jezersko
Zanimivosti

Jezersko ponuja čudovito naravo in številne aktivnosti na prostem

Ste tudi vi ljubitelji narave in neprestano iščete ideje, kam bi se lahko odpravili na izlet, krajše potovanje ali celo večdnevni oddih? Ste morda navdušenci nad različnimi aktivnostmi na prostem, ki jih lahko izvajate tako poleti, kot tudi pozimi? Se radi odmaknete od napornega tempa življenja v naravo in »samoto«, kjer si lahko napolnite baterije in si naberete novih moči za premagovanje vsakodnevnih opravil in obveznosti, ki vas čakajo doma?

Če ste vsaj na enega izmed zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, potem vam svetujemo, da nadaljujete z branejm tega prispevka, v katerem se bomo posvetili po našem mnenju enemu najlepših krajev v Sloveniji imenovanem Jezersko. Jezersko je skriti biser Slovenije in v kolikor iščete idejo, kam se odpraviti na naslednji izlet, potem boste v tem članku našli veliko razlogov zakaj neki bi bilo dobro, da na svoj seznam destinacij, ki bi jih radi obiskali dodate tudi Jezersko.

Video predstavitev Jezerskega:

Glavne zanimivosti na Jezerskem

Jezersko svojim obiskovalcem ponuja številne zanimivosti, ki si jih na tej lokaciji lahko ogledate. Če ste ljubitelji narave boste na tej lokaciji vsekakor prišli na svojo račun. Neglede na to, kje si boste rezervirali prenočišče, se boste zjutraj zbudili v objemu čudovite narave, ki vas bo kar klicala, da jo obiščete. Jezersko lahko raziskujete peš, lahko pa se tudi usedete na kolo in ga tako še nekoliko bolje raziščete, saj boste lahko s kolesom videli bistveno več. Jezersko je zelo priljubljena turistična destinacija, ki jo vsako leto obišče na tisoče Slovencev, čedalje bolj priljubljeno pa postaja tudi med tujimi obiskovalci Slovenije. V zadnjih nekaj letih se je zelo veliko naredilo na področju promocije Jezerskega, čemur gre pripisati veliko zaslug za to, da je danes Jezersko tako zelo obiskano.

Ena glavnih zanimivosti, za katero bi lahko rekli, da je tudi ena izmed najbolj fotogeničnih je zagotovo Planšarsko Jezero. Planšarsko jezero je postalo v zadnjih nekaj letih prava atrakcija na Instagramu in ostalih socialnih omrežjih, saj se številni želijo pohvaliti s svojim fotografskim znanjem in Planšarsko jezero je zares zelo fotogenično.

Planšarsko jezero lahko služi tudi kot odlično izhodišče za raziskovanje doline, saj se v bližini nahaja parkirišče, kjer lahko parkirate svojega jeklenega konjička. V kolikor se radi sprehajate v naravi, bo ta lokacija idealna za vas. Okrog jezera se namreč lahko odpravite na krajši sprehod, med potjo pa boste našli kar nekaj zelo romantičnih točk, kjer se boste lahko ustavili, malo posedeli in preprosto uživali ob pogledu na prekrasno naravo, ki vas obdaja.

Več zanimivosti Jezerskega v nadaljevanju…

Poiščite si nastanitev na Jezerskem

Preden nadaljujemo s pisanjem tega prispevka bi vam radi samo omenili, da boste na tej lokaciji lahko našli kar precej bogato ponudbo turističnih nastanitev, ki jih lahko najamete v kolikor se na Jezersko odpravljate za več dni. Apartmaji, ki jih lahko najamete na tej lokaciji so zelo lepo opremljeni, ponujajo vam vse, kar potrebujete za prijetno in udobno bivanje, cene pa so povsem dostopne. Ene najbolj priljubljenih nastanitev so zagotovo Šenkova domačija, Turistična kmetija Olipje, Hiša kocka in pa Vila Planinka, ki je zares nekaj posebnega in svojim obiskovalcem ponuja zares nepozabno bivanje v moderno opremljenih hotelskih sobah.

V kolikor iščete primerno nastanitev za vas, lahko v spodnji iskalnik vpišete datum vašega prihoda in sistem vam bo ponudil široko ponudbo nastanitev, ki so vam v danem trenutku na voljo.Booking.comBooking.com

Izvir mineralne vode Jezerske slatine

Ste že kdaj slišali za zdravilno vodo, ki je bolje poznana pod imenom »Jezerska slatina«? Gre za mineralno vodo, s katero se lahko pohvali Jezersko. Tu namreč priteče na dan ta prav posebna voda, ki ji v Sloveniji ni para. Številne analize so pokazale, kaj vse ta voda vsebuje. Vsekakor ji ne primanjkuje manganovih in amonijevih snovi, kar jo naredi zelo primerno za bolnike, ki imajo težave z boleznimi srca in ožilja. Ta voda je zelo bogata tudi z magnezijem, zaradi česar se ne priporoča uživanje več kot 2 dcl te vode na dan. V kolikor jo boste torej želeli poizkusiti, jo boste lahko, odsvetuje pa se, da se jo pije v velikih količinah, kajti magnezij zelo bujno deluje na prebavo in verjetno si ne želite, da bi vaš oddih v tem prečudovitem delu Slovenije zmotile kakšne hujše prebavne težave.

