drsna vrata
Zanimivosti

Kako opremiti svojo počitniško hišico ali vikend?

Na vrata že trka poletna sezona dopustovanja. Verjetno ste se z družino ali prijatelji že odpravili na spomladansko čiščenje svojega vikenda ali počitniške hišice. Upamo pa si trditi tudi, da ste ob pospravljanju ugotovili, da bi bilo v hiši dobro kaj spremeniti, prenoviti ali dodati. Tokrat bomo govorili o enem najpomembnejših elementov vsakega doma ali vikenda -to so vrata. Poleg vhodnih imamo v mislih predvsem tista notranja, s katerimi najstniki tako radi loputajo. To pa je tudi že eden glavnih razlogov, zakaj morajo biti zelo kvalitetna. Sicer pa pravilna izbira notranjih vrat bistveno vpliva na dobro zvočno in toplotno izolacijo vaše hiše.

Ste torej ugotovili, da bi na vašem vikendu radi zamenjali tudi vrata? Je morda nastopil čas, da se odločite za moderen in sodobno oblikovan model notranjih vrat? V podjetju Vida XL vam nudijo kakovostna drsna vrata, ki bodo vaš počitniški dom dodatno izpopolnila in mu vdahnila veliko mero elegance in prefinjenosti.

Odločite se za pomična notranja vrata

Notranja drsna vrata veljajo za idealno nadomestilo klasičnih notranjih vrat. Pomični sistem odpiranja omogoča veliko boljšo izrabo prostora, poleg tega pa so na pogled veliko bolj estetska, zaradi česar prostoru zagotavljajo eleganten in prefinjen videz. Nič čudnega, da se za njihov nakup odloča vse več uporabnikov. V kolikor želite v svoji počitniški hišici dodatno prihraniti na prostoru, hkrati pa vanj vpeljati moderne rešitve, potem so drsna vrata več kot odlična izbira za vas.

Razlogov, zakaj bi se odločili za drsno različico notranjih vrat, je kar nekaj. V prvi vrsti naj poudarimo vrhunsko izrabo prostora, saj zagotavljajo prihranek pri odpiralni površini. Izbrano pohištvo pa lahko zato namestite tik ob vratih. Če so vodila narejena kakovostno, je njihovo odpiranje in zapiranje skorajda neslišno. Dodatno pa ta vrsta vrat elegantno loči prostore med sabo in celotnemu domu dodajo neko prav posebno vrednost.

drsna vrata vidaxlIzberite ustrezen material

Notranja drsna vrata so lahko izdelana iz različnih materialov, najpogosteje pa lahko srečamo leseno in stekleno različico. Katera boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših želja in notranjega prostora, kamor jih želite vgraditi. Izbirate lahko med različnimi barvni odtenki, teksturami in vzorci drsnih notranjih vrat.

  1. Lesena drsna vrata

Lesena drsna vrata so primerna za vse ljubitelje naravnih materialov in tradicionalnega izgleda. Les namreč v prostoru ustvari topel videz in občutek domačnosti. Še posebej dobro bodo lesena vrata izpadla v počitniških hišicah alpskega videza. Ker pa so na voljo v različnih odtenkih, se odlično podajo tudi v prostore vikendov modernejšega izgleda. Lesena drsna vrata sicer sodijo v višji rang kakovosti in običajno zahtevajo tudi močnejša vodila.

  1. Steklena drsna vrata

Steklena različica drsnih vrat pa se zelo priljubljeno izkaže zlasti tam, kjer bi si morda želeli več naravne svetlobe. Najpogosteje jih lahko srečamo pri prehodih med večjimi prostori, kot so dnevna soba, jedilnica, pri izhodu na teraso in podobno.

Barski stoli, ki navdušijo

Poleg drsnih vrat na eleganco v vašem počitniškem domu vplivajo tudi drugi pohištveni elementi. Eni takšnih so tudi stabilni barski stoli za prijetne zajtrke in sproščene večere. Ti namreč s svojo posebno visoko obliko in dvignjenim sedalom samemu prostoru dodajo piko na i. Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi, da so barski stoli primerni za obedovanje, pa temu ni tako. Številni uporabniki na njih spijejo obvezno jutranjo hrano ali si privoščijo krepčilen zajtrk. Nedvomno pa so barski stoli nepogrešljiv kos pohištva v vseh tistih domovih, kjer ob večerih radi gostijo prijatelje. Okusna večerja, prigrizki in vrhunsko vino, ki ga srkate med zanimivim pogovorom in sedenjem na barskih stolih, so recept za odličen večer, ki se ne bo še tako kmalu zaključil.

barski stoliGlavni element, na katerega morate biti pozorni, ko izbirate barske stole, je trdno in kompaktno ogrodje. Le kakovostni barski stoli v celoti služijo svojemu namenu – prijetnemu sedenju med obedovanjem, brez nihanja in posledičnega strahu pred padcem. Pozornost pa velja nameniti tudi izbiri ustreznih materialov, ki so enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Kot odlična izbira se navadno izkažeta elegantno umetno usnje ali blago v odtenkih, na katerih madeži niso hitro opazni. Za vse, ki ljubite tradicijo, pa so vam v ponudbi pripravili lesene barske stole, ki so še posebej primerni za počitniško hišico ali vikend.

Ustrezno izbrani barski stoli bodo zagotovo postali glavna tema vseh obiskov družinskih članov in prijateljev na vašem vikendu. Zaradi specifičnega dizajna jih je enostavno nemogoče prezreti, poleg tega pa vam nudijo tudi velik prihranek prostora. Naj pa bodo skladni z ostalim pohištvom vaše jedilnice, saj bodo na tak način zelo prefinjeno zaokrožili njen celoten videz.

barski stoli vidaxlNaj vaša vikend hišica zaživi v vsej svoji lepoti

Pri podjetju Vida XL se lahko pohvalijo z zares pestro ponudbo kvalitetnega pohištva, primernega za čisto vsak žep. Ne glede na to, koliko sredstev ste pripravljeni vložiti v svojo počitniško hišico, boste tam zagotovo našli vso tisto opremo, ki vas bo preprosto navdušila in vam zagotovila maksimalno udobje med preživljanjem prostih dni.

5/5 - (1 vote)