo opremljeni in urejeni apartmaji veliko hitreje oddajo, kot apartmaji v katere ni bilo vloženo veliko truda. Morda pa je to samo naša ugotovitev, ki smo jo sprejeli na podlagi informacij, ki so nam na voljo in bi imel nekdo drug nekoliko drugačno mnenje.

Apartmaji Goriška brda: kakšne cene lahko pričakujete?

Vas zanima, koliko boste morali odšteti za apartma v Goriških brdih? Cene so precej različne, generalno gledano pa so precej podobne ostalim v Sloveniji. Lahko bi rekli, da so v Sloveniji najdražji apartmaji na Slovenski obali, v Kranjski Gori, v Ljubljani in nekaterih drugih lokacijah, ki so za turiste seveda najbolj atraktivne. Ne bomo rekli, da Goriška brda ne sodijo med ene najbolj zanimivih turističnih lokacij v Sloveniji, vsekakor pa obstaja nekaj lokacij, ki so splošni populaciji bolj zanimive in se zato raje odpravijo drugam.

goriska brda nastanitve

Slika je simbolična.

Cene apartmajev v Goriških brdih se gibljejo nekje med 60 € in 135 € na noč – vse je sicer odvisno od vaših želja in pričakovanj, saj je precej odvisno kakšen apartma boste najeli. Če boste najeli skromen apartma za recimo dve osebi, seveda ne gre pričakovati, da bo cena visoka, bo pa tudi sama storitev verjetno na nekoliko nižjem nivoju. Če pa se boste odločili za najem apartmajske hiše, ki ima na voljo tudi bazen, potem lahko pričakujete visoko ceno. Verjetno še bistveno bolj visoko od 135 €, kot smo zapisali zgoraj.

Kaj vse si morate v Goriških brdih ogledati?

Goriška brda ponujajo veliko. V tem delu besedila bomo napisali nekaj zanimivosti, za katere verjamemo, da si jih v Goriških brdih skoraj da morate ogledati.

1.) Obvezno se odpravite na ogled vinske kleti

Goriška brda so znana po odličnem vinu. To je sedaj že kar splošno znano dejstvo, ki ga je vredno izpostaviti. V kolikor ste strastni ljubitelji vina in se v Goriška brda odpravljate med drugim tudi zato, da boste lahko degustirali ena najboljših vin v Sloveniji, potem bo apartma Goriška brda skoraj da obvezna stvar, saj ne bi želeli, da se boste na daljšo pot odpravljali s svojim avtomobilom. Ko je v igri alkohol si vsekakor ne smete privoščiti, da bi sedli za volan! V Goriških brdih je kar nekaj vinskih kleti, ki so poznane daleč naokoli. Takšne vinske kleti so: vinska klet Ščurek, klet Brda, vina Sirk

goriška brda prenočišča

2.) Ogled mesta Šmartno

Bi radi Goriška brda oz. tamkajšnje življenje nekoč doživeli na zares pravi način? Potem se odpravite do vasice imenovane Šmartno, ki je ohranila veliko lastnosti še iz Rimskih časov. Nahaja se v samem središču (geografskem) Goriških brd, v sami vasici pa se nahaja tudi zelo lepo urejen hotel (rezervacija tukaj), ki ga lahko najamete. Nekateri apartmaji Goriška brda se nahajajo tudi na tej lokaciji, zato si lahko najamete vaše prenočišče prav tu. Gre za zares lepo, slikovito vasico, ki ima prav posebno energijo. Vsekakor vredno obiska.

3.) Ogled vinogradov na gričkih

Če boste obiskali Goriška brda in imate radi naravo (sklepamo, da je temu tako), potem se morate skoraj da obvezno sprehoditi med vinogradi na gričkih, ki vas bodo tu obdajali. Vinogradi so prava paša za oči, občudovali pa boste lahko tudi lepo urejenost le teh, ki priča o tem, kako pridni in delavni so tamkajšnji ljudje. Vinogradi so prava paša za oči, še posebej če jih boste obiskali v jesenskem ali spomladanskem času, ko je narava zares najbolj slikovita.

4.) Ogled gradu Vipolže

Bi si radi ogledali dvorec, v katerem so pred mnogo leti živeli Goriški grofje? Ta grad oz. dvorec ima zelo zanimivo zgodovino. Na samem začetku je torej predstavljal dom tamkajšnjim grofom, v času 1. svetovne vojne pa so ga preuredili v vojaško bolnišnico. Med vojno ga je prizadela bomba in ga tudi delno uničila, kasneje pa ga je “napadel” še požar. Ta dvorec so ne tako dolgo nazaj prenovili in danes predstavlja zares veliko zanimivost tako domačim, kot tujim obiskovalcem. Apartmaji Goriška brda se nahajajo tudi v bližini tega gradu. Če iščete Goriška brda prenočišča v bližini gradu Vipolže imate torej vedno priložnost za rezervacijo.

