predjamski grad slovenija
Zanimivosti

Predjamski grad

Predjamski grad je izjemno zanimiva turistična destinacija, ki ni zanimava samo za tuje obiskovalce, pač pa si ga vsako leto ogleda tudi ogromno število Slovencev. Slovenija je polna prekrasnih destinacij, ki jih lahko dodate na svoj seznam vseh krajev, ki bi si jih radi ogledali in predjamski grad vsekakor na tem seznamu ne sme manjkati.

Kje se nahaja Predjamski grad?

Predjamski grad se nahaja v kraju imenovanem Predjama, ki spada pod občino Postojna. Nad krajem Predjama se dobesedno v skali nahaja te prečudovit grad, ki je iz svojega arhitekturnega vidika prava senzacija. Grad je obdan s prekrasno naravo, kjer se boste lahko sprostili in si v mirnem in sproščenem okolju ogledali to arhitekturno umetnino. Kar nekaj metrov pod gradom teče reka ponikalnica imenovana Lokva. Ta reka je v preteklosti izoblikovala podzemno jami, ki si jo je vsekakor vredno ogledati, če ste oseba, ki ima rada takšne vrste podvige.

Ali si lahko grad ogledamo od znotraj?

Bi se odpravili na izlet v Predjamo, kjer si boste lahko ogledali ta prekrasen grad, ampak še niste prepričani ali si lahko grad ogledate tudi od znotraj? Seveda lahko! Tamkajšnji prebivalci že vrsto let skrbijo, da je grad v zelo dobrem stanju, prav tako pa so že vrsto let organizirani tudi vodeni ogledi. V kolikor bi radi še nekoliko bolje začutili sam grad, če bi radi začutili, kako neki je izgledalo življenje v njem, potem si hitro kupite vstopnice, saj vas notranjost gradu nikakor ne bo pustila ravnodušne. Predjamski grad ima še vedno spravljene predmete iz srednjega veka, ko so ljudje v tem gradu še živeli. V kolikor vas zanima zgodovina, potem bo Predjamski grad vsekakor poskrbel, da boste dobili dober vpogled v življenje v preteklosti.

Kaj si še lahko ogledamo v okolici Predjamskega gradu?

Razmišljate o izletu v Predjamo, da bi si lahko ogledali Predjamski grad, vseeno pa niste prepričani, ali se boste tam zadržali dovolj dolgo, da bi s tem obiskom zapolnili čas za celodnevni izlet? Brez skrbi, v okolici je namreč še izjemno veliko turistično zanimivih stvar, ki si jih lahko ogledate. Preden napišemo nekoliko več informacij o ostalih zanimivostih naj vam povemo, da je v Predjami kar nekaj zelo dobrih restavracij, kjer si boste lahko privoščili dobro kosilo ali malico. Prav tako boste lahko našli kar nekaj stojnic s spominki in domače pridelanimi dobrotami. Ko pa boste z ogledom Predjamskega gradu zaključili, se lahko zapeljete do Postojne, ki je od Predjame oddaljena samo 16km. V Postojni si boste lahko ogledali Postojnsko jamo, ki vsekakor velja za eno največjih znamenitosti Slovenije. V Postojnski jami si boste lahko ogledali tudi Človeške ribice, ki jih ne boste našli na veliko drugih mestih.

Predjamski grad se nahaja v objemu prekrasne narave, zato si lahko pripeljete tudi kolesa in se zapeljete naokoli, saj boste v tej prelepi naravi prav gotovo zelo uživali. Kot smo že omenili, se lahko odpravite tudi na ogled jame pod gradom, toda vsekakor vam svetujemo, da za ta podvig najamete izkušenega jamarja, ki vas bo vodil, da ne bi slučajno prišlo do kakšnih težav oz. nevšečnosti. Ne pozabimo, da je potrebno vedno najprej poskrbeti za varnost vseh!

5/5 - (1 vote)