Zanimivosti

Najboljše počitniške destinacije v Sloveniji ob morju, jezeru ali reki

V zadnjih letih smo, tudi s pomočjo turističnih bonov, pričeli odkrivati vse lepote, ki jih ponuja naša domovina. Raznolikost, ki je na voljo lahko prepriča še tako zahtevne goste. Največja prednost Slovenije pa je, da lahko v le nekaj urah, obiščemo dva geografsko povsem različna kraja. Od Alp do panonske nižine, od krasa do ledeniških dolin. Kljub temu pa največ zanimanja, razumljivo, pritegnejo kraji ob vodi. Med glavnimi turističnimi destinacijami so tako predvsem obalni kraji, a v zadnjih letih so tudi turistični kraji ob rekih in jezerih močno okrepili turistično ponudbo. Za vas smo pripravili top destinacije v Sloveniji. Naš izbor temelji na privlačnosti ponudbe, ki jo izbrani kraj nudi. Zato ste lahko povsem brez skrbi, saj boste z lahkoto našli dejavnost, ki vas bo osrečila. Spodaj opisane top destinacije, pa vam lahko služijo, kot vodnik za prihajajoče poletje.

Nedvomno je Portorož ena od najbolj priljubljenih turističnih destinacij pri nas. Zaradi ugodne lege ob morju se je ta kraj pričel turistično razvijati že v času habsburžanov. Dolgo hotelirsko in igralniško tradicijo pa smo ohranili do današnjih dni. A ker bi danes radi počeli veliko več kot samo obiskovali casino in poležavali na plaži, se je tudi turistična ponudba primerno prilagodila. Portorož se uvršča med  top slovenske destinacije, ker ponuja ugodne pogoje za številne športe čez celotno leto. Ponudniki, ki omogočajo najem koles, omogočajo tudi najem čolna v Portorožu. Na ta način boste lahko en dan prekolesarili poti slovenske istre, drugi dan pa si boste ogledali, z najetim čolnom, pomorsko panoramo Istre.

Eno od bolj priljubljenih letovišč se nahaja tudi v bližnjem Strunjanu. Tudi ta kraj sodi med slovenija top destinacije. Ponuja bogato zdraviliško in rehabilitacijsko ponudbo. Strunjan pa se lahko pohvali tudi s številnimi čudovitimi plažami. Če k temu dodamo še strunjanske soline, boste lahko aktivno preživljali vaš dopust. V kolikor bi radi uživali na manj obiskani plaži, se v neposredni bližini ponuja Mesečev zaliv. Na klifih nad zalivom pa je veliko število poti, kjer boste lahko uživali v istrski vegetaciji. Na voljo pa je tudi dobro dostopna plaža z veliko zelenimi površinami. Ta urejena plaža je primerna tudi za vaše najmlajše. Vaši otroci se bodo lahko tako učili prvih plavalnih zamahov v plitvinah strunjanskega zaliva.

V kolikor pa vas ne mika obisk slovenske obale, to še ne pomeni, da ne morete svojega dopusta preživeti ob vodi. Slovenija je namreč bogata z vodnimi viri, vljučno z rekami in jezeri. Top destinacije slovenija je tudi Bohinjska Bistrica. Ta leži v nepo0sredni bližini Bohinjskega jezera. To ledeniško jezero sodi med najlepše v Sloveniji in je tudi največje slovensko jezero. Zaradi svoje nadmorske višine, ponuja prijetno osvežitev v vročih poletnih dneh. Obisk Bohinjskega jezera pa ni primeren le v poletnih mesecih, pač pa tudi v preostalih letnih časih. Poleti se boste tako lahko okopaliv prijetno osvežilni vodi. Vsi, ki bi pa radi bolje spoznali jezero, pa lahko najamete sup. Ta je idealen za odkrivanje jezera in primeren za vse starostne skupine.

Top destinacije za dopust v Sloveniji dopoljuje tudi ponudba ob turistično priljubljeni reki Soči. Reka Soča je ena izmed najlepših slovenskih rek in za vse obiskovalce ponuja bogato ponudbo. Na reko Sočo se tako lahko odpravite z raftom, kajakom ali kanujem. Za tiste, ki imate raje nekoliko bolj mirno vožnjo po reki, pa je na voljo tudi sup. Za vse pogumne in tiste z dobrim srcem, pa je možno opraviti kopanje v ledeno sveži vodi. V Bovcu se pa lahko odločite tudi za bolj adrenalinske športe, kot je na primer skok s padalom. Na ta način boste spoznali vse lepote reke Soče in njene neokrnjene narave tudi s ptičje pespektive.

5/5 - (2 votes)