V kolikor si boste te vode zaželeli tudi ob kosilu ali večerji, boste po njej lahko povprašali tamkajšnje gostinske ponudnike, ki vam jo bodo z veseljem postregli. Verjamemo, da boste nad okusom te vode navdušeni, saj je res nekaj posebnega.

Ker se izvir Jezerske slatine nahaja na dokaj »smotani« lokaciji, so leta 2013 izpeljali projekt, katerega namen je bil pripeljati to vodo bližje glavni cesti, kjer si jo sedaj lahko postreže vsak mimoidoči. V kolikor se boste odpravili v te kraje, vam vsekakor priporočamo, da Jezerske slatine nikar ne izpustite z vašega seznama stvari, ki si jih je vredno ogledati.

Češka koča

Ste oseba, ki rada hodi v hribe? Ste oseba, ki ji je planinsko življenje pisano na kožo in si kakovostnega dopusta ne zna predstavljati brez vzpona na vsaj dva ali tri nekoliko višje gore? Potem je Jezersko prav tako primerna lokacija za vas, saj boste tu našli številne gorske poti, ki so zelo dobro označene. Nikar ne precenjujte svojih sposobnosti in se ne odpravljajte v gore v kolikor niste v dovolj dobri fizični kondiciji ali pa če nimate pri sebi primerne opreme. Zelo pogosto se namreč zgodi, da turisti precenijo svoje sposobnosti, za povrh vsega pa se še opremijo slabo, kar je seveda recept za katastrofo.

Kakorkoli že, če radi hodite v hribe in se boste potikali tod naokoli, potem vam svetujemo, da se odpravite tudi do Češke koče, ki se nahaja na nadmorski višini 1543m. Gre za kočo, ki je med planinci v Sloveniji zelo dobro poznana. Gre za tipično planinsko kočo, ki že na prvi pogled sporoča vse svoje glavne značilnosti.

Češka koča se nahaja na nekoliko manjši ravnini, ki se imenuje Spodnje Ravne. Gre za kočo, ki ima manjšo zimsko sobo in vam ponuja vse, kar potrebujete za bivanje. Sama koča se lahko pohvali s prekrasnim pogledom proti severnim stenam osrednjih Grintovcev. Koča ima na drugi strani zelo lep pogled na Jezersko, ki se vam bo zagotovo vtisnil v spomin. Vsekakor je koča vredna vašega obiska, preverite le razpoložljivost, da se ne boste na pamet odpravljali tja in na koncu ostali praznih rok, saj bo koča že polno zasedena. Takšne koče so v Sloveniji precej priljubljene, zato vam svetujemo, da pohitite z rezervacijo.

češka koča jezersko

Aktivnosti, ki jih omogoča Jezersko

Imate radi različne športne aktivnosti na prostem? Jezersko vam lahko ponudi zares veliko na tem področju. V teh krajih je zelo priljubljeno predvsem pohodništvo, saj je lokacija naravnost idealna za to vrsto aktivnosti. Še zdaleč pa to ni vse, kar lahko v teh krajih počnete. Zelo veliko je na primer kolesarjev, ki so se odločili s kolesom raziskati okoliške kraje. Vsekakor odlična ideja za vse, ki imate radi ta šport!

V teh krajih je dovoljen tudi ribolov, tako da bodo vsi navdušeni ribiči lahko prišli na svoj račun. Ne pozabite na ribiške dovolilnice in na primerno sezono, kajti ribolov žal ni dovoljen skozi vso sezono (za nekatere vrste rib).

V kolikor pa se na Jezersko odpravljate v zimskih mesecih, boste prav tako lahko aktivno preživeli vaš dopust. Lahko se boste namreč odpravili na drsanje, ki je tu med turisti še posebej priljubljena aktivnost, prav tako se boste lahko preizkusili v turni smuki ali v teku na smučeh. Opcij imate zares veliko, vprašanje je le, kateri šport vam je osebno najbolj všeč. V kolikor boste potrebovali kakšne informacije s tega področja, se lahko vedno obrnete na tamkajšnji turistično informativni center, kjer boste prejeli vse potrebne informacije.

tek na smučeh

Jezersko vsekakor ponuja nešteto lepot

Upamo, da smo vam vsaj malo pobližje predstavili Jezersko, ki po našem mnenju spada med ene najbolj zanimivih turističnih destinacij v Sloveniji. Slovenija je polna lepot, ki si jih je vredno ogledati in Jezersko vsekakor sodi zraven. S svojo naravno lepoto vas bo očaral in vam pustil lepe spomine za vse življenje. Ponuja vam številne možnosti za športne aktivnosti na prostem, na voljo pa imate tudi številne dobre restavracije, kjer boste lahko poizkusili tamkajšnje dobrote, ki so prav tako nekaj posebnega.

V kolikor se boste odpravili na Jezersko vam želimo čim več lepih trenutkov in čim več zabavnih dogodivščin. Jezersko lahko vedno obiščete s svojim partnerjem, družino ali prijatelji. Domačini vas bodo vedno sprejeli odprtih rok in vam zaželeli toplo dobrodošlico.