5.) Razgledni stolp Gonjače

Ko boste obiskali Goriška brda vam priporočamo, da se ustavite tudi pri stolpu Gonjače. Gre za 23m visok razgledni stolp, ki nudi fantastičen razgled. Razgled bo še toliko lepši, če se boste na tej lokaciji ustavili na dan dobre vidljivosti, prav tako pa je prav čarobno z njega opazovati sončni zahod ali vzhod – odlična priložnost tudi za vse ljubitelje dobre fotografije.

Goriška brda apartmaji – koliko časa v naprej oddati rezervacijo?

Apartmajev v Goriških brdih je na voljo kar veliko, toda zavedajte se dejstva, da je veliko tudi povpraševanje. Če imate v planu obiskati Goriška brda za nekaj dni, potem je zagotovo pametno, da rezervacijo oddate že kar nekaj časa v naprej. Če boste predolgo čakali se lahko zgodi, da bodo vsi kvalitetni apartmaji že oddani in boste morali razmisliti o drugem terminu ali najemu nekoliko slabšega apartmaja v Goriških brdih. Opcija je seveda vedno tudi najem hotela, hiše ali hostla, toda v kolikor so apartmaji tisti, ki vas zanimajo, potem je zagotovo najbolje, da se odločite za najem pravočasno.

Kulinarično razvajanje v Goriških brdih

kulinarično razvajanje

Ste ljubitelji kulinaričnega razvajanja? Goriška brda so raj za vse ljubitelje dobre hrane, saj je na tej lokaciji na voljo veliko restavracij z vrhunsko hrano. Goriška brda vam lahko ponudijo s številnimi jedmi iz cele Slovenije, prav tako pa so vam na voljo tudi restavracije, ki pripravljajo tuje jedi. Za vse, ki torej obožujete kulinarična razvajanja, bodo Goriška brda zares dobra odločitev in verjamemo, da v teh krajih zagotovo ne boste lačni!

Kaj je dobro vedeti?

Koliko stane najem apartmaja Goriška brda?

Apartmaji v Goriških brdih se razlikujejo glede na velikost in glede na samo kakovost. Nekateri apartmaji, predvsem tisti, ki niso ravno najbolje opremljeni in nimajo najbolj sodobne opreme so nekoliko cenejši, lahko pa se odločite tudi za najem enega bolj luksuznih apartmajev, ki pa so seveda bistveno dražji. Cena se v povprečji giblje nekje med 60 € in 135 € na noč.

Kje se nahajajo apartmaji z najlepšim razgledom?

Apartmaji z lepim razgledom se v Goriških brdih nahajajo na kar veliko različnih lokacijah, saj je v Goriških brdih pogled na vse strani običajno enkraten! Morda bi vam svetovali za najem apartmaja v vasici imenovani Šmartno, ki se res lahko pohvali s čudovitimi razgledi. Najbolje, da si pogledate našo ponudbo in poiščete apartma, ki ponuja razgled po vašem okusu.

Koliko prej lahko odpovem svojo rezervacijo?

Odgovor na to vprašanje je odvisno. Koliko časa v naprej lahko odpoveste vašo rezervacijo je predvsem odvisno od posameznega najemodajalca. Nekateri imajo določeno, da je odstop od rezervacije mogoč le nekaj dni pred prihodom, spet drugi zahtevajo odpoved kar nekaj časa prej. Če želite biti dobro zavarovani je torej pomembno, da dobro preverite koliko časa prej lahko odpoveste vašo rezervacijo, da ne bodo na koncu nastali povsem nepotrebni stroški.

Ali so dovoljeni tudi hišni ljubljenčki?

Nekateri apartmaji Goriška brda vam dovolijo, da s seboj pripeljete tudi vaše hišne ljubljenčke, seveda pa ne vsi. Nekateri apartmaji Goriška brda so precej tradicionalni ali morda bolje rečeno zadržani in zaradi tega ne dovolijo svojim obiskovalcem, da bi lahko pripeljali svoje pse, mačke itd. V kolikor planirate na vaš oddih s seboj vzeti tudi vašega hišnega ljubljenčka, potem bo najbolje, da se pri posameznem ponudniku preveri ali so le ti dovoljeni ali ne.

5/5 - (2 votes)